Vegetarisk leverpostej er det bedste alternativ til en kødfri postej. Den indeholder bl.a. bønner og cashewnødder, og smager skønt.
Vegetarisk leverpostej smager faktisk rigtig meget lige som den traditionelle postej med lever.
Dog er denne fuldstændig vegetarisk og kan endda også laves vegansk med små ændringer.
Denne opskrift er nem og hurtig at lave, og så synes jeg, at postejen smager meget bedre end dem, man kan købe færdiglavet. Så det er godt at lave en stor portion.
Opskrift på vegetarisk leverpostej
Vegetarisk leverpostej
Ingredienser
- 200 g champignoner - hakkede
- 1 stk løg - hakket
- 1 tsk olivenolie
- 1 dåse hestebønner - eller hvide bønner
- 60 g cashewnødder
- 2 tsk soyasauce
- 2 spsk piskefløde - el. vegansk fløde
- 1 tsk stødt paprika
- 1 tsk stødt timian
- 25 g fuldkorns hvedemel
- 0,5 tsk friskkværnet peber
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Start med at forvarme ovnen til 200 grader almindelig ovn. Tag derefter en rugbrødsform og beklæd den med bagepapir.
- Hak nu løget og champignonerne. Tag en pande og tilføj olivenolie samt hakket løg og hakkede champignoner. Steg det sammen i cirka fem minutters tid.
- Put nu de stegte champignoner og løg i en food processor og blend dem groft. Kom dem derefter i en skål.
- Hæld nu cashewnødderne i food processoren og blend dem til en halvgrov mel. Hæld det nu ned i skålen med champignoner og løg.
- Put nu bønnerne i food processoren og blend dem helt lind. Tilføj det til skålen.
- I skålen kommer du nu krydderierne, soyasauce, piskefløde og fuldkornshvedemel. Bland det hele godt sammen og smag til med salt og sort peber.
- Hæld blandingen i rugbrødsformen og glat den ud. Bag den i cirka 40 minutter.
- Lad den køle ned og så har du en dejlig vegetarisk leverpostej, som er klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Man kan sagtens bruge andre bønner end hestebønner. Både kidneybønner og hvide bønner har jeg rigtig god erfaring med.
Server vegetarisk leverpostej på rugbrød med agurkeskiver eller syltede rødbeder. Dette gør, at den minder helt utrolig meget som den traditionelle udgave med kød.
Alt i alt: Et dejligt stykke smørrebrød, som de fleste vil kunne lide.
Se også disse opskrifter:
- Nem vegetar lasagne - den sunde grøntsagslasagne
- Vegetariske kødboller med tomatsauce og spaghetti
- Vegetar kødsovs uden kød (bolognese med linser)
Og her finder du alle vores opskrifter til vegetarer.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Svend Michael
Simpelthen det lækreste jeg har smagt længe. Brugte kidney bønner og solsikkekerner istedet for de relative dyre nødder, plus lidt ekstra fløde 😊