Her får du min opskrift på alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler. En populær familieret, der smager himmelsk og er nem at lave.
Alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler smager mindst lige så godt som det lyder.
Det er en rigtig familieret, og som navnet antyder, så er det en ret, hvor du laver det hele i samme fad.
Retten, der er en utrolig populær hverdagsret, laves med både spidskål, kartofler og tomater - og mellem lagene i fadet får du den fantastiske kødsovs.
Du kan med fordel lave rigeligt, og så blot fryse ned. Og glæd dig, for dette alt i et fad med oksekød og grøntsager smager eminent godt.
Se også disse opskrifter:
- Opskrift på lækker kartoffelgratin med oksekød
- Retter i fad: Her er 10 lækre og inspirerende opskrifter
- Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
Opskrift på alt i et fad med oksekød
Alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler
Ingredienser
Kødsovs
- 400 g hakket oksekød - med 8-12% fedt
- 1 stort løg - finthakket
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 1 tsk paprika
- 2 tsk oregano - tørret
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning - evt. høns
- 2 spsk tomatpasta
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Øvrig fyld
- 1 lille spidskål
- 5 mellemstore kartofler - skrælles og skæres i skiver
- 2 store tomater - i skiver
- 3 dl madlavningsfløde
Fremgangsmåde
- Start med at lave kødsovs, hvor det hakkede oksekød svitses grundigt i lidt olie. Derefter sauteres løg og hvidløg med.
- Kom så paprika i gryden sammen med oregano, hakkede tomater, vand, en smuldret bouillonterning og tomatpasta.
- Lad kødsovsen til dit alt i et fad med oksekød koge ved svag varme i ca. 15 minutter. Smages til med salt, peber og lidt friskpresset citronsaft. Imens kødsovsen koger gør du resten af ingredienserne klar.
- Her snittes spidskål fint, og du skal bruge en lille spidskål - eller en halv, hvis det er en større kål. Kartofler skrælles og snittes i tynde skiver - eventuelt på et mandolinjern. Tomaterne skæres ligeledes i skiver.
- Forvarm din ovn til 200 grader varmluft - 220 grader, hvis det er almindelig over- og undervarme.
- Find et ildfast fad eller bradepande frem - ca. 20 gange 25 centimeter. Smør den med lidt olie.
- Fordel så den snittede spidskål nederst i fadet, og dæk derefter med cirka halvdelen af kødsovsen.
- Derefter fordeles de skivede kartofler ovenpå kødsovsen. Kartoffelskiverne skal fordeles jævnt.
- Fordel så resten af kødsovsen ovenpå kartoflerne.
- Derefter hældes madlavningsfløden over, og til sidst lægges skiver af tomat på. Drys eventuelt med lidt tørret oregano øverst. Krydr også med lidt salt og friskkværnet peber.
- Stil dit alt i et fad med oksekød og spidskål ind i ovnen, og her skal retten have ca. 40 minutter. Imens kan du klare opvasken, og blot vente at den fantastiske ret bliver klar.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Det færdige alt i et fad med oksekød og grøntsager kan serveres som det er.
Lad gerne lige retten stå 5-10 minutter inden servering, da den er ret varm.
Elsker du ost, kan du med fordel drysse lidt ost over retten de sidste 5-10 minutter, men det er ikke nødvendigt.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Maiken Hedegaard
Hvorfor bliver mine skivede kartofler ved at være hårde, 40 min. + et kvarter,men smager ellers godt
Kaj Grosen
Hej. Kan man ikke lave "Alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler i en airfryer. det er trods alt billiger i strøm.
Bruger mange af dine opskrifter dagligt.
Kaj Grosen.
Bent Hansen
Det lyder lækkert , skal prøve den en af dagene
Inga
Smager fantastisk