Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Appelsinskal med chokolade

Appelsinskal med chokolade

Appelsinskaller med chokolade
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS

Appelsinskal med chokolade er kandiserede appelsinskaller. Man kan spise dem som snacks eller bruge dem som pynt på kage og is.

Appelsinskal med chokolade er virkelig nemme at lave. De kræver kun få ingredienser, som de fleste allerede har i deres køkken.

Ved at kandisere skallerne giver du dem mere appelsinsmag, så bitterheden fjernes.

Måden du bedst kan fjerne appelsinskallen på, er ved at pille appelsinen og så derefter bruge en lille skarp kniv til forsigtigt at skære det hvide af, så der kun er den orange del tilbage.

Så skæres de i små strimler, og skalleren er klar til selve kandiseringen.

Opskrift på appelsinskal med chokolade

Appelsinskal med chokolade

Rakel Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
tørretid: 10 timer t
Samlet tid: 10 timer t 35 minutter min
Appelsinskal med chokolade er kandiserede appelsinskaller. Man kan spise dem som snacks eller bruge dem som pynt på is og kager.
Antal: 1 portion
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 stk appelsiner økologiske
  • 150 g sukker
  • 1,5 dl vand
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk honning
  • 25 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Start med at vaske appelsinerne grundigt og skræl dem forsigtigt. Tag nu skrællerne og en lille skarp kniv. Skær det hvide af skallen fra og skær selve den orange skræl i strimler på cirka en halv centimeter bredde.
  2. Tag en lille gryde og put skallerne i, dæk dem med vand og lad dem koge i fem minutter. Udskift nu vandet og kog i fem minutter mere. Hæld vandet fra og put skallerne i en skål.
  3. Tilføj en og en halv deciliter vand i gryden sammen med sukker og vaniljesukker. Bring det i kog, så sukkeret smelter. Put nu skallerne ned i sukkervandet og lad dem simre ved lav varme i 20 minutter. Tilføj honning og lad det simre i fem minutter mere.
  4. Fjern nu skallerne fra siruppen og put dem på bagepapir. Lad dem tørre ved stuetemperatur natten over eller cirka 10 timer. Vend dem derefter i sukker.
  5. Smelt chokoladen i mikroovnen eller i vandbad og drys den med hurtige bevægelser henover de kandiserede appelsinskaller. Lad chokoladen størkne, og så er appelsinskal med chokolade klar til at blive spist.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du kan også vælge at dyppe appelsinskallerne i chokolade, så de bliver helt dækket fremfor kun at drysse lidt chokolade ud over dem.

Det afhænger af, hvad du skal bruge dem til. Hvis de skal bruges som pynt, er det fint, at man kan se lidt af den orange skal.

Se også andre opskrifter på søde sager:

Vingummi

Hjemmelavede karameller

Hjemmelavet Bounty

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required