Biscoff småkager fuld af varme krydderier smager næsten ligesom dem, der kan købes. De passer perfekt sammen med en kop kaffe eller te.
Biscoff småkager har altid været en super populær småkage, men her på det seneste har deres popularitet virkelig boomet.
Man kan nu finde adskillige opskrifter, hvor denne lille kage indgår. Og det forstår man godt, for de smager altså også bare så lækkert.
Smagen kan beskrives lidt som en kombination af krydderier og en smule karamelliseret smag, som kommer fra den brune farin.
Derudover har de den perfekte sprødhed.
Opskrift på Biscoff småkager fuld af krydderier
Biscoff småkager fuld af krydderier
Ingredienser
- 280 gram hvedemel
- 0,5 tsk kanel
- 0,5 tsk ingefær - stødt
- 1 knivspids muskatnød - stødt
- 1 knivspids nelliker - stødt
- 0,5 tsk natron
- 0,5 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 225 gram smør - stuetemperatur
- 40 gram brun farin
- 100 gram sukker
Sådan gør du
- Start med at tage en skål og bland hvedemel, krydderier, salt, bagepulver og natron sammen. Stil den nu til siden.
- I en separat skål tilføjes smør, sukker og brun farin. Pisk det sammen i fem minutter, indtil det bliver luftigt. Rør nu de tørre og de våde ingredienser sammen.
- Det kan hjælpe at bruge hænderne til at få inkorporeret ingredienserne ordentligt. Form nu dejen til en kugle og dæk den til med plastikfilm og lad den køle ned i fryseren i 20 minutter.
- Forvarm nu ovnen til 180 grader varmluft og gør to bageplader klar med bagepapir.
- Drys køkkenbordet med hvedemel og tag dejen ud af fryseren. Rul den nu tyndt ud til cirka en halv centimeter tykkelse og brug en småkageudstikker til at få ensartet småkager.
- Forsæt, indtil alt dejen er brugt og læg kagerne hen på bagepladen. Brug nu en gaffel til at trykke et mønster på hver småkage.
- Bag dem i cirka 10 til 15 minutter, indtil de er gyldne. Lad dem køle ned på en rist og så er dine Biscoff småkager klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Normalt er Biscoff småkager formet som en slags oval med tryk af navnet på dem. Det er dog lidt svært at gøre selv, så jeg bruger en småkageudstikker og en gaffel til mønstret.
Disse småkager kan bages året rundt. Men prøv især at lave dem i december måned, da krydderierne passer perfekt til julens tid.
Brug også forskellige småkageudstikker så som hjerter og stjerner.
Se flere opskrifter på småkager her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: