Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Persisk auberginedip med æg - autentisk og skønt

Persisk auberginedip med æg - autentisk og skønt

Persisk auberginedip
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS

Autentisk persisk auberginedip med æg, bedre kendt som Mirza Ghasemil, er den lækreste ret fuld af smag. Og så er den nem at lave.

Persisk auberginedip med æg er en af de nemme rette fra det persiske køkken, men det gør den bestemt ikke mindre imponerende. Den kræver kun få ingredienser og minimal tid.

Den minder en smule om Mellemøstens Baba ganoush, men samtidig er den helt unik.

Der er stadig den gode smag af hvidløg og den røgede smag fra aubergine. Men det at der også er æg i, giver en helt fantastisk konsistens.

Jeg har gaskomfur hvilke gør det utrolig hurtigt og nemt at riste aubergine. Jeg putter den bare direkte ind i flammen fra komfuret og lader skindet blive helt sort. Det tager kun en fem minutters tid.

Hvis ikke du har gaskomfur, kan du også bage den i ovnen ved 250 grader, indtil skindet bliver sort. Eller du kan snildt smide auberginer på en gril, da dette vil give en rigtig lækker smag.

Opskrift på persisk auberginedip med æg

Autentisk persisk auberginedip med æg

Rakel Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Autentisk persisk auberginedip med æg, bedre kendt som Mirza Ghasemil, er den lækreste ret fuld af smag. Og så er den nem at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Dip
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 stk aubergine
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 stk æg
  • 3 stk tomater mellemstore
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk gurkemeje stødt

Fremgangsmåde

  1. Start med at forberede auberginerne. Hvis du har gaskomfur, så put auberginerne direkte ind i ilden og vend dem, efter hver side er blevet sort. Hvis du har ovn, så bag dem hele i cirka 30 minutter ved 250 grader og sørg for at vende dem undervejs.
  2. Forsigtig kan du nu skære det sorte, brændte skind af auberginerne. Skindet skal bare kasseres. Skær auberginerne i mindre stykker.
  3. Hak nu de fede hvidløg og tomaterne. Tag en pande og tilføj en spiseske olivenolie på en pande og tilføj nu de hakkede hvidløg.
  4. Steg hvidløget i et par minutter og tilføj de hakkede tomater, salt, sort peber og stødt gurkemeje. Lad tomaterne blive en smule bløde og tilføj nu auberginestykkerne.
  5. Lad det stege sammen i cirka 10 minutter og tilføj æggene. Bland det godt sammen og lad det stege sammen i 10 minutter mere, mens du rører rundt i det undervejs.
  6. Smag til med mere salt og peber. Server med olivenolie og nyd den lækreste dip.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Spis denne dip med gode fladbrød og server den eventuelt sammen med andre små retter, som dermed vil blive til en mezze.

Se også vores opskrifter på andre dips fra Mellemøsten:

Muhammara - dip med grillet peberfrugt
Muhammara med grillet peberfrugt er en af de bedste dips, man kan finde i en mezze direkte fra Mellemøsten.
Se opskriften her
Muhammara med grillet peberfrugt
Hjemmelavet labneh med kun 3 ingredienser
Hjemmelavet labneh med kun 3 ingredienser er en fast del af Mellemøstens madkultur og med god grund. Her er opskriften på den lækreste ost.
Se opskriften her
Hjemmelavet labneh
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required