Her får du min opskrift på brasede kartofler med frankfurtere, der nemt laves i en alubakke i din grill. En lækker og nem pølsebiks.
Brasede kartofler med frankfurtere er en lækker omgang pølsebiks, som du kan lave på grillen eller i en pande.
Mængderne kan du selv justere efter smag og behag, men husk at lave en karryketchup til, for det smager altså godt.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på brasede kartofler med frankfurtere
Brasede kartofler med frankfurtere lavet på grill
Ingredienser
- 700 g kartofler - gerne små, delt i kvarte eller halve
- olivenolie
- 4 frankfurtere - store pølser, skåret i skiver
- 2 rødløg - skåret i tynde både eller grofthakket
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt purløg - snittes
Karryketchup
- ketchup
- karry
Fremgangsmåde
- Kartofler skæres i kvarte eller halve, afhængig af størrelse. Brug gerne de små og nemme kartofler.
- Kom kartoflerne i en gryde, og dæk kartoflerne med vand. Tilsæt salt. Kog kartoflerne i 5-6 minutter og hæld vandet fra.
- Fordel kartoflerne i en alubakke og dryp olivenolie over.
- Stil bakken i din grill ved direkte varme, og grill nu kartoflerne i ca. 5 minutter. Vend det rundt undervejs, så kartoflerne ikke brænder fast.
- Kom frankfurtere, der er skåret i skiver, ved kartoflerne sammen med rødløg.
- Grill videre indtil dine brasede kartofler med frankfurtere er klar. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Rør ketchup og karry sammen, og smag den til, så du får den rette smag af karryketchup.
- Fordel den hjemmelavede karryketchup over din pølsebiks, og drys med snittet purløg.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Brasede kartofler med frankfurtere serveres straks. Enten bare som den er - eller med en lækker salat til.
Se flere lækre pølseopskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Gitte Sørensen
Tak for alle de dejlige opskrifter , de er nemme at gå til , har du også opskrifter til kun 1 person ?vi er jo ikke alle en 4 mands familie 🙂