• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › T-bone steak (sådan steger du en stor T-bone)

T-bone steak (sådan steger du en stor T-bone)

billederesultat for T-bone steak
4.9 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
40
SHARES
FacebookMessenger40PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 12. september 2020 - Udgivet: 1. maj 2018

Opskrift på hvordan du steger en T-bone steak. En t-bone består af oksetyndsteg på den ene side af benet, og mørbrad på den anden side.

Jeg var simpelthen nødt til at prøve en stor T-bone steak fra Hallegaard på Bornholm.

Slagteren helt ude på landet - ude hvor de almindelige veje ender, og hvor den sidste strækning er grusvej. Heldigvis er der skilte det sidste stykke, for ellers havde jeg aldrig fundet det.

Men det er køreturen værd. Store og lækre stykker T-bone steak på 600 gram pr. tyk. Det er altså et velvoksent stykke kød, og prisen er aldeles rimelig.

Helt herude, et pænt stykke uden for Østermarie på Bornholm, ligger Hallegaard. Både slagter og cafe, og begge dele er hele turen værd. Foto: Madensverden.dk.
Helt herude, et pænt stykke uden for Østermarie på Bornholm, ligger Hallegaard. Både slagter og cafe, og begge dele er hele turen værd. Foto: Madensverden.dk.
Indhold på siden
  • Opskrift på hvordan du steger en T-bone steak. En t-bone består af oksetyndsteg på den ene side af benet, og mørbrad på den anden side.
  • Køer skydes på marken
  • Frokost
  • Opskrift på T-bone steak
  • T-bone steak
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Spegepølser fra Hallegaard
  • Kommentarer

Køer skydes på marken

Kødet kommer fra lokale køer, og de er blevet skudt derude på marken. For at undgå stress hos dyrene.

Ejeren og manden bag er Jørgen Christensen, og hans mission er kød med god samvittighed og af ypperste kvalitet.

Frokost

Både hos det kød du finder i disken, men også når du spiser i cafeen, hvor jeg i øvrigt varmt kan anbefale stedets pølsebræt.

Den er altså super lækker, og nyd gerne en øl fra Small Batch Brewery til. Det er en kongefrokost.

Det tilhørende brød er i øvrigt hjemmebagt, og i samme høje standard.

Et kig ned i køledisken hos Hallegaard på Bornholm. Her er ikke en stor T-bone steak, men et bredt udvalg. Foto: Madensverden.dk.
Et kig ned i køledisken hos Hallegaard på Bornholm. Her er ikke en stor T-bone steak, men et bredt udvalg. Foto: Madensverden.dk.

Og nej. Dette er en ikke betalt artikel på nogen som helst måde, men min oplevelse her ved overgangen mellem april og maj i 2018. Jeg er begejstret for både stedet, tanken, konceptet og råvarerne.

Opskrift på T-bone steak

billederesultat for T-bone steak
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

T-bone steak

4.88 fra 16 stemmer
Opskrift på hvordan du steger en T-bone steak. En t-bone består af oksetyndsteg på den ene side af benet, og mørbrad på den anden side.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Hviletid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 722
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 T-bone - på hver 600 gram
  • olivenolie
  • flagesalt
  • peberblanding
  • smør
  • persille

Fremgangsmåde
 

  1. Smør kødet grundigt med olivenolie og spar ikke på det.
  2. Salt grundigt - en teskefuld til hver side på de to T-bones.
  3. Lad dem hvile 20 minutter.
  4. Grill eller steg dem ved en god varme, og stegetiden er cirka fire minutter på hver side. Vend dem nogle gange undervejs, men lad dem danne en god stegeskorpe først.
  5. Tag dem af og krydr med peberblanding.
  6. Læg et par skiver smør på hver og lad det smelte ned over bøfferne.
  7. Drys med lidt hakket persille, og server efter fem minutters hviletid.

Næringsindhold

Kalorier: 722kcalKulhydrater: 0.003gProtein: 62gFedt: 51gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 23gTransfedt: 0.1gKolesterol: 176mgNatrium: 766mgKalium: 928mgSukker: 0.003gVitamin A: 87IUCalcium: 19mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Opskriften er egentlig til to personer, men der er så meget kød, at der måske er nok til fire personer.

Afhængig af sulten og lysten til en velstegt T-bone steak. Det må du selv lige vurdere.

Spegepølser fra Hallegaard

Vi runder lige af hos Hallegaard på Bornholm, hvor du også bør prøve Jørgens spegepølser.

Dem er han kendt for langt omkring, og det forstår jeg godt.

Hallegaards spegepølser er kendt vidt omkring, og heller ikke her er der slinger i valsen. Det er nogle af de bedste spegepølser jeg har smagt. Foto: Madensverden.dk.
Hallegaards spegepølser er kendt vidt omkring, og heller ikke her er der slinger i valsen. Det er nogle af de bedste spegepølser jeg har smagt. Foto: Madensverden.dk.

Spegepølserne fra Hallegaard er af høj kvalitet, og jeg er især ret begejstret for fru Larsen. Hemmeligheden bag en god spegepølse her på stedet er en solid kombination af håndværk, gode råvarer og tid.

For spegepølser tager tid, og det får de her.

Relateret artikel og opskrift er denne med højreb fra Hallegaard.

Se også hvordan du laver t-bone med whiskysauce.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler
  • Billede resultat for kalkun nuggets.
    Sprøde kalkun nuggets i panko rasp
  • Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.
    Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Forsiden lige nu

wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
billede med blåbærcrumble kage
Blåbærcrumble→ Se opskriften
gammeldags æblekage med makron eller rasp
Gammeldags æblekage med makron eller rasp - nem opskrift→ Se opskriften
uge34-bedsteVinkøbMV
Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!→ Se opskriften
billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn→ Se opskriften
billede med snyde basser med creme
Snyde basser→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
kyllingebryst grill puszta marinade
Kyllingebryst i gasgrill (med opskrift på puszta-marinade)→ Se opskriften
salat med bagte tomater
Salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner→ Se opskriften
billede med jordbær med vaniljecreme
Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required