• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Bicerin - varm kaffe-kakao drik med flødeskum

Bicerin - varm kaffe-kakao drik med flødeskum

Bicerin et en italiensk varm kaffe-kakao drik med flødeskum på toppen. Server den i vinglas, så man kan se de tre lag og nyd den, når du har brug for lidt varme og forkælelse. Foto: Charlotte Mithril
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
46
SHARES
FacebookMessenger46PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. februar 2021 - Udgivet:  28. februar 2021

Kan du lide kaffe, chokolade og flødeskum? Så vil du elske den varme drik Bicerin, der stammer fra Torino i Italien. Opskriften er simpel.

Bicerin er en traditionel varm drik fra den italienske by Torino.

Den består af kaffe, varm kakao og flødeskum på toppen og serveres i små vinglas. Navnet Bicerin betyder ”små glas”.

Efter sigende blev den varme kaffe-kakao drik opfundet på cafeen Caffè al Bicerin i Torino tilbage i 1800-tallet. Cafeen eksisterer stadig og er netop kendt for den traditionelle italienske drik.

Tre lag

Kendetegnet for Bicerin er de tre lag: Varm kakao nederst, kaffe i midten og flødeskum på toppen. Det skal altså ikke røres sammen, men bare hældes forsigtigt op i denne rækkefølge. På denne måde sikres den bedste smagsoplevelse med de forskellige konsistenser, temperaturer og smag.

Den varme kakao nederst kan være en hjemmelavet varm kakao, lavet på mørk chokolade eller rent kakaopulver opvarmet i mælk og sukker. Du kan også bruge en færdig kakaomælk for den lette løsning.

Kaffen i midten skal helst være espresso, men en stærkbrygget kaffe kan også bruges.

Øverst skal der være en meget letpisket flødeskum, der lægger sig på toppen af kaffe-kakao drikken.

The secret to savouring the true bicerin is to avoid mixing it, thereby allowing the various ingredients to come together directly on the palate, with their different densities, temperatures and tastes.

Caffè al Bicerin

Den perfekte kombi

Den italienske Bicerin er den perfekte kombination af smag.

Kaffen giver power og bitterhed, mens kakaoen giver sødme, der afbalancerer bitterheden i kaffen. Fløden øverst bidrager med en lækker cremethed og giver fedme og mundfylde til drikken.

De forskellige smage, temperaturer og den cremede mundfølelse gør den til en himmerigsmundfuld.

Opskrift på Bicerin

Her får du opskriften på den traditionelle italienske drik med espresso og hjemmelavet varm kakao lavet på kakaopulver. Husk at du også kan bruge en færdiglavet kakaomælk og stærkbrygget kaffe.

Vil du have den ekstra kraftig, kan du bruge mørk chokolade i kakaomælken i stedet for rent kakaopulver.

Bicerin et en italiensk varm kaffe-kakao drik med flødeskum på toppen. Server den i vinglas, så man kan se de tre lag og nyd den, når du har brug for lidt varme og forkælelse. Foto: Charlotte Mithril
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Bicerin

5 fra 3 stemmer
Kan du lide kaffe, chokolade og flødeskum? Så vil du elske den varme drik Bicerin, der stammerfra Torino i Italien. Opskriften er simpel.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Drikke
Køkken: Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 dl espresso - eller stærk kaffe
  • 2 dl sødmælk
  • 2 tsk kakaopulver - eller 40 gram mørk chokolade 70%
  • 2 tsk sukker
  • 1 dl piskefløde

Fremgangsmåde
 

  1. Lav først en varm kakao ved at komme mælk, kakaopulver eller hakket mørk chokolade samt lidt sukker i en kasserolle. Varm forsigtigt op.
  2. Når kakaoen er varm og kakao/chokoladen er opløst, smages den til med sukker.
  3. Pisk fløden til en let flødeskum.
  4. Lav espresso eller stærk kaffe.
  5. Hæld nu den varme kakao i et vinglas.
  6. Hæld forsigtigt den varme kaffe over kakaoen, ved at hælde en tynd stråle på en ske lige over den varme kakao. På denne måde lægger kaffen sig ovenpå kakaoen.
  7. Kom til sidst flødeskum på toppen.
  8. Server med det samme med en ske.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Prøv også disse opskrifter på lækre varme drikke:

Alkoholfri gløgg – æblegløgg med mandler og æblestykker

5 fra 7 stemmer
Lækker alkoholfri gløgg med æblemost og varme krydderier. Æblegløgg er et frisk alternativ til rødvinsgløgg og kan drikkes året rundt.
Gå til opskrift
Denne friske alkoholfri gløgg er baseret på æblemost og varme krydderier og er skøn til både børn og voksne. Vil man have alkohol, kan den blot tilsættes en smule rom. Foto: Charlotte Mithril

Spansk kaffe - opskrift på kaffe med Licor 43

4.5 fra 6 stemmer
Spansk kaffe er en populær variant af irsk kaffe, og den laves med Licor 43.
Gå til opskrift
billederesultat for spansk kaffe
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required