Bûche de Noël er en skøn, fransk julekage, som ligner en træstamme. Den består af kakaoroulade med flødeskum og en cremet chokoladeganache.
Bûche de Noël er en rigtig julekage. Den er fyldt med flødeskum og så er den smurt med den lækreste, cremede chokoladeganache som prikken over i´et.
Kagen serveres ofte i juletiden, da den ligner en træstamme. Og lige netop træstammer har en symbolsk betydning historisk set.
Hver del af Frankrig har deres egne traditioner og sagn, der involverer træstammer.
Kagen er overhovedet ikke svær at lave, selvom man skulle tro det, når man ser, hvor smuk den er. Jeg vil anbefale at lave den i god tid i forvejen, så den kan nå at sætte sig i køleskabet.
Opskrift på julekagen Bûche de Noël
Bûche de Noël
Ingredienser
Kagebund
- 4 stk æg
- 150 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 95 g hvedemel
- 25 g kakao
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 tsk salt
- 1 dl creme fraiche
- 0,5 dl olie - vegetabilsk
Flødeskum
- 1,5 dl piskefløde
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk flormelis
Chokoladeganache
- 40 g mælkechokolade
- 30 g mørk chokolade
- 1,5 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Start med at forvarme ovnen til 175 grader almindelig ovn. Tag derefter en bageplade og beklæd den med bagepapir.
- Tag nu en skål og tilføj æg, sukker og vaniljesukker. Pisk det sammen i cirka fem minutter, eller indtil massen er lys og tyk.
- Bland hvedemel, kakaopulver, salt og bagepulver sammen i en anden skål.
- Brug nu en si til at si de tørre ingredienser ned i æggeblandingen. Vend det hele sammen forsigtigt. Bland nu creme fraiche og olie sammen. Tilføj det til dejen og vend det hele sammen.
- Hæld dejen ud på bagepladen og smør den ud, så den er jævn og dækker hele pladen. Bag den nu i 10 minutter. Den skal være svampet at røre ved, men vær forsigtig med at bage den for længe.
- Drys en smule sukker ud over kagen og skær ujævne sider fra. Rul den nu som en roulade sammen med bagepapiret. Lad den køle af med denne form.
Fyldet
- Lav ganachen: Hak mælkechokolade og mørk chokolade fint. Varm derefter fløden op til lige under kogepunktet, fjern fløden fra varmen og tilføj chokoladen. Rør det nu godt sammen, indtil al chokoladen er smeltet.
- Lad ganachen køle ned i 10 minutter og pisk den derefter i et par minutter, så den bliver tyk og cremet.
- Pisk flødeskum. Kom piskefløde, vaniljesukker og flormelis i en skål, pisk det nu, indtil det tykt og cremet.
Samle kagen
- Rul kagebunden ud, efter den er fuldstændig nedkølet. Smør derefter flødeskum jævnt ud på bunden og rul bunden sammen som en roulade. Skær derefter stykker af, som du vil bruge som grene og placer dem på de ønskede steder.
- Lad kagen køle ned i fem minutter i fryseren. Smør den derefter med chokoladeganache, så alle sider er dækket.
- Brug en gaffel til at lave træstammemønstret på siderne og stil derefter din Bûche de Noël på køl indtil servering.
- Pynt eventuelt med lidt drysset flormelis og julepynt, og så er kagen klar til at blive spist. Velbekomme.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du bestemmer selv, hvordan du vil skære din Bûche de Noël ud, og hvor mange "grene" du ønsker at stammen skal have.
Du kan også undvære grenene, hvis du foretrækker en lidt mere forsimplet version af opskriften.
Se andre opskrifter på julekager:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: