• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Urtebrød med parmesan og hvidløg

Urtebrød med parmesan og hvidløg

Urtebrød
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
66
SHARES
FacebookMessenger66PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. november 2022 - Udgivet:  1. november 2022

Urtebrød med parmesan og hvidløg samt krydderurter i form af frisk persille, basilikum og timian er det lækreste madbrød. Og så er det smukt.

Urtebrød med parmesan og krydderurter smager bare helt fantastisk og friskt. Det smager næsten ligesom, når man står i en flot køkkenhave og indsnuser alle de lækre dufte fra krydderurterne.

Jeg synes, at det er det perfekte madbrød, som kan serveres til supper og pastaretter eller sammen med tapas. Og så er det ovenikøbet virkelig smukt, fordi det er snoet i stedet for bare at blive bagt, det som det er.

Du kan selvfølgelig tilføje lige de urter, som du bedst kan lide. Jeg vil mene, at de alle sammen vil smage skønt i dette madbrød.

Opskrift på urtebrød med parmesan

Urtebrød
Rakel Seneca

Urtebrød med parmesan og hvidløg

4.60 fra 5 stemmer
Urtebrød med parmesan og hvidløg samt krydderurter i form af frisk persille, basilikum og timian er det lækreste madbrød. Og så er det smukt.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
hævning 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 25 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 250
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 dl mælk
  • 15 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 2 stk æg
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 15 g smør - blødt
Fyldet
  • 40 g smør - blødt
  • 1 spsk basilikum - frisk hakket el. stødt
  • 2 spsk persille - hakket
  • 1 spsk timian - frisk hakket
  • 15 g parmesan - revet
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk æg

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at varme mælken op en smule, så det er lillefingervarmt, smuldre derefter gæren deri og rør rundt, så gæren opløses.
  2. Tilføj sukker og derefter æg. Rør det sammen og tilføj hvedemel og salt, i mens du ælter dejen sammen. Hvis dejen føles meget våd, kan du tilføje en smule mere mel.
  3. Når dejen er æltet sammen, tilføjes det bløde smør lidt af gangen, mens du fortsat ælter. Når dejen er smidig og lidt klistret, putter du den tilbage i sin skål og dækker den til med film.
  4. Lad dejen hæve i en time.
  5. I mens kan du gøre fyldet klar: Tag en skål og tilføj det bløde smør. Hak derefter urterne og tilføj dem til smørret, knus hvidløg og tilføj det. Riv derefter parmesan og rør det hele sammen.
  6. Når dejen er færdighævet, tager du den ud på et rent køkkenbord strøet med mel. Ælt den godt igennem og rul den ud til en stor rektangel med en tykkelse på cirka en halv til en centimeter. Fordel fyldet udover hele dejen.
  7. Rul nu dejen til en pølse fra den lange ende, ligesom når du laver kanelsnegle. Skær nu igennem pølsen på langs og efterlad en ende, som du ikke skærer igennem, så dejen stadig hænger sammen i den ende.
  8. Tag nu de to lange dejdele og sno dem sammen forsigtigt. Til sidst vedhæftes enderne, så dejen bliver en cirkel. Put dejen i en rund kageform og dæk den til med film. Lad den nu efterhæve i 30 minutter.
  9. Pisk et æg sammen og pensel det udover brødet. Bag det nu i en forvarmet ovn på 200 grader i 35 minutter, eller indtil det er gyldent og stort.
  10. Lad dit lækre urtebrød med parmesan køle en smule ned og server derefter.

Næringsindhold

Kalorier: 250kcalKulhydrater: 36gProtein: 6gFedt: 9gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.3gKolesterol: 25mgNatrium: 496mgKalium: 107mgKostfibre: 2gSukker: 3gVitamin A: 464IUVitamin C: 4mgCalcium: 67mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Prøv også at tilføje flere slags oste i fyldet, så får du et lækkert ostet brød, som smager dejligt sammen med krydderurter.

Du kan også komme lidt rosmarin og revet citronskal i dette brydebrød. Kun fantasien sætter grænser.

Se også andre opskrifter på madbrød her:

Ølbrød - saftigt brød med god smag

Ostebrud med cheddar

Picnicbrød fyldt af grønsager og ost

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required