• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Surdejsstykker til sandwich eller madpakken

Surdejsstykker til sandwich eller madpakken

surdejsstykker
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  25. oktober 2023

Få min opskrift på lækre surdejsstykker, der kan bages i ovn eller airfryer. Surdejsstykkerne er gode til sandwich eller i madpakken.

Jeg elsker disse surdejsstykker, der passer passer perfekt til en sandwich eller som brød i madpakken.

Det er brød af en nem dej med surdej, og arbejdstiden er ganske kort under bagningen af brødene.

Se også: Luftigt franskbrød bagt med mælk og smør

Dejen skal godt nok stå og hæve på køkkenbordet i 7 timer, men her passer den jo sig selv. Og så skal dejen i øvrigt heller ikke æltes.

Du kan bage surdejsstykkerne i en almindelig ovn eller i din airfryer, og du får 8 surdejsstykker ud af denne opskrift. God bagelyst.

Opskrift på surdejsstykker

surdejsstykker
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Surdejsbrød

4.67 fra 3 stemmer
Få min opskrift på lækre surdejsstykker, der kan bages i ovn eller airfryer. Surdejsstykkerne er gode til sandwich eller i madpakken.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 7 timer t
Samlet tid 7 timer t 25 minutter min
Antal: 8 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 192
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g vand - koldt
  • 4 g gær
  • 350 g hvedemel - med 12% protein
  • 50 g fuldkorns hvedemel
  • 100 g surdej
  • 8 g salt
  • 5 g bageenzymer - kan udelades

Fremgangsmåde
 

  1. Til surdejsstykker starter du med, at røre gær ud i vand. Brug gerne koldt vand, da dejen hæver i lang tid.
  2. Tilsæt hvedemel sammen med fuldkornsmel, surdej, salt og evt. bageenzymer.
  3. Rør dejen sammen med en grydeske, og dæk skålen til med husholdningsfilm og et viskestykke.
  4. Lad dejen stå og hæve på køkkenbordet i ca. 7 timer. Ønskes længere hævetid kan mængden af gær sættes lidt ned.
  5. Inden bagning forvarmes ovnen til 230 grader varmluft med en bageplade i ovnen, så bagepladen bliver gennemvarm.
  6. Tag dejen ud på et meldrysset bord og fold den ind over sig selv fra de fire verdenshjørner. Dejen skal ikke æltes yderligere!
  7. Træk dejen forsigtigt ud til et rektangel, der deles i 8 nogenlunde lige store stykker.
  8. Læg et stykke bagepapir på den varme bageplade, drys med lidt mel og læg dine surdejsstykker på pladen. Du kan evt.. også drysse en smule mel over stykkerne.
  9. Bag surdejsstykkerne i ca. 15 minutter ved 230 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier: 192kcalKulhydrater: 40gProtein: 6gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 391mgKalium: 73mgKostfibre: 2gSukker: 0.1gVitamin A: 1IUCalcium: 10mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte surdejsstykker køles af på en rist, så de ikke bliver fugtige i bunden.

Fryseegnet: Surdejsstykkerne kan sagtens fryses ned. Lad dem køle lidt af, hvorefter de kan kommes i fryseposer, og så har du altid godt brød til madpakken eller en sandwich.

Surdejsstykker i airfryer

Du kan også sagtens bage surdejsstykkerne i en airfryer.

Her bages de 10 minutter ved 20 grader, hvorefter de vendes og bages 2 minutter på den anden side.

Se også: Verdens bedste surdejsbrød for begyndere

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lillan Garby

    november 03, 2024 at 10:02 am

    Hej Holger, en lille korrektion til teksten om bagning i airfryer : du mener 20 grader mindre dvs 210 grader 😊
    Hilsen fra en tilfreds bruger

    Svar
  2. Camilla

    december 22, 2023 at 11:38 am

    Jeg leder efter en opskrift på et nemt surdejsbrød som langtidshæver på bagepapir i en kageform, jeg mener at jeg har læst opskriften hos jer, men nu kan jeg simpelthen ikke finde den igen. Kan det passe at det er jeres opskrift?

    (Jeg er helt nybegynder og har desværre ikke haft success med de gange jeg har prøver at bage surdejsboller/brød, så nu ville jeg gerne prøve noget som var mere sikkert (ikke at flytte rundt på den færdig hævede/fermenterede det) og så arbejde videre derfra.)

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required