Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Æblechips - sprøde og nemme at lave

Æblechips - sprøde og nemme at lave

Æblechips
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Æblechips er en sprød snack, som både er lækker og let at lave. Her får du to forskellige udgaver: Nogle med kanel og andre med flagesalt.

Æblechips kræver ikke meget. Du skærer æbler i skiver, lægger dem på en bageplade og drysser eventuelt med sukker eller salt. Herefter skal de bare bage i ovnen for lav varme, mens du laver andre ting.

Får de den rette bagetid og temperatur, bliver de knasende sprøde og er snacks, som snildt kan erstatte alle mulige usunde chips.

Syrligheden fra æblet kan stadig smages, men det er en behagelig syrlighed, der sagtens kan klare et drys salt, hvis de skal bruges som chips.

Hvis dine æblechips i stedet skal bruges i slikskålen, kan du drysse dem med kanel og sukker. Det smager himmelsk.

Opskrift på sprøde æblechips

Æblechips både de søde og de salte

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Æblechips er en sprød snack, som både er lækker og let at lave. Her får du to forskellige udgaver: Æblechips med kanel og æblechips med flagesalt.
Antal: 20 stk
Ret: Snack
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 æbler
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk kanel

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 120 grader varmluft.
  2. Skær æblerne i tynde skiver. Hvis du har en udstikker til kernehuset, bruger du den, men de kan sagtens skæres og bages med i hele skiver.
  3. Placer æbleskiverne side om side på bagepapirsklædte bageplader.
  4. Til de søde: Bland kanel og sukker og drys det ud over æblerne på den ene side, vend dem og drys på den anden side. Til de salte skal der først drysses salt på, når de er kommet ud af ovnen.
  5. Bag i 45 minutter til en time. De må godt blive brune, men ikke brankede. Så derfor skal du kigge til dem efter 45 minutter.
  6. Lad dem køle af på en rist. De bliver ekstra sprøde, når de er taget ud af ovnen.

Næringsindhold

Kalorier12kcalKulhydrater3gProtein0.1gFedt0.03gMættet fedt0.01gFlerumættet fedt0.01gEnkelumættet fedt0.002gNatrium0.2mgKalium20mgKostfibre0.5gSukker2gVitamin A10IUVitamin C1mgCalcium2mgJern0.03mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips til sunde chips

Det er muligt at lave chips af alle mulige grøntsager og frugter. Du kan for eksempel prøve med gulerødder, pærer eller grønkål.

Uanset om du bager æblechips med eller uden sukker, vil det stadig være en langt sundere udgave af chips end dem, der er friteret i olie.

Og så er der noget tilfredsstillende ved at producere noget lækkert uden at knokle for det.

Her er andre opskrifter på lækre snacks:

  • Hjemmelavede rugbrødschips
  • Grønkålschips
  • Kartoffelchips i ovn
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required