• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Bagt laks med champignon sauce

Bagt laks med champignon sauce

billede med bagt laks med champignon sauce
En lækker og bagt laks med champignon sauce og spinat. Serveres med skønne kartofler. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  19. september 2023 - Udgivet:  27. april 2022

Del gerne:
955
SHARES
FacebookMessenger955PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du en skøn opskrift på bagt laks med champignon sauce. En lækker aftensmad med laksesteaks i ovn, og en sauce med svampe og spinat.
  2. Opskrift på laks med champignon
  3. Bagt laks med champignon sauce
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
Gå til opskrift

Her får du en skøn opskrift på bagt laks med champignon sauce. En lækker aftensmad med laksesteaks i ovn, og en sauce med svampe og spinat.

Bagt laks med champignon sauce er en af de retter, der både gør sig godt som lækker hverdagsmad og gæstemad.

Laksen steges i ovnen, og imens laver du den vidunderlige svampesauce med champignon og spinat. Det smager altså godt.

I min video kan du se fremgangsmåde, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på laks med champignon

billede med bagt laks med champignon sauce

Bagt laks med champignon sauce

Her får du en skøn opskrift på bagt laks med champignon sauce. En lækker aftensmad med laksesteaks i ovn, og en sauce med svampe og spinat.
Bedømmelse
4.6 fra 18 stemmer
RetFisk
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Bagt laks

  • 4 stk. laks - evt. en side laks skåret i fire stykker
  • olivenolie
  • 1 citron - citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Champignon sauce

  • 1 spsk smør - stor
  • 1 spsk kalvefond - koncentreret
  • 250 g champignon - i skiver
  • 1 rødløg - i tynde både
  • 150 g spinat - frisk, skyllet
  • 2,5 dl fløde
  • Lidt citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader 180 grader varmluft.
  • Laksebøffer lægges i et ildfast fad, og dryppes med lidt olie og friskpresset citronsaft. Krydres med salt og friskkværnet peber. Skær evt. fire laksebøffer ud af en hel side laks. Tjek laksen for ben, og fjern dem med fingrene eller en pincet.
  • Bagt laks skal have ca. 17-18 minutter ved 180 grader varmluft.
  • I en varm pande kommes smør og kalvefond. Lad det bruse godt af. Steg så champignon grundigt, så de bliver flotte og brune. Se evt. mere i min video med fremgangsmåde.
  • Kom så rødløg ved, og svits videre i et minuts tid, inden spinat tilsættes. Lad spinaten falde sammen.
  • Tilsæt fløde og lidt friskpresset citronsaft, og lad din champignon sauce creme lidt ind. Ønskes mere sauce kan der tilsættes mere fløde. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Noter

Bagt laks med champignon sauce serveres straks, gerne sammen med kogte eller stegte kartofler. Pynt gerne med lidt hakket persille.

Se flere lækre lakseopskrifter:

Ovnbagt laks - opskrift med video og stegetid på laks i ovn

Laks med asparges og spidskål (som nem aftensmad)

Laksesalat med ovnbagt laks, salat, tomat, og bacon

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Line Andersen

    december 28, 2024 at 7:37 pm

    Jeg lavede det med en hel lakseside, og det blev perfekt.
    Kan du foreslå lidt friskt grønt ved siden af?

    Svar
  2. Lisbeth Larsen

    maj 14, 2024 at 1:42 pm

    Utrolig lækker ret.
    Den skal helt sikkert laves igen.

    Svar
  3. Ingrid Vest

    maj 10, 2022 at 6:09 pm

    Det er ved at være træls, når 'print opskriften' kun virker en gang imellem.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 12, 2022 at 9:50 am

      Hej Ingrid
      Jeg har desværre stadig en række opskrifter, der ikke er lagt over i det nye system. Men skriv endelig når du falder over såden en, og så skal jeg nok straks få lagt den over. Og dermed kommer printfunktionen til at fungere.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required