Her er min opskrift på torsk med asparges, der både er god som hverdagsmad og gæstemad. Retten serveres med en rustik mos og en skøn sauce.
Torsk med asparges en virkelig lækker ret, som jeg her har lavet med en rustik mos med hvidløg og en dejlig og nem sauce.
Torsken dampes let i ovnen, og mosen er lavet uden smør. I stedet moses kartoflerne med lidt olivenolie.
Se også: Torsk i fad med pasta - børnevenlig opskrift på fiskeret
Min påstand er, at denne ret især er god til dem, der normalt ikke er så glade for fisk. Her får du nemlig en opskrift på fisk uden ben og skind og med masser af god smag, der på ingen måde er fisket.
Opskriften er beregnet til fire personer, og den er lækker som en hurtig og sund hverdagsret, men den egner sig bestemt også som skøn gæstemad.
Opskrift på torsk med asparges
Torsk med asparges
Ingredienser
Rustik mos med hvidløg
- 600 g kartofler - små, med skræl
- 4 fed hvidløg - knust og finthakket
- 4 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Torsk
- 500 g torsk - filet uden skind og ben
- salt og friskkværnet peber
Sauce til torsk
- 3 dl vand
- 1 terning hønsebouillon
- 1 tsk sennep - jeg bruger en Maille med honning
- 1 dl fløde - evt. madlavningsfløde
- 1 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- salt og friskkværnet peber
Asparges
- 20 grønne asparges
Desuden
- 1 bundt dild - til pynt
Fremgangsmåde
- Til torsk med asparges starter du med at lave den rustikke mos. Skær kartoflerne i mindre tern og kom dem i en gryde sammen med hvidløg. Hæld vand ved, så det netop dækker. Koges møre, hvilket tager 10-15 minutter under låg. Hæld vandet fra og mos kartoflerne sammen med olivenolie. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Torsk: Skær torskefilet ud i passende portionsstørrelse, og krydr med salt og peber. Kom en lille sjat vand i bunden af fadet. Bages i ovnen ved 100 grader varmluft i 20 minutter. Er du den heldige ejer af en dampovn, kan du med fordel give den fuld damp under tilberedningen.
- Sauce: Kog vand op sammen med bouillonterning og sennep. Tilsæt fløde og lad det koge lidt ind. Piskes godt igennem. Jævnes med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag saucen til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Bræk den nederste del af de grønne asparges og kasser rodstykkerne. Damp de grønne asparges i en gryde med lidt vand og salt. Dampes blot 10 sekunder, hvorefter de straks tages op.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Torsk med asparges anrettes med den lækre sauce og rustikke mos. Se eventuelt hvordan jeg har gjort det på billedet længere oppe.
Pynt retten med små kviste dild. Du kan i øvrigt også snitte lidt dild og vende det i saucen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Gitte Olsen
SUPER lækker opskrift!!
/Gitte
Holger Rørby Madsen
Hej Gitte
Tusind tak - ja, det er en udemærket ret, som heller ikke smager for meget af fisk 🙂
Alt det bedste
Holger
Birte Voss
Tusind tak for mange lækre opskrifter, jeg bruger både opskrifter på bagværk og mad. Glæder mig til at smage torsk med rustik mos.
Holger Rørby Madsen
Hej Birthe
Selv tak - og det kan du glæde dig til. Det er altså er virkelig dejlig ret.
Alt det bedste
Holger