Få min opskrift på lækre surdejsstykker, der kan bages i ovn eller airfryer. Surdejsstykkerne er gode til sandwich eller i madpakken.
Jeg elsker disse surdejsstykker, der passer passer perfekt til en sandwich eller som brød i madpakken.
Det er brød af en nem dej med surdej, og arbejdstiden er ganske kort under bagningen af brødene.
Se også: Luftigt franskbrød bagt med mælk og smør
Dejen skal godt nok stå og hæve på køkkenbordet i 7 timer, men her passer den jo sig selv. Og så skal dejen i øvrigt heller ikke æltes.
Du kan bage surdejsstykkerne i en almindelig ovn eller i din airfryer, og du får 8 surdejsstykker ud af denne opskrift. God bagelyst.
Opskrift på surdejsstykker
Surdejsbrød
Ingredienser
- 300 g vand - koldt
- 4 g gær
- 350 g hvedemel - med 12% protein
- 50 g fuldkorns hvedemel
- 100 g surdej
- 8 g salt
- 5 g bageenzymer - kan udelades
Fremgangsmåde
- Til surdejsstykker starter du med, at røre gær ud i vand. Brug gerne koldt vand, da dejen hæver i lang tid.
- Tilsæt hvedemel sammen med fuldkornsmel, surdej, salt og evt. bageenzymer.
- Rør dejen sammen med en grydeske, og dæk skålen til med husholdningsfilm og et viskestykke.
- Lad dejen stå og hæve på køkkenbordet i ca. 7 timer. Ønskes længere hævetid kan mængden af gær sættes lidt ned.
- Inden bagning forvarmes ovnen til 230 grader varmluft med en bageplade i ovnen, så bagepladen bliver gennemvarm.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og fold den ind over sig selv fra de fire verdenshjørner. Dejen skal ikke æltes yderligere!
- Træk dejen forsigtigt ud til et rektangel, der deles i 8 nogenlunde lige store stykker.
- Læg et stykke bagepapir på den varme bageplade, drys med lidt mel og læg dine surdejsstykker på pladen. Du kan evt.. også drysse en smule mel over stykkerne.
- Bag surdejsstykkerne i ca. 15 minutter ved 230 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte surdejsstykker køles af på en rist, så de ikke bliver fugtige i bunden.
Fryseegnet: Surdejsstykkerne kan sagtens fryses ned. Lad dem køle lidt af, hvorefter de kan kommes i fryseposer, og så har du altid godt brød til madpakken eller en sandwich.
Surdejsstykker i airfryer
Du kan også sagtens bage surdejsstykkerne i en airfryer.
Her bages de 10 minutter ved 20 grader, hvorefter de vendes og bages 2 minutter på den anden side.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lillan Garby
Hej Holger, en lille korrektion til teksten om bagning i airfryer : du mener 20 grader mindre dvs 210 grader 😊
Hilsen fra en tilfreds bruger
Camilla
Jeg leder efter en opskrift på et nemt surdejsbrød som langtidshæver på bagepapir i en kageform, jeg mener at jeg har læst opskriften hos jer, men nu kan jeg simpelthen ikke finde den igen. Kan det passe at det er jeres opskrift?
(Jeg er helt nybegynder og har desværre ikke haft success med de gange jeg har prøver at bage surdejsboller/brød, så nu ville jeg gerne prøve noget som var mere sikkert (ikke at flytte rundt på den færdig hævede/fermenterede det) og så arbejde videre derfra.)