Yoghurtkage med en syrlig yoghurtglasur er en italiensk kage, som er dejligt svampet, og så har den en god syre fra yoghurt og citron.
Yoghurtkage med yoghurtglasur er en helt unik kage som simpelthen bare smager fantastisk, den har en rigtig god syrlig smag, men samtidig sød og svampet som en kage skal være.
Selve glasuren består af yoghurt, flormelis og citronsaft, den passer rigtig godt sammen med kagen og komplimetere de lækre smage.
Denne kage er meget frisk og derfor synes jeg at den vil passe perfekt at server en varm sommerdag eventuelt sammen med friske danske jordbær og en kold hyldeblomstdrik.
Opskrift på yoghurtkage med yoghurtglasur
Yoghurtkage med syrlig yoghurtglasur
Ingredienser
- 250 g yoghurt - Natural
- 3 stk æg
- 100 g olie - smagsneutral
- 1 spsk citronsaft
- 150 g sukker
- 225 g hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
Yoghurtglasur
- 1 dl yoghurt - Natural
- 1 spsk citronsaft
- 0,5 dl flormelis
Fremgangsmåde
- Start med at forvarme ovnen til 180 grader og forbered en rund kageform på 20 centimeter ved at smøre den i bunden og i siderne.
- Tag nu en skål og tilføj æg, pisk dem sammen i et halv minut og tilføj derefter yoghurt, olie, citronsaft og sukker. Pisk det sammen.
- Tilføj derefter hvedemel og bagepulver, rør dejen sammen og hæld den ned i kageformen.
- Bag kagen i cirka 35 til 40 minutter, eller indtil den er flot hævet og gylden.
- Lad din yoghurtkage køle helt ned og lav glasuren imens. Bland yoghurt, citronsaft og flormelis sammen til glasur og smør den over den nedkølede kage. Server straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Prøv at tilføje frugt til din yoghurtkage. Både pæretern, ferskenbåde og bær fungerer rigtig godt sammen med den let syrlige smag fra yoghurt.
Se også vores andre kager med yoghurt:
Grapefrugtkage med yoghurt og glasur
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
verner
min glasur blev meget tynd med kun 0,5dl flormelis og 1dl yoghurt. Mon der er noget galt