Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Aubergine fatteh

Aubergine fatteh (favorit vegetarret)

Aubergine fatteh med granatæblekerner
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
20
DELINGER
Facebook20PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Aubergine fatteh
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på aubergine fatteh
  • Noter
  • Kommentarer

Aubergine fatteh

Rakel Seneca
4.7 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Aubergine fatteh - favorit vegetarret fra Mellemøsten er super let at lave og så smager den fantastisk. Her er den libanesiske udgave.
Antal: 2
Ret: Vegetar
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk salt
  • 2 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk paprika
  • 2 pitabrød
  • 200 g græsk yogurt
  • 4 spsk tahini
  • 2 fed hvidløg (knust)
  • 2 spsk citronsaft
  • 50 g mandler
  • 3 spsk persille (hakket)
  • 3 spsk granatæblekerner

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære auberginen i mellemstore terninger.
  2. På en pande tilsættes en spiseske olivenolie og auberginestykkerne. Tilføj en teske paprika, sort peber og salt efter behov og lad dem stege ved mellem høj varme i cirka 10 minutter.
  3. I en seperat skål tilsættes græsk yogurt, pisk den, så den får en mere blød konsistens. Tilføj tahini, citronsaft, knust hvidløg og smag til med salt og sort peber. Sæt nu dressingen i køleskabet i mens du forbereder resten.
  4. Skær pitabrødene ud i store tern. På en pande varmes en spiseske olivenolie op, tilføj nu pitabrødsternene og steg dem i et par minutter, eller indtil de er blevet godt sprøde.
  5. Hak mandlerne groft og steg dem i en smule olivenolie i tre minutters tid. Tag dem nu til siden.
  6. Nu skal retten samles. På et fad starter du med at fordele pitabrødsternene, tilføj derefter auberginestykkerne, tahini-yoghurt dressingen og slut af med de ristede mandler samt frisk hakket persille og granatæblekerner. Nu er din aubergine fatteh klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier543kcalKulhydrater24gProtein22gFedt43gMættet fedt5gFlerumættet fedt12gEnkelumættet fedt24gTransfedt0.01gKolesterol5mgNatrium3545mgKalium621mgKostfibre7gSukker8gVitamin A1034IUVitamin C18mgCalcium247mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på aubergine fatteh

Aubergine fatteh er min nye livret. Det er virkelig en lækker ret, som både er sund og smager godt.

Jeg er vild med mellemøstlig mad på det seneste. De er virkelige kunstnere i et køkken, og jeg elsker deres brug af friske råvarer. Her kan du læse mere om granatæblet.

Denne ret består af tre lag plus pynt. Dette gør, at du har noget knasende, noget blødt, noget friskt, salt, surt og alt derimellem. Super lækkert.

Noter

Retten egner sig godt som en forret eller som en del af en meze, som er en masse små retter, der bliver serveret sammen. Den kan selvfølgelig også spises for sig selv.

Se også andre opskrifter på retter fra Mellemøsten:

  • Baba ganoush - lækker auberginedip
  • Autentiske falafler - sprøde og skønne
  • Arabiske fladbrød med za'atar
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce.
    Selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce
  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required