• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Broccolipesto med spaghetti - nemt og sundt

Broccolipesto med spaghetti - nemt og sundt

Broccolipesto med spaghetti
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. november 2022 - Udgivet: 3. november 2022

Broccolipesto med spaghetti smager super godt, og så er retten fuld af næring. Her er opskriften på en lækker og hurtig vegetarisk ret.

Broccolipesto med spaghetti smager næsten som en almindelig basilikumspesto, den er bare endnu mere cremet og har et højt indhold af næring i form af vitaminer og proteiner.

Det gør også, at denne ret mætter endnu mere. Jeg tror, at selv børn som kan være svære at få til at spise grønsager, vil elske denne ret, som er mild og lækker i smagen.

Se her, hvordan du laver denne enkle vegetar-ret, som kun tager lige knap 20 minutter.

Opskrift på broccolipesto med spaghetti

Broccolipesto med spaghetti
Rakel Seneca

Broccolipesto med spaghetti

5 fra 1 stemme
Broccolipesto med spaghetti smager super godt, og så er retten fuld af næring. Her er opskriften på en lækker og hurtig vegetarisk ret.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad, Pasta
Køkken: Dansk
Kalorier: 587
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 hel broccoli
  • 50 g mandler
  • 1,5 dl basilikum - frisk
  • 2 fed hvidløg
  • 20 g parmesan
  • 1 dl olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 600 g spaghetti

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skære broccoli i mindre buketter og kom dem i en gryde, skær også selve stokken i grove dele og tilføj dem. Dæk det til med vand, og lad broccolien koge i cirka syv minutter, eller indtil de er en smule blødere, men stadig har bevaret den grønne farve.
  2. I mens broccolien koger, kan du også sætte vand over til pastaen. Når vandet koger, tilføjer du salt og spaghetti, lad det koge i cirka syv til otte minutter, eller indtil pastaen er al dente.
  3. Når broccolien er færdig, hælder du vandet fra og kommer broccolien i en blender. Tilføj olivenolie, mandler, basilikum, hvidløg og parmesan. Blend det sammen.
  4. Tilføj nu citronsaft, salt, peber og eventuelt en smule vand eller olivenolie, hvis pestoen føles for tør. Blend det sammen og smag den til.
  5. Vend pestoen sammen med den færdigkogte pasta og server straks broccolipasta med spaghetti.

Næringsindhold

Kalorier: 587kcalKulhydrater: 78gProtein: 17gFedt: 23gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 15gTransfedt: 0.002gKolesterol: 2mgNatrium: 449mgKalium: 368mgKostfibre: 5gSukker: 3gVitamin A: 1347IUVitamin C: 7mgCalcium: 129mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Server broccolipesto med spaghetti til en god salat, så får du en rigtig grøn og sund middag.

Du kan prøve at lave denne opskrift med persille i stedet for basilikum, det smager også skønt.

Bemærk i øvrigt, at kogetiden for pasta afhænger af, hvilken type du bruger. Jeg kan bedst lide spaghetti til pesto, men det er en smagssag.

Se også andre opskrifter på pesto her:

Avocadopesto - pesto med avocado til dip eller pasta

Persillepesto til pasta

Gnocchi med valnøddepesto

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required