Bami Goreng er lynhurtig aftensmad, som stammer fra Indonesien. Her er masser af grøntsager samt stegte nudler i en lækker, krydret sauce.
Bami Goreng er en traditionel indonesisk nudelret, hvis smag først og fremmest kommer fra de to saucer: Ketjap manis og sambal oelok.
Navnet på retten er betegnelsen for stegte nudler, og retten er en populær wokret i flere asiatiske lande.
Ja, den er ligefrem Hollands nationalret, da den hurtigt sneg sig ind i det nederlandske køkken, mens de koloniserede Indonesien.
Opskrift på bami goreng med nudler

Bami Goreng - indonesisk ret med nudler
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Kog nudlerne i letsaltet vand, de skal have ca. fire minutter. Hæld dem i en si og skyl med koldt vand. Sæt til side.
- Hak hvidløgsfed fint. Bland ingredienserne til saucen. Sæt til side.
- Varm en pande op med olie, hæld to sammenpiskede æg i et tyndt lag på panden. Lad det stege et par minutter, hæld æggepandekagen på en tallerken og skær dem i skiver. Sæt til side.
- Skær gulerødder og kål med et julienne-jern eller blot i hånden. Gulerødderne skal være nogenlunde som små tændstikker, kålen gerne i fine strimler. Skær løg i tynde strimler og broccolibuketter i skiver.
- Kom olie på en pande eller i en wok. Tilsæt løg og steg et par minutter.
- Tilsæt resten af grøntsagerne og steg to-tre minutter. Hæld saucen over og tilsæt nudlerne. Steg i tre minutter.
- Hak peanuts groft. Anret Bami goreng i et fad og kom æggestimler henover, drys til sidst med peanuts og server.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Hvis du hellere vil bruge ris, kan du lave retten nasi goreng, som tilberedes på samme måde.
Du kan bruge en lang række grøntsager alt efter behag, for eksempel slikærter, babymajs, bønnespirer og peberfrugter.
Og så kan retten tilberedes med rejer, tofu eller andre former for protein, hvis du ønsker det.
Se andre bud på asiatisk aftensmad:
Vegetarisk wokret: Kung pao med tofu
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Jolanda
Hej Karen.
Jeg har boet i Nederland og har spist meget bami goreng samt nasi goreng. Både hjemme, hvor min far lavede det og hos andre privat ig på restaurant. Jeg har dog aldrig fået det med broccoli i. Til gengæld er der hvidløg og andre krydderier.
Jolanda