Aristokrater er lækre småkager, der blandt andet laves med hakkede mandler. Her er den nemme opskrift på kagerne, der er hurtige at bage.
Aristokrater er en af mine yndlingsmåkager, og det er en klassisk småkage, der er utrolig nem at bage.
Småkagen laves faktisk af noget, der kan minde om en almindelig mørdej, hvor koldt smør smuldres ud i hvedemel. Dertil kommer så blandt andet hakkede mandler og reven citronskal.
Det er en gammel og traditionel småkage, og den spises ofte til jul, men jeg synes nu den smager godt året rundt.
Når du skærer aristokraterne ud i skiver er det vigtigt, at skiverne er nogenlunde lige tykke, så bliver bagt helt ens. Og ellers er det bare at gå i gang med opskriften, som giver dig omkring 100 lækre og vanedannende småkager.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på aristokrater
Aristokrater
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 0,5 tsk bagepulver
- 185 g smør - koldt, i mindre tern
- 75 g mandler - hakkes fint
- 1 citron - økologisk
- 185 g sukker
- 1 æg
Fremgangsmåde
- Hvedemel blandes med bagepulver, og det kolde smør i tern kommes ved. Smuldr smørret ud i melet.
- Tilsæt de hakkede mandler og riv skallen på en citron ved. Kun det gule, og ikke det hvide, da det er mere bittert.
- I en anden skål røres sukker og æg lyst og luftigt. Det skal ikke piskes, men blot røres grundigt sammen.
- Kom det ned i den første skål, og vend dejen sammen. Tag den ud på et meldrysset bord, og ælt dejen hurtigt sammen. Det er meget nemt.
- Del dejen i fire lige store stykker, der rulles ud til tykke pølser med en diameter på ca. 3,5 centimeter i diameter - og hver pølse skal være ca. 18-20 centimeter lang.
- Læg dem i fryseren i ca. 20-30 minutter, så de kan skæres i skiver.
- Tænd din ovn på 200 °C almindelig over- og undervarme. Beklæd to bageplader med bagepapir.
- Tag dejen ud og skær i skiver, der er ca. 1,5 millimeter tykke. Lægges på bagepladen, og du skal bage ialt ca. tre bageplader med aristokrater. Når den første plade er bagt, tages den ud småkagerne lægges til side, og her kommes næste plade så ind i ovnen. Så kan du bage det tredje hold småkager på den første bageplade - og blot genbruge bagepapiret.
- Bagetiden for aristokrater er ca. 9-10 minutter - afhængig af hvor meget din ovn varmer. Småkagerne skal være let gyldne i kanten, og de må ikke bages for længe.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte aristokrater kan opbevares i en lufttæt beholder, men lad småkagerne køle af, inden de kommes i dåsen.
Jeg plejer at lægge dejen i fryseren i 20-30 minutter inden jeg skærer den ud, men du kan også lægge den i køleskabet.
Her kan du så faktisk lave dejen dagen før, og blot lade den blive køl indtil brug.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Margit Schwaner
Lækre småkager. Bruger ofte jeres opskrifter, detaljerede og med præsentable billeder. 😋