• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Bami Goreng - indonesisk ret med nudler

Bami Goreng - indonesisk ret med nudler

Bami Goreng
4.9 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
34
SHARES
FacebookMessenger34PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. august 2022 - Udgivet:  2. august 2022

Bami Goreng er lynhurtig aftensmad, som stammer fra Indonesien. Her er masser af grøntsager samt stegte nudler i en lækker, krydret sauce.

Bami Goreng er en traditionel indonesisk nudelret, hvis smag først og fremmest kommer fra de to saucer: Ketjap manis og sambal oelok.

Navnet på retten er betegnelsen for stegte nudler, og retten er en populær wokret i flere asiatiske lande.

Ja, den er ligefrem Hollands nationalret, da den hurtigt sneg sig ind i det nederlandske køkken, mens de koloniserede Indonesien.

Opskrift på bami goreng med nudler

Bami Goreng
Karen SenecaKaren Seneca

Bami Goreng - indonesisk ret med nudler

4.85 fra 13 stemmer
Bami Goreng er lynhurtig aftensmad, som stammer fra Indonesien. Her er masser af grøntsager samt stegte nudler i en lækker, krydret sauce.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Kalorier: 147
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 blokke ægnudler - ca. 250 gram
  • 0,5 spidskål - julienne eller strimler
  • 0,5 broccoli - tynde skiver
  • 2 store gulerødder - julienne eller strimler
  • 1 løg - skiver
  • 2 æg - sammenpiskede
  • 1 håndfuld peanuts - hakkede
Saucen
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 3 spsk ketjap manis
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 spsk østerssauce
  • 3 spsk sojasauce

Fremgangsmåde
 

  1. Kog nudlerne i letsaltet vand, de skal have ca. fire minutter. Hæld dem i en si og skyl med koldt vand. Sæt til side.
  2. Hak hvidløgsfed fint. Bland ingredienserne til saucen. Sæt til side.
  3. Varm en pande op med olie, hæld to sammenpiskede æg i et tyndt lag på panden. Lad det stege et par minutter, hæld æggepandekagen på en tallerken og skær dem i skiver. Sæt til side.
  4. Skær gulerødder og kål med et julienne-jern eller blot i hånden. Gulerødderne skal være nogenlunde som små tændstikker, kålen gerne i fine strimler. Skær løg i tynde strimler og broccolibuketter i skiver.
  5. Kom olie på en pande eller i en wok. Tilsæt løg og steg et par minutter.
  6. Tilsæt resten af grøntsagerne og steg to-tre minutter. Hæld saucen over og tilsæt nudlerne. Steg i tre minutter.
  7. Hak peanuts groft. Anret Bami goreng i et fad og kom æggestimler henover, drys til sidst med peanuts og server.

Næringsindhold

Kalorier: 147kcalKulhydrater: 16gProtein: 9gFedt: 6gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.01gKolesterol: 82mgNatrium: 1080mgKalium: 522mgKostfibre: 4gSukker: 5gVitamin A: 5718IUVitamin C: 72mgCalcium: 79mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Hvis du hellere vil bruge ris, kan du lave retten nasi goreng, som tilberedes på samme måde.

Du kan bruge en lang række grøntsager alt efter behag, for eksempel slikærter, babymajs, bønnespirer og peberfrugter.

Og så kan retten tilberedes med rejer, tofu eller andre former for protein, hvis du ønsker det.

Se andre bud på asiatisk aftensmad:

Kylling i sur-sød sauce

Vegetarisk wokret: Kung pao med tofu

Kinesisk citronkylling

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    oktober 24, 2022 at 5:19 pm

    Hej Karen.
    Jeg har boet i Nederland og har spist meget bami goreng samt nasi goreng. Både hjemme, hvor min far lavede det og hos andre privat ig på restaurant. Jeg har dog aldrig fået det med broccoli i. Til gengæld er der hvidløg og andre krydderier.
    Jolanda

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required