Urtebrød med parmesan og hvidløg samt krydderurter i form af frisk persille, basilikum og timian er det lækreste madbrød. Og så er det smukt.
Urtebrød med parmesan og krydderurter smager bare helt fantastisk og friskt. Det smager næsten ligesom, når man står i en flot køkkenhave og indsnuser alle de lækre dufte fra krydderurterne.
Jeg synes, at det er det perfekte madbrød, som kan serveres til supper og pastaretter eller sammen med tapas. Og så er det ovenikøbet virkelig smukt, fordi det er snoet i stedet for bare at blive bagt, det som det er.
Du kan selvfølgelig tilføje lige de urter, som du bedst kan lide. Jeg vil mene, at de alle sammen vil smage skønt i dette madbrød.
Opskrift på urtebrød med parmesan
Urtebrød med parmesan og hvidløg
Ingredienser
- 1 dl mælk
- 15 g gær
- 1 spsk sukker
- 2 stk æg
- 250 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 15 g smør - blødt
Fyldet
- 40 g smør - blødt
- 1 spsk basilikum - frisk hakket el. stødt
- 2 spsk persille - hakket
- 1 spsk timian - frisk hakket
- 15 g parmesan - revet
- 2 fed hvidløg
- 1 stk æg
Fremgangsmåde
- Start med at varme mælken op en smule, så det er lillefingervarmt, smuldre derefter gæren deri og rør rundt, så gæren opløses.
- Tilføj sukker og derefter æg. Rør det sammen og tilføj hvedemel og salt, i mens du ælter dejen sammen. Hvis dejen føles meget våd, kan du tilføje en smule mere mel.
- Når dejen er æltet sammen, tilføjes det bløde smør lidt af gangen, mens du fortsat ælter. Når dejen er smidig og lidt klistret, putter du den tilbage i sin skål og dækker den til med film.
- Lad dejen hæve i en time.
- I mens kan du gøre fyldet klar: Tag en skål og tilføj det bløde smør. Hak derefter urterne og tilføj dem til smørret, knus hvidløg og tilføj det. Riv derefter parmesan og rør det hele sammen.
- Når dejen er færdighævet, tager du den ud på et rent køkkenbord strøet med mel. Ælt den godt igennem og rul den ud til en stor rektangel med en tykkelse på cirka en halv til en centimeter. Fordel fyldet udover hele dejen.
- Rul nu dejen til en pølse fra den lange ende, ligesom når du laver kanelsnegle. Skær nu igennem pølsen på langs og efterlad en ende, som du ikke skærer igennem, så dejen stadig hænger sammen i den ende.
- Tag nu de to lange dejdele og sno dem sammen forsigtigt. Til sidst vedhæftes enderne, så dejen bliver en cirkel. Put dejen i en rund kageform og dæk den til med film. Lad den nu efterhæve i 30 minutter.
- Pisk et æg sammen og pensel det udover brødet. Bag det nu i en forvarmet ovn på 200 grader i 35 minutter, eller indtil det er gyldent og stort.
- Lad dit lækre urtebrød med parmesan køle en smule ned og server derefter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Prøv også at tilføje flere slags oste i fyldet, så får du et lækkert ostet brød, som smager dejligt sammen med krydderurter.
Du kan også komme lidt rosmarin og revet citronskal i dette brydebrød. Kun fantasien sætter grænser.
Se også andre opskrifter på madbrød her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: