• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Æblechips - sprøde og nemme at lave

Æblechips - sprøde og nemme at lave

Æblechips
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  1. november 2021

Indhold

  1. Æblechips er en sprød snack, som både er lækker og let at lave. Her får du to forskellige udgaver: Nogle med kanel og andre med flagesalt.
  2. Opskrift på sprøde æblechips
  3. Æblechips både de søde og de salte
  4. Tips til sunde chips

Æblechips er en sprød snack, som både er lækker og let at lave. Her får du to forskellige udgaver: Nogle med kanel og andre med flagesalt.

Æblechips kræver ikke meget. Du skærer æbler i skiver, lægger dem på en bageplade og drysser eventuelt med sukker eller salt. Herefter skal de bare bage i ovnen for lav varme, mens du laver andre ting.

Får de den rette bagetid og temperatur, bliver de knasende sprøde og er snacks, som snildt kan erstatte alle mulige usunde chips.

Syrligheden fra æblet kan stadig smages, men det er en behagelig syrlighed, der sagtens kan klare et drys salt, hvis de skal bruges som chips.

Hvis dine æblechips i stedet skal bruges i slikskålen, kan du drysse dem med kanel og sukker. Det smager himmelsk.

Opskrift på sprøde æblechips

Æblechips
Karen SenecaKaren Seneca

Æblechips både de søde og de salte

5 fra 5 stemmer
Æblechips er en sprød snack, som både er lækker og let at lave. Her får du to forskellige udgaver: Æblechips med kanel og æblechips med flagesalt.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 20 stk
Ret: Snack
Køkken: Dansk
Kalorier: 12
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 æbler
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk kanel

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 120 grader varmluft.
  2. Skær æblerne i tynde skiver. Hvis du har en udstikker til kernehuset, bruger du den, men de kan sagtens skæres og bages med i hele skiver.
  3. Placer æbleskiverne side om side på bagepapirsklædte bageplader.
  4. Til de søde: Bland kanel og sukker og drys det ud over æblerne på den ene side, vend dem og drys på den anden side. Til de salte skal der først drysses salt på, når de er kommet ud af ovnen.
  5. Bag i 45 minutter til en time. De må godt blive brune, men ikke brankede. Så derfor skal du kigge til dem efter 45 minutter.
  6. Lad dem køle af på en rist. De bliver ekstra sprøde, når de er taget ud af ovnen.

Næringsindhold

Kalorier: 12kcalKulhydrater: 3gProtein: 0.1gFedt: 0.03gMættet fedt: 0.01gFlerumættet fedt: 0.01gEnkelumættet fedt: 0.002gNatrium: 0.2mgKalium: 20mgKostfibre: 0.5gSukker: 2gVitamin A: 10IUVitamin C: 1mgCalcium: 2mgJern: 0.03mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips til sunde chips

Det er muligt at lave chips af alle mulige grøntsager og frugter. Du kan for eksempel prøve med gulerødder, pærer eller grønkål.

Uanset om du bager æblechips med eller uden sukker, vil det stadig være en langt sundere udgave af chips end dem, der er friteret i olie.

Og så er der noget tilfredsstillende ved at producere noget lækkert uden at knokle for det.

Her er andre opskrifter på lækre snacks:

  • Hjemmelavede rugbrødschips
  • Grønkålschips
  • Kartoffelchips i ovn
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required