Her får du opskriften på hjemmelavet beignets med kærnemælk. Nemme og lækre kager fra USA, der kan minde om doughnuts og nydes med flormelis.
Har du ikke prøvet de lækre beignets før, så har du chancen her med denne nemme og fantastiske opskrift på de amerikanske kager.
Beignets er i USA en form for doughnut, der serveres med masser af flormelis.
De er Louisianas officielle doughnut, men de er måske mest kendt fra New Orleans.
Uanset se hvad, så kan du her lave dem selv. Og det er faktisk ret nemt.
Opskrift på beignets
Beignets - nem opskrift på friturestegt kage
Ingredienser
- 100 g sødmælk
- 180 g kærnemælk
- 2 tsk. tørgær
- 1 ¼ spsk. rørsukker
- ¼ tsk. natron
- 1 nip salt
- 325 g hvedemel - ca. mængde
- solsikkeolie - eller majsolie, til fritering
Sådan gør du
- Varm mælken op ved middelvarme, til den lige netop begynder at koge. Tilsæt kærnemælk, tørgær, salt og sukker - sæt det til side i 5 minutter.
- Hæld blandingen i en skål, tilsæt salt, natron og det meste af melet. Sæt dejkrogene på en el-mikser - eller brug en røremaskine med dejkrog - og pisk ved lav hastighed til de tørre ingredienser bliver fugtige.
- Skru op på mellemste hastighed og pisk til dejen former sig til en blød kugle, men dejen skal stadig være fugtig og klistrende. Pisk i yderligere et par minutter.
- Dæk skålen til og stil et sted hvor det ikke trækker i en god times tid.
- Når dejen er klar, kommes ½ liter olie i en gryde, gerne en støbejernsgryde eller -pande, tænd for middelvarme og lad olien varme op. Stik enden af en tændstik ned i og hvis det syder om den, så er olien varm nok. Hvis olien ikke er varm nok, så suger dejen alt for meget olie, så det er ret vigtigt.
- Drys køkkenbordet med mel, hæld dejen ud på bordet og drys det med mel. Tryk dejen flad og fold det på midten. Fold enderne ind under, så der igen formes en kugle.
- Drys med mel og rul ud med en kagerulle til en cirkel, ca. 3 mm. tyk, lad dejen hvile i 1 minut. Skær ud i ruder med en pizzaskærer eller en kniv.
- Kom nu forsigtigt 3-4 stykker dej ned i gryden ad gangen, ikke for mange, for så falder temperaturen for meget. Kog til de er bobler op og bliver gyldne på begge sider.
- Læg på køkkenrulle så de kan dryppe af og læg dem så på en tallerken. Forsæt til de alle er bagte, hold dem evt. lune i ovnen ved 100 grader (ikke varmluft).
- Læg dem på en tallerken og drys med maser af flormeslis.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigstegte beignets serveres lune - og de smager perfekt sammen med en god kop kaffe.
Se flere kager fra USA:
Del dine ideer og tanker med os andre her: