Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Torsk med asparges, rustik mos og lækker sauce

Torsk med asparges, rustik mos og lækker sauce

torsk med asparges og rustik mos
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
109
SHARES
FacebookMessenger109PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på torsk med asparges, der både er god som hverdagsmad og gæstemad. Retten serveres med en rustik mos og en skøn sauce.

Torsk med asparges en virkelig lækker ret, som jeg her har lavet med en rustik mos med hvidløg og en dejlig og nem sauce.

Torsken dampes let i ovnen, og mosen er lavet uden smør. I stedet moses kartoflerne med lidt olivenolie.

Se også: Torsk i fad med pasta - børnevenlig opskrift på fiskeret

Min påstand er, at denne ret især er god til dem, der normalt ikke er så glade for fisk. Her får du nemlig en opskrift på fisk uden ben og skind og med masser af god smag, der på ingen måde er fisket.

Opskriften er beregnet til fire personer, og den er lækker som en hurtig og sund hverdagsret, men den egner sig bestemt også som skøn gæstemad.

Opskrift på torsk med asparges

Torsk med asparges

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 1 time t
Her er min opskrift på torsk med asparges, der både er god som hverdagsmad og gæstemad. Retten serveres med en rustik mos og en skøn sauce.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Rustik mos med hvidløg
  • 600 g kartofler (små, med skræl)
  • 4 fed hvidløg (knust og finthakket)
  • 4 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Torsk
  • 500 g torsk (filet uden skind og ben)
  • salt og friskkværnet peber
Sauce til torsk
  • 3 dl vand
  • 1 terning hønsebouillon
  • 1 tsk sennep (jeg bruger en Maille med honning)
  • 1 dl fløde (evt. madlavningsfløde)
  • 1 spsk majsstivelse (udrørt i en smule koldt vand)
  • salt og friskkværnet peber
Asparges
  • 20 grønne asparges
Desuden
  • 1 bundt dild (til pynt)

Fremgangsmåde

  1. Til torsk med asparges starter du med at lave den rustikke mos. Skær kartoflerne i mindre tern og kom dem i en gryde sammen med hvidløg. Hæld vand ved, så det netop dækker. Koges møre, hvilket tager 10-15 minutter under låg. Hæld vandet fra og mos kartoflerne sammen med olivenolie. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  2. Torsk: Skær torskefilet ud i passende portionsstørrelse, og krydr med salt og peber. Kom en lille sjat vand i bunden af fadet. Bages i ovnen ved 100 grader varmluft i 20 minutter. Er du den heldige ejer af en dampovn, kan du med fordel give den fuld damp under tilberedningen.
  3. Sauce: Kog vand op sammen med bouillonterning og sennep. Tilsæt fløde og lad det koge lidt ind. Piskes godt igennem. Jævnes med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag saucen til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  4. Bræk den nederste del af de grønne asparges og kasser rodstykkerne. Damp de grønne asparges i en gryde med lidt vand og salt. Dampes blot 10 sekunder, hvorefter de straks tages op.

Næringsindhold

Kalorier452kcalKulhydrater32gProtein28gFedt24gMættet fedt8gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt13gKolesterol82mgNatrium1848mgKalium1309mgKostfibre5gSukker3gVitamin A895IUVitamin C35mgCalcium79mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Torsk med asparges anrettes med den lækre sauce og rustikke mos. Se eventuelt hvordan jeg har gjort det på billedet længere oppe.

Pynt retten med små kviste dild. Du kan i øvrigt også snitte lidt dild og vende det i saucen.

Se også: Glaseret torsk med ris, broccoli og grønkål

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte Olsen skriver

    april 27, 2023 at 9:08 am

    SUPER lækker opskrift!!
    /Gitte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 27, 2023 at 9:20 am

      Hej Gitte
      Tusind tak - ja, det er en udemærket ret, som heller ikke smager for meget af fisk 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Birte Voss skriver

    april 21, 2023 at 3:23 pm

    Tusind tak for mange lækre opskrifter, jeg bruger både opskrifter på bagværk og mad. Glæder mig til at smage torsk med rustik mos.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 21, 2023 at 4:41 pm

      Hej Birthe
      Selv tak - og det kan du glæde dig til. Det er altså er virkelig dejlig ret.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required