Carpaccio med fisk eller papirstynde grøntsagsskiver er mindst lige så lækkert som originalversionen. Her er tre forretter, du kan lave i en fart.
Carpaccio med fisk er som regel lavet af rå laks. Det er en smuk anretning med den koralfarvede fisk, og så smager det lækkert.
Den klassiske, italienske carpaccio er en forret, som udgøres af råt oksekød i papirstynde skiver, parmesanflager og olivenolie.
Ofte med en lidt citronsaft og en bund eller et drys af rucola på toppen.
Helt enkelt men meget delikat. Det samme gør sig gældende for carpaccio med fisk og grøntsager.
Det er de smukke, rå skiver, der fokuseres på, så man virkelig kan smage råvaren og fornemme konsistensen.
Her får du tre forskellige versioner af carpaccio - en med laks, en med rodfrugter og en med oksekød. Så er der frit valg på alle forrets-hylder.
Vegetarcarpaccio med rodfrugter
Her får du Madens Verdens opskrift på en sprød jordskokke-carpaccio, men som der også står i opskriften, kan du sagtens bruge blandede rodfrugter.
Hvis du skærer ultratynde skiver af gulerødder i forskellige farver, bliver serveringen festlig og flot.
Men brug kun gulerødderne som et farveindslag, ellers tager deres søde smag helt over.
Den klassiske forret fra Italien
Når du skal lave okse-carppacio, går du til den nærmeste slagter og bede ham skære ultra-tynde skiver ud af en oksefilet.
Du kan også købe en oksefilet og lægge den i fryseren i et par timer, så er det nemmere at skære fine, tynde skiver.
Disse skiver portionsanretter du ovenpå rucolablade - eller pynter med rucola på toppen - og drypper olivenolie og citronsaft udover retten.
Du kan også vælge at lave en hjemmerørt mayonnaise tilsat lidt worcestershiresauce og citronsaft og pynte retten med den.
Uanset hvad du vælger, drysser du ristede pinjekerner og parmesanflager ud over før carpaccioen.
Carpaccio med fisk og citrusfrugt
Du kan både bruge kammuslinger, hellefisk, tun og laks til denne forret. Jeg foretrækker dog laksen på grund af den flotte farve.
Ligesom med oksekøds-retten skal der ikke mange ingredienser her, for det er laksekødet, som er i centrum.
I stedet for parmesan er der brugt granatæblekerner og hakket basilikum til at toppe carpaccioen for at få en friskere smag.
Husk, når du spiser rå fisk: Fødevarestyrelsen anbefaler, at det skal være frosset ned først, så eventuelle parasitter bliver dræbt. Det gælder uanset, om du laver carpaccio med fisk, fisketatar eller sushi.
Laksecarpaccio med citrusfrugt
Ingredienser
- 400 g laks - rå i skiver
- ½ stk citron - saft
- ½ stk appelsin - saft
- 1 stk lime - saft
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk basilikum - hakket
- 3 spsk granatæblekerner
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Pres saften ud af citrusfrugterne og stil til side.
- Hak basilikum groft og pluk dilden i den størrelse, du synes er flottest.
- Bland citrussaft med olivenolie ,salt og peber. Smag til.
- Skær granatæblet over på midten og grav et par spiskeskefulde kerner ud.
- Skær lakseskiverne så tyndt, som du kan. Anret dem på et fad. Dryp citrus-olieblandingen ud over laksen.
- Pynt med de hakkede basilikumsblade, dild og granatæblekerner. Har du spiselige blomster, kan du også drysse små blomsterhoveder udover retten.
- Så er forretten klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: