• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Bûche de Noël

Bûche de Noël

Bûche de Noël
5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. juni 2023 - Udgivet:  1. december 2021

Bûche de Noël er en skøn, fransk julekage, som ligner en træstamme. Den består af kakaoroulade med flødeskum og en cremet chokoladeganache.

Bûche de Noël er en rigtig julekage. Den er fyldt med flødeskum og så er den smurt med den lækreste, cremede chokoladeganache som prikken over i´et.

Kagen serveres ofte i juletiden, da den ligner en træstamme. Og lige netop træstammer har en symbolsk betydning historisk set.

Hver del af Frankrig har deres egne traditioner og sagn, der involverer træstammer.

Kagen er overhovedet ikke svær at lave, selvom man skulle tro det, når man ser, hvor smuk den er. Jeg vil anbefale at lave den i god tid i forvejen, så den kan nå at sætte sig i køleskabet.

Opskrift på julekagen Bûche de Noël

Bûche de Noël
Rakel Seneca

Bûche de Noël

5 fra 8 stemmer
Bûche de Noël er en skøn, fransk julekage, som ligner en træstamme. Den består af kakaoroulade med flødeskum og en cremet chokoladeganache.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
nedkøling 20 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kagebund
  • 4 stk æg
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 95 g hvedemel
  • 25 g kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl creme fraiche
  • 0,5 dl olie - vegetabilsk
Flødeskum
  • 1,5 dl piskefløde
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk flormelis
Chokoladeganache
  • 40 g mælkechokolade
  • 30 g mørk chokolade
  • 1,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at forvarme ovnen til 175 grader almindelig ovn. Tag derefter en bageplade og beklæd den med bagepapir.
  2. Tag nu en skål og tilføj æg, sukker og vaniljesukker. Pisk det sammen i cirka fem minutter, eller indtil massen er lys og tyk.
  3. Bland hvedemel, kakaopulver, salt og bagepulver sammen i en anden skål.
  4. Brug nu en si til at si de tørre ingredienser ned i æggeblandingen. Vend det hele sammen forsigtigt. Bland nu creme fraiche og olie sammen. Tilføj det til dejen og vend det hele sammen.
  5. Hæld dejen ud på bagepladen og smør den ud, så den er jævn og dækker hele pladen. Bag den nu i 10 minutter. Den skal være svampet at røre ved, men vær forsigtig med at bage den for længe.
  6. Drys en smule sukker ud over kagen og skær ujævne sider fra. Rul den nu som en roulade sammen med bagepapiret. Lad den køle af med denne form.
Fyldet
  1. Lav ganachen: Hak mælkechokolade og mørk chokolade fint. Varm derefter fløden op til lige under kogepunktet, fjern fløden fra varmen og tilføj chokoladen. Rør det nu godt sammen, indtil al chokoladen er smeltet.
  2. Lad ganachen køle ned i 10 minutter og pisk den derefter i et par minutter, så den bliver tyk og cremet.
  3. Pisk flødeskum. Kom piskefløde, vaniljesukker og flormelis i en skål, pisk det nu, indtil det tykt og cremet.
Samle kagen
  1. Rul kagebunden ud, efter den er fuldstændig nedkølet. Smør derefter flødeskum jævnt ud på bunden og rul bunden sammen som en roulade. Skær derefter stykker af, som du vil bruge som grene og placer dem på de ønskede steder.
  2. Lad kagen køle ned i fem minutter i fryseren. Smør den derefter med chokoladeganache, så alle sider er dækket.
  3. Brug en gaffel til at lave træstammemønstret på siderne og stil derefter din Bûche de Noël på køl indtil servering.
  4. Pynt eventuelt med lidt drysset flormelis og julepynt, og så er kagen klar til at blive spist. Velbekomme.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du bestemmer selv, hvordan du vil skære din Bûche de Noël ud, og hvor mange "grene" du ønsker at stammen skal have.

Du kan også undvære grenene, hvis du foretrækker en lidt mere forsimplet version af opskriften.

Se andre opskrifter på julekager:

Brunkager

Vaniljekranse

Pebernødder

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required