• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Forretter › Carpaccio med fisk, kød eller grøntsager - 3 opskrifter

Carpaccio med fisk, kød eller grøntsager - 3 opskrifter

Carpaccio med fisk
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. september 2021 - Udgivet:  15. december 2020

Carpaccio med fisk eller papirstynde grøntsagsskiver er mindst lige så lækkert som originalversionen. Her er tre forretter, du kan lave i en fart.

Carpaccio med fisk er som regel lavet af rå laks. Det er en smuk anretning med den koralfarvede fisk, og så smager det lækkert.

Den klassiske, italienske carpaccio er en forret, som udgøres af råt oksekød i papirstynde skiver, parmesanflager og olivenolie.

Ofte med en lidt citronsaft og en bund eller et drys af rucola på toppen.

Helt enkelt men meget delikat. Det samme gør sig gældende for carpaccio med fisk og grøntsager.

Det er de smukke, rå skiver, der fokuseres på, så man virkelig kan smage råvaren og fornemme konsistensen.

Her får du tre forskellige versioner af carpaccio - en med laks, en med rodfrugter og en med oksekød. Så er der frit valg på alle forrets-hylder.

Vegetarcarpaccio med rodfrugter

Her får du Madens Verdens opskrift på en sprød jordskokke-carpaccio, men som der også står i opskriften, kan du sagtens bruge blandede rodfrugter.

Hvis du skærer ultratynde skiver af gulerødder i forskellige farver, bliver serveringen festlig og flot.

Men brug kun gulerødderne som et farveindslag, ellers tager deres søde smag helt over.

Carpaccio af jordskokker - sprød, fin forret til vegetaren

5 fra 1 stemme
Carpaccio af jordskokker er en superfin, lille ret, som kan serveres som tilbehør eller portionanrettes som en forret. Og så er den lynhurtig at lave.
Gå til opskrift
Carpaccio af jordskokker

Den klassiske forret fra Italien

Carpaccio med pinjekerner
Carpaccio er en ret, som blev opfundet ved et tilfælde på en bar i Venedig. Siden har den gået sin sejrsgang, både i kød-, fisk- og vegetarversionen. Den er uhyre let at lave og smager skønt.

Når du skal lave okse-carppacio, går du til den nærmeste slagter og bede ham skære ultra-tynde skiver ud af en oksefilet.

Du kan også købe en oksefilet og lægge den i fryseren i et par timer, så er det nemmere at skære fine, tynde skiver.

Disse skiver portionsanretter du ovenpå rucolablade - eller pynter med rucola på toppen - og drypper olivenolie og citronsaft udover retten.

Du kan også vælge at lave en hjemmerørt mayonnaise tilsat lidt worcestershiresauce og citronsaft og pynte retten med den.

Uanset hvad du vælger, drysser du ristede pinjekerner og parmesanflager ud over før carpaccioen.

Carpaccio med fisk og citrusfrugt

Du kan både bruge kammuslinger, hellefisk, tun og laks til denne forret. Jeg foretrækker dog laksen på grund af den flotte farve.

Ligesom med oksekøds-retten skal der ikke mange ingredienser her, for det er laksekødet, som er i centrum.

I stedet for parmesan er der brugt granatæblekerner og hakket basilikum til at toppe carpaccioen for at få en friskere smag.

Husk, når du spiser rå fisk: Fødevarestyrelsen anbefaler, at det skal være frosset ned først, så eventuelle parasitter bliver dræbt. Det gælder uanset, om du laver carpaccio med fisk, fisketatar eller sushi.

Carpaccio med fisk
Karen SenecaKaren Seneca

Laksecarpaccio med citrusfrugt

5 fra 1 stemme
Laksecarpaccio er en forfinet forret, som ikke tager mange minutter at lave. Og så smager den virkelig godt.
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g laks - rå i skiver
  • ½ stk citron - saft
  • ½ stk appelsin - saft
  • 1 stk lime - saft
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk basilikum - hakket
  • 3 spsk granatæblekerner
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Pres saften ud af citrusfrugterne og stil til side.
  2. Hak basilikum groft og pluk dilden i den størrelse, du synes er flottest.
  3. Bland citrussaft med olivenolie ,salt og peber. Smag til.
  4. Skær granatæblet over på midten og grav et par spiskeskefulde kerner ud.
  5. Skær lakseskiverne så tyndt, som du kan. Anret dem på et fad. Dryp citrus-olieblandingen ud over laksen.
  6. Pynt med de hakkede basilikumsblade, dild og granatæblekerner. Har du spiselige blomster, kan du også drysse små blomsterhoveder udover retten.
  7. Så er forretten klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required