• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Yoghurtkage - skøn svampet kage med citronglasur

Yoghurtkage - skøn svampet kage med citronglasur

Yoghurtkage
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
29
SHARES
FacebookMessenger29PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. august 2022 - Udgivet:  27. juni 2022

Yoghurtkage med en syrlig yoghurtglasur er en italiensk kage, som er dejligt svampet, og så har den en god syre fra yoghurt og citron.

Yoghurtkage med yoghurtglasur er en helt unik kage som simpelthen bare smager fantastisk, den har en rigtig god syrlig smag, men samtidig sød og svampet som en kage skal være.

Selve glasuren består af yoghurt, flormelis og citronsaft, den passer rigtig godt sammen med kagen og komplimetere de lækre smage.

Denne kage er meget frisk og derfor synes jeg at den vil passe perfekt at server en varm sommerdag eventuelt sammen med friske danske jordbær og en kold hyldeblomstdrik.

Opskrift på yoghurtkage med yoghurtglasur

Yoghurtkage
Rakel Seneca

Yoghurtkage med syrlig yoghurtglasur

4.80 fra 5 stemmer
Yoghurtkage med en syrlig yoghurtglasur er en italiensk kage, som er dejligt svampet, og så har den en god syre fra yoghurt og citron.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 8 portioner
Ret: Kager
Køkken: Italiensk
Kalorier: 337
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g yoghurt - Natural
  • 3 stk æg
  • 100 g olie - smagsneutral
  • 1 spsk citronsaft
  • 150 g sukker
  • 225 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
Yoghurtglasur
  • 1 dl yoghurt - Natural
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 dl flormelis

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at forvarme ovnen til 180 grader og forbered en rund kageform på 20 centimeter ved at smøre den i bunden og i siderne.
  2. Tag nu en skål og tilføj æg, pisk dem sammen i et halv minut og tilføj derefter yoghurt, olie, citronsaft og sukker. Pisk det sammen.
  3. Tilføj derefter hvedemel og bagepulver, rør dejen sammen og hæld den ned i kageformen.
  4. Bag kagen i cirka 35 til 40 minutter, eller indtil den er flot hævet og gylden.
  5. Lad din yoghurtkage køle helt ned og lav glasuren imens. Bland yoghurt, citronsaft og flormelis sammen til glasur og smør den over den nedkølede kage. Server straks.

Næringsindhold

Kalorier: 337kcalKulhydrater: 49gProtein: 4gFedt: 14gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.1gKolesterol: 7mgNatrium: 227mgKalium: 103mgKostfibre: 1gSukker: 27gVitamin A: 46IUVitamin C: 2mgCalcium: 58mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Prøv at tilføje frugt til din yoghurtkage. Både pæretern, ferskenbåde og bær fungerer rigtig godt sammen med den let syrlige smag fra yoghurt.

Se også vores andre kager med yoghurt:

Grapefrugtkage med yoghurt og glasur

Basbousa - arabisk kage med kokos og yoghurt

Appelsinkage med yoghurt

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. verner

    august 12, 2023 at 9:48 am

    min glasur blev meget tynd med kun 0,5dl flormelis og 1dl yoghurt. Mon der er noget galt

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required