Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Bûche de Noël

Bûche de Noël

Bûche de Noël
5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMS

Bûche de Noël er en skøn, fransk julekage, som ligner en træstamme. Den består af kakaoroulade med flødeskum og en cremet chokoladeganache.

Bûche de Noël er en rigtig julekage. Den er fyldt med flødeskum og så er den smurt med den lækreste, cremede chokoladeganache som prikken over i´et.

Kagen serveres ofte i juletiden, da den ligner en træstamme. Og lige netop træstammer har en symbolsk betydning historisk set.

Hver del af Frankrig har deres egne traditioner og sagn, der involverer træstammer.

Kagen er overhovedet ikke svær at lave, selvom man skulle tro det, når man ser, hvor smuk den er. Jeg vil anbefale at lave den i god tid i forvejen, så den kan nå at sætte sig i køleskabet.

Opskrift på julekagen Bûche de Noël

Bûche de Noël

Rakel Seneca
5 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
nedkøling: 20 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Bûche de Noël er en skøn, fransk julekage, som ligner en træstamme. Den består af kakaoroulade med flødeskum og en cremet chokoladeganache.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kagebund
  • 4 stk æg
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 95 g hvedemel
  • 25 g kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl creme fraiche
  • 0,5 dl olie vegetabilsk
Flødeskum
  • 1,5 dl piskefløde
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk flormelis
Chokoladeganache
  • 40 g mælkechokolade
  • 30 g mørk chokolade
  • 1,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Start med at forvarme ovnen til 175 grader almindelig ovn. Tag derefter en bageplade og beklæd den med bagepapir.
  2. Tag nu en skål og tilføj æg, sukker og vaniljesukker. Pisk det sammen i cirka fem minutter, eller indtil massen er lys og tyk.
  3. Bland hvedemel, kakaopulver, salt og bagepulver sammen i en anden skål.
  4. Brug nu en si til at si de tørre ingredienser ned i æggeblandingen. Vend det hele sammen forsigtigt. Bland nu creme fraiche og olie sammen. Tilføj det til dejen og vend det hele sammen.
  5. Hæld dejen ud på bagepladen og smør den ud, så den er jævn og dækker hele pladen. Bag den nu i 10 minutter. Den skal være svampet at røre ved, men vær forsigtig med at bage den for længe.
  6. Drys en smule sukker ud over kagen og skær ujævne sider fra. Rul den nu som en roulade sammen med bagepapiret. Lad den køle af med denne form.
Fyldet
  1. Lav ganachen: Hak mælkechokolade og mørk chokolade fint. Varm derefter fløden op til lige under kogepunktet, fjern fløden fra varmen og tilføj chokoladen. Rør det nu godt sammen, indtil al chokoladen er smeltet.
  2. Lad ganachen køle ned i 10 minutter og pisk den derefter i et par minutter, så den bliver tyk og cremet.
  3. Pisk flødeskum. Kom piskefløde, vaniljesukker og flormelis i en skål, pisk det nu, indtil det tykt og cremet.
Samle kagen
  1. Rul kagebunden ud, efter den er fuldstændig nedkølet. Smør derefter flødeskum jævnt ud på bunden og rul bunden sammen som en roulade. Skær derefter stykker af, som du vil bruge som grene og placer dem på de ønskede steder.
  2. Lad kagen køle ned i fem minutter i fryseren. Smør den derefter med chokoladeganache, så alle sider er dækket.
  3. Brug en gaffel til at lave træstammemønstret på siderne og stil derefter din Bûche de Noël på køl indtil servering.
  4. Pynt eventuelt med lidt drysset flormelis og julepynt, og så er kagen klar til at blive spist. Velbekomme.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du bestemmer selv, hvordan du vil skære din Bûche de Noël ud, og hvor mange "grene" du ønsker at stammen skal have.

Du kan også undvære grenene, hvis du foretrækker en lidt mere forsimplet version af opskriften.

Se andre opskrifter på julekager:

Brunkager

Vaniljekranse

Pebernødder

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required