Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Chokolademousse

Chokolademousse (opskrift på klassisk mousse)

Billede af chokolademousse.
4.8 fra 39 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
198
SHARES
FacebookMessenger198PinterestEmailSMS
Indhold
  • Verdens bedste chokolademousse - nem opskrift
  • Opskrift på chokolademousse
  • Tips
  • Kakaoprocent
  • Kommentarer

Verdens bedste chokolademousse - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 39 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
På køl - mindst: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 20 minutter min
Hvordan laver man en nem og ægte chokolademousse uden fløde og husblas? Her får du min opskrift og fremgangsmåde til den lækre dessert.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade med 70% kakao
  • 20 g smør
  • 40 g pasteuriserede æggeblommer
  • 5 g vaniljesukker svarende til en teskefuld
  • 125 g pasteuriserede æggehvider
  • 40 g sukker

Fremgangsmåde

  1. Den mørke chokolade hakkes groft og smeltes ved svag varme i en lille gryde. Til min bedste chokolademousse foretrækker jeg en chokolade med en kakaoprocent på 70, men det er op til dig.
  2. Når chokoladen netop er smeltet, skal du røre smør i. Gerne lidt blødt smør, der er skåret i mindre stykker. Rør chokoladen blank med snørret.
  3. Pasteuristerede æggeblommer røres sammen med lidt vaniljesukker.
  4. Rør derefter æggeblommerne hurtigt ind i chokoladen.
  5. De pasteuriserede æggehvider piskes stive sammen med sukker. Lav testen, hvor du vender skålen med æggehviderne på hovedet. Hvis de ikke falder ud, så er de pisket perfekt.
  6. Kom lidt af æggehviderne i chokolademassen, og vend det sammen.
  7. Kom derefter denne chokolademasse ned til resten af æggehviderne, som nu vendes sammen. Gerne med en dejskraber, og du skal gøre det forsigtigt, så du ikke slår for meget luft af din chokolademousse. Nu kan du anrette den i glas, hvor efter den skal på køl i et par timer.
  8. Eller komme din mousse med chokolade i en sprøjtepose, hvilket gør, at moussen kan sprøjtes pænt ud ved anretning. Lægges i køleskabet. Når du skal bruge moussen, tager du en anden sprøjtepose og sætter ønsket tyl i den. Klip så hul i sprøjteposen med chokolademoussen, hvorefter denne sættes ned i posen med tyl. Så er den klar til brug.

Næringsindhold

Kalorier277kcalKulhydrater23gProtein7gFedt17gMættet fedt10gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.2gKolesterol120mgNatrium94mgKalium242mgKostfibre3gSukker18gVitamin A279IUCalcium35mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på chokolademousse

Chokolademousse er en af mine absolut favoritdesserter. Når man elsker chokolade, er der ikke noget bedre end at slutte et godt måltid af med blød, cremet og let mousse.

Opskriften er uden hverken flødeskum eller husblas, og den er god som dessert nytårsaften eller ved andre festlige lejligheder. Den kan laves dagen før.

Du kan evt. anrette den med lidt flødeskum og hakket chokolade eller valnødder, eller servere den med friske bær.

Opskriften er beregnet til fire personer, og jeg har lavet en video, hvor du også kan se fremgangsmåden.

Se også disse opskrifter:

  • Kage med hvid chokolademousse
  • Black magic kage
  • Sarah Bernhardt kager
  • Chokoladecreme

Tips

Hjemmelavet chokolademousse er klar til servering efter ca. 2 timer, men kan sagtens laves dagen i forvejen.

Når du skal servere din chokolademousse, kan du pynte dem med lidt friske bær, f.eks. hindbær eller brombær og lidt revet chokolade. Det ser festligt ud.

Eller pynt med lidt flødeskum og hakkede valnødder - det plejer jeg at gøre.

Kakaoprocent

Jeg har lavet chokolademoussen med en mørk chokolade, som ikke har for højt kakaoindhold (den jeg har brugt har 70 procent).

Det er vigtigt, fordi man så undgår at moussen bliver for bitter.

Du kan også anvende en mælkechokolade med kakaoindhold på eks. 47 procent, men så kan du med fordel anvende en større mængde. Her ville jeg nok tilsætte 200 gram chokolade.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth skriver

    november 08, 2024 at 9:11 am

    Vil den kunne bruges som fyld til lagkage?
    Vi bager altid selv bundende og i år vil min datter gerne have et lag med chokolademousse blandet med knuste rutebiler.
    Bundende bliver bagt i en form med omkreds på 26 cm
    Hvor stor en portion vil du anbefale vi laver?

    Svar
  2. Jolanda skriver

    august 11, 2024 at 1:20 pm

    Jeg ville engang lave en ekstra god chokolademousse til gæster, og brugte en 72% chokolade. Pyyy.. det smagte bestemt ikke godt. Vi måtte tage en is fra fryseren.
    Siden hen har jeg brugt Toms guldbarre, den blå. Det fungerer fint.

    Svar
  3. Hanna Jakobsen skriver

    juni 03, 2022 at 3:46 pm

    Jeg bruger økologiske æg, Hvor mange skal der så bruges?

    Svar
  4. Tina skriver

    marts 14, 2021 at 11:21 am

    uhhhmmmm det lyder lækkert 😋 jeg plejer at lave den med nougat 😋😋 det smager også virkelig lækkert.

    Svar
  5. Tina skriver

    marts 14, 2021 at 11:20 am

    uhhhmmmm det må smage godt Cathe 😋😋 måske skulle den afprøves 😋😋

    Svar
  6. Cathe skriver

    marts 14, 2021 at 11:20 am

    Jeg bruger skildpadder i stedet for mørk chokolade 😃

    Svar
  7. Geeta skriver

    marts 14, 2021 at 11:19 am

    Lækkert

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required