Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Bami Goreng - indonesisk ret med nudler

Bami Goreng - indonesisk ret med nudler

Bami Goreng
4.9 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMS

Bami Goreng er lynhurtig aftensmad, som stammer fra Indonesien. Her er masser af grøntsager samt stegte nudler i en lækker, krydret sauce.

Bami Goreng er en traditionel indonesisk nudelret, hvis smag først og fremmest kommer fra de to saucer: Ketjap manis og sambal oelok.

Navnet på retten er betegnelsen for stegte nudler, og retten er en populær wokret i flere asiatiske lande.

Ja, den er ligefrem Hollands nationalret, da den hurtigt sneg sig ind i det nederlandske køkken, mens de koloniserede Indonesien.

Opskrift på bami goreng med nudler

Bami Goreng - indonesisk ret med nudler

Karen SenecaKaren Seneca
4.9 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Bami Goreng er lynhurtig aftensmad, som stammer fra Indonesien. Her er masser af grøntsager samt stegte nudler i en lækker, krydret sauce.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 blokke ægnudler (ca. 250 gram)
  • 0,5 spidskål (julienne eller strimler)
  • 0,5 broccoli (tynde skiver)
  • 2 store gulerødder (julienne eller strimler)
  • 1 løg (skiver)
  • 2 æg (sammenpiskede)
  • 1 håndfuld peanuts (hakkede)
Saucen
  • 2 fed hvidløg (finthakket )
  • 3 spsk ketjap manis
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 spsk østerssauce
  • 3 spsk sojasauce

Fremgangsmåde

  1. Kog nudlerne i letsaltet vand, de skal have ca. fire minutter. Hæld dem i en si og skyl med koldt vand. Sæt til side.
  2. Hak hvidløgsfed fint. Bland ingredienserne til saucen. Sæt til side.
  3. Varm en pande op med olie, hæld to sammenpiskede æg i et tyndt lag på panden. Lad det stege et par minutter, hæld æggepandekagen på en tallerken og skær dem i skiver. Sæt til side.
  4. Skær gulerødder og kål med et julienne-jern eller blot i hånden. Gulerødderne skal være nogenlunde som små tændstikker, kålen gerne i fine strimler. Skær løg i tynde strimler og broccolibuketter i skiver.
  5. Kom olie på en pande eller i en wok. Tilsæt løg og steg et par minutter.
  6. Tilsæt resten af grøntsagerne og steg to-tre minutter. Hæld saucen over og tilsæt nudlerne. Steg i tre minutter.
  7. Hak peanuts groft. Anret Bami goreng i et fad og kom æggestimler henover, drys til sidst med peanuts og server.

Næringsindhold

Kalorier147kcalKulhydrater16gProtein9gFedt6gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.01gKolesterol82mgNatrium1080mgKalium522mgKostfibre4gSukker5gVitamin A5718IUVitamin C72mgCalcium79mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Hvis du hellere vil bruge ris, kan du lave retten nasi goreng, som tilberedes på samme måde.

Du kan bruge en lang række grøntsager alt efter behag, for eksempel slikærter, babymajs, bønnespirer og peberfrugter.

Og så kan retten tilberedes med rejer, tofu eller andre former for protein, hvis du ønsker det.

Se andre bud på asiatisk aftensmad:

Kylling i sur-sød sauce

Vegetarisk wokret: Kung pao med tofu

Kinesisk citronkylling

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    oktober 24, 2022 at 5:19 pm

    Hej Karen.
    Jeg har boet i Nederland og har spist meget bami goreng samt nasi goreng. Både hjemme, hvor min far lavede det og hos andre privat ig på restaurant. Jeg har dog aldrig fået det med broccoli i. Til gengæld er der hvidløg og andre krydderier.
    Jolanda

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)
  • Billede af rosmarinkylling.
    Rosmarinkylling (med lækre grøntsager tilberedt i fad)
  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required