Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Vegetarisk leverpostej

Vegetarisk leverpostej

Vegetarisk leverpostej
5 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMS

Vegetarisk leverpostej er det bedste alternativ til en kødfri postej. Den indeholder bl.a. bønner og cashewnødder, og smager skønt.

Vegetarisk leverpostej smager faktisk rigtig meget lige som den traditionelle postej med lever.

Dog er denne fuldstændig vegetarisk og kan endda også laves vegansk med små ændringer.

Denne opskrift er nem og hurtig at lave, og så synes jeg, at postejen smager meget bedre end dem, man kan købe færdiglavet. Så det er godt at lave en stor portion.

Opskrift på vegetarisk leverpostej

Vegetarisk leverpostej

Rakel Seneca
5 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Vegetarisk leverpostej er det bedste alternativ til en kødfri postej. Den indeholder bl.a. bønner og cashewnødder, og smager skønt på rugbrød.
Antal: 6 personer
Ret: Pålæg
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g champignoner hakkede
  • 1 stk løg hakket
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 dåse hestebønner eller hvide bønner
  • 60 g cashewnødder
  • 2 tsk soyasauce
  • 2 spsk piskefløde el. vegansk fløde
  • 1 tsk stødt paprika
  • 1 tsk stødt timian
  • 25 g fuldkorns hvedemel
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at forvarme ovnen til 200 grader almindelig ovn. Tag derefter en rugbrødsform og beklæd den med bagepapir.
  2. Hak nu løget og champignonerne. Tag en pande og tilføj olivenolie samt hakket løg og hakkede champignoner. Steg det sammen i cirka fem minutters tid.
  3. Put nu de stegte champignoner og løg i en food processor og blend dem groft. Kom dem derefter i en skål.
  4. Hæld nu cashewnødderne i food processoren og blend dem til en halvgrov mel. Hæld det nu ned i skålen med champignoner og løg.
  5. Put nu bønnerne i food processoren og blend dem helt lind. Tilføj det til skålen.
  6. I skålen kommer du nu krydderierne, soyasauce, piskefløde og fuldkornshvedemel. Bland det hele godt sammen og smag til med salt og sort peber.
  7. Hæld blandingen i rugbrødsformen og glat den ud. Bag den i cirka 40 minutter.
  8. Lad den køle ned og så har du en dejlig vegetarisk leverpostej, som er klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Man kan sagtens bruge andre bønner end hestebønner. Både kidneybønner og hvide bønner har jeg rigtig god erfaring med.

Server vegetarisk leverpostej på rugbrød med agurkeskiver eller syltede rødbeder. Dette gør, at den minder helt utrolig meget som den traditionelle udgave med kød.

Alt i alt: Et dejligt stykke smørrebrød, som de fleste vil kunne lide.

Se også disse opskrifter:

  • Nem vegetar lasagne - den sunde grøntsagslasagne
  • Vegetariske kødboller med tomatsauce og spaghetti
  • Vegetar kødsovs uden kød (bolognese med linser)

Og her finder du alle vores opskrifter til vegetarer.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Svend Michael skriver

    maj 28, 2024 at 6:52 pm

    Simpelthen det lækreste jeg har smagt længe. Brugte kidney bønner og solsikkekerner istedet for de relative dyre nødder, plus lidt ekstra fløde 😊

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required