Autentisk persisk auberginedip med æg, bedre kendt som Mirza Ghasemil, er den lækreste ret fuld af smag. Og så er den nem at lave.
Persisk auberginedip med æg er en af de nemme rette fra det persiske køkken, men det gør den bestemt ikke mindre imponerende. Den kræver kun få ingredienser og minimal tid.
Den minder en smule om Mellemøstens Baba ganoush, men samtidig er den helt unik.
Der er stadig den gode smag af hvidløg og den røgede smag fra aubergine. Men det at der også er æg i, giver en helt fantastisk konsistens.
Jeg har gaskomfur hvilke gør det utrolig hurtigt og nemt at riste aubergine. Jeg putter den bare direkte ind i flammen fra komfuret og lader skindet blive helt sort. Det tager kun en fem minutters tid.
Hvis ikke du har gaskomfur, kan du også bage den i ovnen ved 250 grader, indtil skindet bliver sort. Eller du kan snildt smide auberginer på en gril, da dette vil give en rigtig lækker smag.
Opskrift på persisk auberginedip med æg
Autentisk persisk auberginedip med æg
Ingredienser
- 3 stk aubergine
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 2 stk æg
- 3 stk tomater - mellemstore
- 1 tsk salt
- 1 tsk friskkværnet peber
- 1 tsk gurkemeje - stødt
Fremgangsmåde
- Start med at forberede auberginerne. Hvis du har gaskomfur, så put auberginerne direkte ind i ilden og vend dem, efter hver side er blevet sort. Hvis du har ovn, så bag dem hele i cirka 30 minutter ved 250 grader og sørg for at vende dem undervejs.
- Forsigtig kan du nu skære det sorte, brændte skind af auberginerne. Skindet skal bare kasseres. Skær auberginerne i mindre stykker.
- Hak nu de fede hvidløg og tomaterne. Tag en pande og tilføj en spiseske olivenolie på en pande og tilføj nu de hakkede hvidløg.
- Steg hvidløget i et par minutter og tilføj de hakkede tomater, salt, sort peber og stødt gurkemeje. Lad tomaterne blive en smule bløde og tilføj nu auberginestykkerne.
- Lad det stege sammen i cirka 10 minutter og tilføj æggene. Bland det godt sammen og lad det stege sammen i 10 minutter mere, mens du rører rundt i det undervejs.
- Smag til med mere salt og peber. Server med olivenolie og nyd den lækreste dip.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Spis denne dip med gode fladbrød og server den eventuelt sammen med andre små retter, som dermed vil blive til en mezze.
Se også vores opskrifter på andre dips fra Mellemøsten:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: