• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Gammeldags æblehorn opskrift med æblekompot

Gammeldags æblehorn opskrift med æblekompot

gammeldags æblehorn med hjemmelavet æblekompot
Lækre og nybagte æblehorn, der er fyldt med en hjemmelavet æblekompot. Æblehornene kan spises som de er, eller pyntes med glasur. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  25. september 2023 - Udgivet:  8. februar 2021

Del gerne:
85
SHARES
FacebookMessenger85PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min bedste opskrift på gammeldags æblehorn, der bages med en hjemmelavet æblekompot. Æblehornene er lette og luftige, og meget nemme at bage.
  2. Opskrift på æblehorn
  3. Gammeldags æblehorn opskrift med æblekompot
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Min bedste opskrift på gammeldags æblehorn, der bages med en hjemmelavet æblekompot. Æblehornene er lette og luftige, og meget nemme at bage.

Æblehorn er nemme og lækre kager med et lækkert fyld af hjemmelavet æblekompot, der ligeledes er nem at lave.

Her har jeg anvendt to Ingrid Marie æbler, som jeg synes passer godt til kagerne (og giver en flot farve til æblekompotten), men andre æbler kan selvfølgelig også bruges.

Du skal blot tilsætte en spiseskefuld sukker til æblekompotten, for den må altså gerne have lidt syrlighed i sig. Selvom æblehornene ikke er søde, ja, de er faktisk sukkerfri, så giver den syrlige kompot et godt modspil til kagerne.

Se også: Verdens bedste æblekage med creme og remonce

Og hvis du helt dropper sukkeret i æblekompotten, og undlader at pynte med glasur, så har du her helt sukkerfrie kager, der bare smager af rigtig meget. Du opdager faktisk ikke at de er uden sukker.

Opskriften giver 12 lækre æblehorn.

Opskrift på æblehorn

gammeldags æblehorn med hjemmelavet æblekompot

Gammeldags æblehorn opskrift med æblekompot

Min bedste opskrift på gammeldags æblehorn, der bages med en hjemmelavet æblekompot. Æblehornene er lette og luftige, og meget nemme at bage.
Bedømmelse
5 fra 2 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 25 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Æblekompot

  • 2 æbler
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl vand
  • 1 tsk vaniljesukker

Dej

  • 1 dl mælk
  • 40 g gær
  • 1 æg
  • 50 g smør - meget blødt
  • 200 g hvedemel
  • 0,5 tsk kardemomme

Pensling og glasur

  • 1,5 pasteuriseret æggehvide
  • flormelis

Fremgangsmåde

  • Start med at lave æblekompot. Æblerne deles i kvarte, kernehuset fjernes og æblerne skæres i mindre stykker. Kommes i en gryde med sukker, vand og vaniljesukker. Koges til en mør æblekompot, hvilket tager cirka 15 minutter. Køles af.
    billederesultat for æblekompot til æblehorn
  • Gæren røres ud i mælken, hvorefter ægget røres i.
  • Vej hvedemel af og bland med lidt kardemomme, og ælt det ind i dejen sammen med blødt smør. Ælt dejen glat og smidig, og det kan eventuelt ske på en røremaskine med påmonteret dejkrog. Ælt 10 minutter ved middel hastighed.
  • Lad dejen hæve 15 minutter, hvor den er dækket til med husholdningsfilm.
  • Tag dejen op og del den i to lige store stykker, som spændes op. Lad det efterhæve yderligere fem minutter på køkkenbordet.
  • Hver kugle rulles nu ud til en cirkel med en diameter på 25 centimeter, som deles i seks lige store trekanter.
    billederesultat for udrulning af dej til æblehorn
  • Læg en skefuld æblekompot på hver, se på billederne herunder hvordan det gøres. Rul æblehornene sammen, og stil dem på en bageplade med bagepapir.
    billlederesultat for rulning af æblehorn
  • Pensl dine æblehorn med pasteuriseret æggehvide.
  • Læg en dyb bradepande omvendt ovenpå, og lad æblehornene hæve i 30 minutter.
  • Bag de hævede æblehorn i cirka 10 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft.
    billederesultat for 12 æblehorn på rist

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad de færdigbagte æblehorn køle af på en rist.

Derefter kan de pyntes med glasur, som røres af flormelis og lidt pasteuriseret æggehvide.

Se også mine opskrifter på:

Verdens bedste æblekage med creme og remonce

Gammeldags æblekage med makron eller rasp

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    januar 10, 2024 at 7:30 pm

    Hej Holger. Skal der virkelig 40 gr. gær til 200 gr. mel? Jeg vil gerne bage dem i weekenden.
    Jolanda

    Svar
  2. Rasmus Jensen

    september 27, 2021 at 4:04 pm

    Det er super gode opskrifter, det man prøver at lave bliver bare super lækkert 🤗👍 har allerede prøvet flere
    Hilsen Rasmus

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required