Toblerone er chokolade med stykker af mandler og med en smag af honning. De er virkelig lækre og super nemme at lave.
Toblerone er kendte for deres trekantede former og virkelig lækre smag.
De indeholder knasende mandler, og så kan man smage honningen, som balanceres lækkert af chokoladesmagen.
Man kan købe dem i både lys, mørk og hvid chokolade, men den lyse chokolade er nok den mest kendte. I denne opskrift har jeg dog brugt mørk chokolade på 55%, men det er op til dig, hvad du fortrækker.
Opskrift på hjemmelavet Toblerone
Hjemmelavet Toblerone
Ingredienser
- 70 gram mandler - smuttet
- 1 spsk honning
- 2 tsk vaniljepulver
- 100 gram chokolade
- 1 tsk olie
Sådan gør du
- Start med at riste mandlerne på en pande, så de bliver let gyldne. Tag 50 gram af mandlerne og kom dem i en foodprocessor eller blender.
- Tilføj honning og vaniljepulver til blenderen. Blend det nu sammen, så det er ligesom en mandelsmør.
- Hak nu resten af mandlerne en smule groft og bland dem med mandelsmørret.
- Hak chokoladen og smelt den over et vandbad. Tilføj olie til chokoladen, og rør det godt sammen. Når chokoladen er helt smeltet, vender du mandelsmørret i chokoladen forsigtig.
- Tag nu enten en trekantet chokoladeform eller bare en firkantet Tupperware og hæld chokoladeblandingen i, smør den ud, så den er jævnt fordelt.
- Når chokoladen er cirka 50 procent størknet, kan du skære chokoladen ud som trekanter med en skarp kniv. Lad dem derefter størkne fuldstændig.
- Så er den hjemmelavet Toblerone klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Hvis du ligesom jeg heller ikke ejer en trekantet chokoladeform, så kan du bare hælde blandingen i en firkantet plastikbøtte og skære chokoladen ud som trekanter efter, de er størknet.
Se også andre opskrifter med chokolade:
Del dine ideer og tanker med os andre her: