• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Appelsinskal med chokolade

Appelsinskal med chokolade

Appelsinskaller med chokolade
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. april 2025 - Udgivet:  30. januar 2022

Indhold

  1. Appelsinskal med chokolade er kandiserede appelsinskaller. Man kan spise dem som snacks eller bruge dem som pynt på kage og is.
  2. Opskrift på appelsinskal med chokolade
  3. Appelsinskal med chokolade
  4. Tip

Appelsinskal med chokolade er kandiserede appelsinskaller. Man kan spise dem som snacks eller bruge dem som pynt på kage og is.

Appelsinskal med chokolade er virkelig nemme at lave. De kræver kun få ingredienser, som de fleste allerede har i deres køkken.

Ved at kandisere skallerne giver du dem mere appelsinsmag, så bitterheden fjernes.

Måden du bedst kan fjerne appelsinskallen på, er ved at pille appelsinen og så derefter bruge en lille skarp kniv til forsigtigt at skære det hvide af, så der kun er den orange del tilbage.

Så skæres de i små strimler, og skalleren er klar til selve kandiseringen.

Opskrift på appelsinskal med chokolade

Appelsinskaller med chokolade
Rakel Seneca

Appelsinskal med chokolade

5 fra 2 stemmer
Appelsinskal med chokolade er kandiserede appelsinskaller. Man kan spise dem som snacks eller bruge dem som pynt på is og kager.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
tørretid 10 timer t
Samlet tid 10 timer t 35 minutter min
Antal: 1 portion
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 stk appelsiner - økologiske
  • 150 g sukker
  • 1,5 dl vand
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk honning
  • 25 g mørk chokolade

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at vaske appelsinerne grundigt og skræl dem forsigtigt. Tag nu skrællerne og en lille skarp kniv. Skær det hvide af skallen fra og skær selve den orange skræl i strimler på cirka en halv centimeter bredde.
  2. Tag en lille gryde og put skallerne i, dæk dem med vand og lad dem koge i fem minutter. Udskift nu vandet og kog i fem minutter mere. Hæld vandet fra og put skallerne i en skål.
  3. Tilføj en og en halv deciliter vand i gryden sammen med sukker og vaniljesukker. Bring det i kog, så sukkeret smelter. Put nu skallerne ned i sukkervandet og lad dem simre ved lav varme i 20 minutter. Tilføj honning og lad det simre i fem minutter mere.
  4. Fjern nu skallerne fra siruppen og put dem på bagepapir. Lad dem tørre ved stuetemperatur natten over eller cirka 10 timer. Vend dem derefter i sukker.
  5. Smelt chokoladen i mikroovnen eller i vandbad og drys den med hurtige bevægelser henover de kandiserede appelsinskaller. Lad chokoladen størkne, og så er appelsinskal med chokolade klar til at blive spist.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan også vælge at dyppe appelsinskallerne i chokolade, så de bliver helt dækket fremfor kun at drysse lidt chokolade ud over dem.

Det afhænger af, hvad du skal bruge dem til. Hvis de skal bruges som pynt, er det fint, at man kan se lidt af den orange skal.

Se også andre opskrifter på søde sager:

Vingummi

Hjemmelavede karameller

Hjemmelavet Bounty

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required