Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Urtebrød med parmesan og hvidløg

Urtebrød med parmesan og hvidløg

Urtebrød
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
66
SHARES
FacebookMessenger66PinterestEmailSMS

Urtebrød med parmesan og hvidløg samt krydderurter i form af frisk persille, basilikum og timian er det lækreste madbrød. Og så er det smukt.

Urtebrød med parmesan og krydderurter smager bare helt fantastisk og friskt. Det smager næsten ligesom, når man står i en flot køkkenhave og indsnuser alle de lækre dufte fra krydderurterne.

Jeg synes, at det er det perfekte madbrød, som kan serveres til supper og pastaretter eller sammen med tapas. Og så er det ovenikøbet virkelig smukt, fordi det er snoet i stedet for bare at blive bagt, det som det er.

Du kan selvfølgelig tilføje lige de urter, som du bedst kan lide. Jeg vil mene, at de alle sammen vil smage skønt i dette madbrød.

Opskrift på urtebrød med parmesan

Urtebrød med parmesan og hvidløg

Rakel Seneca
4.6 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
hævning: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 25 minutter min
Urtebrød med parmesan og hvidløg samt krydderurter i form af frisk persille, basilikum og timian er det lækreste madbrød. Og så er det smukt.
Antal: 6 personer
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 dl mælk
  • 15 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 2 stk æg
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 15 g smør blødt
Fyldet
  • 40 g smør blødt
  • 1 spsk basilikum frisk hakket el. stødt
  • 2 spsk persille hakket
  • 1 spsk timian frisk hakket
  • 15 g parmesan revet
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk æg

Fremgangsmåde

  1. Start med at varme mælken op en smule, så det er lillefingervarmt, smuldre derefter gæren deri og rør rundt, så gæren opløses.
  2. Tilføj sukker og derefter æg. Rør det sammen og tilføj hvedemel og salt, i mens du ælter dejen sammen. Hvis dejen føles meget våd, kan du tilføje en smule mere mel.
  3. Når dejen er æltet sammen, tilføjes det bløde smør lidt af gangen, mens du fortsat ælter. Når dejen er smidig og lidt klistret, putter du den tilbage i sin skål og dækker den til med film.
  4. Lad dejen hæve i en time.
  5. I mens kan du gøre fyldet klar: Tag en skål og tilføj det bløde smør. Hak derefter urterne og tilføj dem til smørret, knus hvidløg og tilføj det. Riv derefter parmesan og rør det hele sammen.
  6. Når dejen er færdighævet, tager du den ud på et rent køkkenbord strøet med mel. Ælt den godt igennem og rul den ud til en stor rektangel med en tykkelse på cirka en halv til en centimeter. Fordel fyldet udover hele dejen.
  7. Rul nu dejen til en pølse fra den lange ende, ligesom når du laver kanelsnegle. Skær nu igennem pølsen på langs og efterlad en ende, som du ikke skærer igennem, så dejen stadig hænger sammen i den ende.
  8. Tag nu de to lange dejdele og sno dem sammen forsigtigt. Til sidst vedhæftes enderne, så dejen bliver en cirkel. Put dejen i en rund kageform og dæk den til med film. Lad den nu efterhæve i 30 minutter.
  9. Pisk et æg sammen og pensel det udover brødet. Bag det nu i en forvarmet ovn på 200 grader i 35 minutter, eller indtil det er gyldent og stort.
  10. Lad dit lækre urtebrød med parmesan køle en smule ned og server derefter.

Næringsindhold

Kalorier250kcalKulhydrater36gProtein6gFedt9gMættet fedt6gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.3gKolesterol25mgNatrium496mgKalium107mgKostfibre2gSukker3gVitamin A464IUVitamin C4mgCalcium67mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Prøv også at tilføje flere slags oste i fyldet, så får du et lækkert ostet brød, som smager dejligt sammen med krydderurter.

Du kan også komme lidt rosmarin og revet citronskal i dette brydebrød. Kun fantasien sætter grænser.

Se også andre opskrifter på madbrød her:

Ølbrød - saftigt brød med god smag

Ostebrud med cheddar

Picnicbrød fyldt af grønsager og ost

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required