Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Brødpudding

Brødpudding

Brødpudding
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMS

Brødpudding er end klassisk dessert, som er perfekt at lave med daggammelt brød. Den smager super godt og kan spises med sirup eller is.

Brødpudding minder faktisk en smule om french toast. Det er nemlig daggammelt brød, som vendes med en slags creme af æg og mælk.

Derudover er der rosiner, som giver en dejlig sødme, der passer godt sammen med brødet. Jeg vælger også at tilføje en smule kardemomme, da jeg elsker den smag i brød.

Du kan servere det med frugtsauce, som er det traditionelle tilbehør i England. Jeg selv spiser desserten med sirup, da det smager lækkert.

Opskrift på brødpudding

Brødpudding

Rakel Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Brødpudding er end klassisk dessert, som er perfekt at lave med daggammelt brød. Den smager super godt og kan spises med sirup eller is.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Engelsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 3 stk æg
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 0,5 tsk kardemomme stødt
  • 150 g brød
  • 2 spsk rasp
  • 25 g smør

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Start med at tilføje mælk, vaniljesukker og kardemomme i en lille gryde, lad det koge op.
  3. I en separat skål rører du æg og sukker sammen, tilføj nu en smule af det varme mælk til æggene, i mens du rører det sammen. Hæld en smule mere mælk langsomt i, mens du forsat rører i massen.
  4. Hæld nu hele blandingen tilbage i gryden og varm det langsomt op. Rør rundt. Lad det varme op i cirka fem minutter, eller indtil det er tyknet.
  5. Skær nu brødet i firkanter og kom dem i et ovnfast fad smurt med smør, drys rosinerne ud over.
  6. Hæld cremen ud over brødet og drys med rasp. Skær nu smørret i små firkanter og fordel dem rundtomkring i fadet.
  7. Bag i cirka 30 minutter, eller indtil din brødpudding er gylden og fast. Server straks.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du kan bruge alle former for brød, men jeg vil anbefale at bruge hvidt brød, da det giver mere dessertsmag.

Du kan også prøve at tilføje et revet æble, små pæretern eller hakkede nødder i din brødpudding.

Du kan servere den med det tilbehør, du bedst kan lide. Nogen serverer med vaniljeis, andre med karamelsauce. Jeg bruger ofte en god ahornsirup.

Se også andre opskrifter på dessert med brød:

Arme riddere - de bedste french toast

Tiramisu

Custard toast

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required