Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Vegetar › Aubergine fatteh - favorit vegetarret

Aubergine fatteh - favorit vegetarret

Aubergine fatteh med granatæblekerner
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMS
Opdateret: 21. september 2022 - Udgivet: 10. december 2020

Aubergine fatteh er en favorit vegetarret fra Mellemøsten, som er superlet at lave og smager fantastisk. Her er den libanesiske udgave af retten.

Aubergine fatteh er min nye livret. Det er virkelig en lækker ret, som både er sund og smager godt.

Jeg er vild med mellemøstlig mad på det seneste. De er virkelige kunstnere i et køkken, og jeg elsker deres brug af friske råvarer. Her kan du læse mere om granatæblet.

Denne ret består af tre lag plus pynt. Dette gør, at du har noget knasende, noget blødt, noget friskt, salt, surt og alt derimellem. Super lækkert.

Oversigt over indhold
  • Aubergine fatteh er en favorit vegetarret fra Mellemøsten, som er superlet at lave og smager fantastisk. Her er den libanesiske udgave af retten.
  • Aubergine fatteh - favorit vegetarret fra Mellemøsten
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Noter
  • Kommentarer
Rakel Seneca

Aubergine fatteh - favorit vegetarret fra Mellemøsten

4.72 fra 7 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Forret, Vegetar
Køkken: Mellemøsten
Kalorier: 543
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 stk aubergine
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk salt
  • 2 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk stødt paprika
  • 2 stk pitabrød
  • 200 g græsk yogurt
  • 4 spsk tahini
  • 2 fed hvidløg - knust
  • 2 spsk citronsaft
  • 50 g mandler
  • 3 spsk persille - hakket
  • 3 spsk granatæblekerner
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skære auberginen i mellemstore terninger.
  2. På en pande tilsættes en spiseske olivenolie og auberginestykkerne. Tilføj en teske paprika, sort peber og salt efter behov og lad dem stege ved mellem høj varme i cirka 10 minutter.
  3. I en seperat skål tilsættes græsk yogurt, pisk den, så den får en mere blød konsistens. Tilføj tahini, citronsaft, knust hvidløg og smag til med salt og sort peber. Sæt nu dressingen i køleskabet i mens du forbereder resten.
  4. Skær pitabrødene ud i store tern. På en pande varmes en spiseske olivenolie op, tilføj nu pitabrødsternene og steg dem i et par minutter, eller indtil de er blevet godt sprøde.
  5. Hak mandlerne groft og steg dem i en smule olivenolie i tre minutters tid. Tag dem nu til siden.
  6. Nu skal retten samles. På et fad starter du med at fordele pitabrødsternene, tilføj derefter auberginestykkerne, tahini-yoghurt dressingen og slut af med de ristede mandler samt frisk hakket persille og granatæblekerner. Nu er din aubergine fatteh klar til servering.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 543kcalKulhydrater: 24gProtein: 22gFedt: 43gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 12gEnkelumættet fedt: 24gTransfedt: 0.01gKolesterol: 5mgNatrium: 3545mgKalium: 621mgKostfibre: 7gSukker: 8gVitamin A: 1034IUVitamin C: 18mgCalcium: 247mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Retten egner sig godt som en forret eller som en del af en meze, som er en masse små retter, der bliver serveret sammen. Den kan selvfølgelig også spises for sig selv.

Se også andre opskrifter på retter fra Mellemøsten:

Baba ganoush - lækker auberginedip

Autentiske falafler - sprøde og skønne

Arabiske fladbrød med za'atar

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required