Appelsinskal med chokolade er kandiserede appelsinskaller. Man kan spise dem som snacks eller bruge dem som pynt på kage og is.
Appelsinskal med chokolade er virkelig nemme at lave. De kræver kun få ingredienser, som de fleste allerede har i deres køkken.
Ved at kandisere skallerne giver du dem mere appelsinsmag, så bitterheden fjernes.
Måden du bedst kan fjerne appelsinskallen på, er ved at pille appelsinen og så derefter bruge en lille skarp kniv til forsigtigt at skære det hvide af, så der kun er den orange del tilbage.
Så skæres de i små strimler, og skalleren er klar til selve kandiseringen.
Opskrift på appelsinskal med chokolade
Appelsinskal med chokolade
Ingredienser
- 2 stk appelsiner - økologiske
- 150 gram sukker
- 1,5 dl vand
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk honning
- 25 gram mørk chokolade
Sådan gør du
- Start med at vaske appelsinerne grundigt og skræl dem forsigtigt. Tag nu skrællerne og en lille skarp kniv. Skær det hvide af skallen fra og skær selve den orange skræl i strimler på cirka en halv centimeter bredde.
- Tag en lille gryde og put skallerne i, dæk dem med vand og lad dem koge i fem minutter. Udskift nu vandet og kog i fem minutter mere. Hæld vandet fra og put skallerne i en skål.
- Tilføj en og en halv deciliter vand i gryden sammen med sukker og vaniljesukker. Bring det i kog, så sukkeret smelter. Put nu skallerne ned i sukkervandet og lad dem simre ved lav varme i 20 minutter. Tilføj honning og lad det simre i fem minutter mere.
- Fjern nu skallerne fra siruppen og put dem på bagepapir. Lad dem tørre ved stuetemperatur natten over eller cirka 10 timer. Vend dem derefter i sukker.
- Smelt chokoladen i mikroovnen eller i vandbad og drys den med hurtige bevægelser henover de kandiserede appelsinskaller. Lad chokoladen størkne, og så er appelsinskal med chokolade klar til at blive spist.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan også vælge at dyppe appelsinskallerne i chokolade, så de bliver helt dækket fremfor kun at drysse lidt chokolade ud over dem.
Det afhænger af, hvad du skal bruge dem til. Hvis de skal bruges som pynt, er det fint, at man kan se lidt af den orange skal.
Se også andre opskrifter på søde sager:
Del dine ideer og tanker med os andre her: