• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Studenterhuekage med hyldeblomstmousse

Studenterhuekage med hyldeblomstmousse

Studenterhuekage
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. juni 2024 - Udgivet:  13. juni 2023

Studenterhuekage med hyldeblomstmousse er den perfekte dessert til ethvert studentergilde, og så smager den dejligt af sommer.

Studenterhuekage med hyldeblomstmousse er den fineste kage til den nyudklækket studine eller student. På sådan en stor dag passer det også perfekt med en kage, som hylder traditionerne.

Jeg har blandt andet bagt denne kage til min fætter, som blev STX student, og derfor er båndet rødt.

Hvis kagen laves til en som færdiggør HF eller lignende, kan man udskifte den røde farve og bruge blå i stedet for.

Denne kage er måske ikke helt for begyndere, så jeg vil anbefale at følge opskriften nøje. Når det kommer til dekoration, hjælper det meget at kigge på billedet i opskriften samt en rigtig studenterhue.

Opskrift på studenterhuekage med hyldeblomstmousse

Studenterhuekage
Rakel Seneca

Studenterhuekage med hyldeblomstmousse

5 fra 7 stemmer
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 2 timer t
nedkøling 4 timer t
Samlet tid 7 timer t
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kagebunde
  • 4 stk æg
  • 140 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 25 g maizena - eller kartoffelmel
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
Hyldeblomstmousse
  • 2,5 dl hyldeblomstsaft
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 spsk citronskal
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 plader husblas
  • 500 ml piskefløde
Smørcreme
  • 200 g flormelis
  • 100 g smør - stuetemperatur
  • 1 spsk sødmælk
Dekoration
  • 50 g rød fondant
  • 50 g sort fondant
  • 250 g hvid fondant

Fremgangsmåde
 

Kagebunde
  1. Start med at lave kagebundene. Tænd ovnen på 190 grader og tag en rund springform på 20 diameter og smør den i siderne og bunden.
  2. Tag nu en skål og slå alle æggene ud, tilføj sukker og vaniljesukker. Pisk det til en tyk æggesnaps med en elektrisk pisker. Dette tage cirka fem minutter.
  3. I en ren skål blander du hvedemel, maizena og bagepulver sammen. Si det nu ned i skålen med ægge-sukkerblandingen. Vend dejen forsigtigt sammen.
  4. Hæld dejen i formen og bag den i cirka 25 minutter. Den skal være let gylden, og du skal kunne stikke en tandstik i, som viser sig ren, når den tages ud. Lad derefter kagen køle helt ned, før du tager den ud af formen.
Hyldeblomstmousse
  1. Imens kagen bager, kan du forberede hyldeblomstmoussen. Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
  2. I en lille gryde tilføjer du hyldeblomstsaft og citronsaft. Lad det nu koge i et minut, og tag det derefter af varmen. Vrid husbladsen fri fra vand, og tilføj den til det varme saft. Rør det godt sammen, og lad det køle ned.
  3. Pisk fløden til flødeskum, og tilføj citronskal og vaniljesukker. Hæld nu lidt af hyldblomstsaftblandingen i flødeskummet, og vend det sammen, forsæt indtil det hele er vendt sammen. Stil det nu på køl i cirka en time.
Kagen
  1. Tag nu kagen ud af springformen, og beklæd formen med husholdningsfilm. Skær kagen på tværs, så du nu har to bunde. Put den ene bund i springformen og tilføj hyldeblomstmouse, put det andet lag bund på, og stil nu kagen på køl i fire timer, eller indtil moussen har stivnet.
  2. Gør smørcremen klar. Put stuetemperatur smør i en skål, og pisk det med en elpisker i cirka syv minutter, det skal være helt cremet og lyst. Tilføj flormelis lidt af gangen i mens du forsat pisker. Tilføj sødmælk og pisk i et minut mere.
  3. Når kagen har sat sig fuldstændig kan du tage dem ud af springformen. Nu skal første lag smørcreme på, dæk kagen med halvdelen af smørcremen, og fordel den på toppen og siderne af kagen. Stil den på køl i 20 minutter. Tag kagen ud, og brug resten af smørcremen til at smøre kagen ind i endnu et lag frosting.
  4. Sæt kagen tilbage på køl i en time.
  5. Tag den hvide fondant og ælt den en smule på et rent bordplade. Rul den derefter ud så den passer til kagens form.
  6. Glat eventuelle luftbobler ud og skær overskydende fondant ud, så den passer til kagens højde.
  7. Rul nu den røde fondant ud til en lang strimmel på cirka tre centimeter i højden og lang nok til at komme hele vejen rundt om kagens bund.
  8. Rul den sorte fondant ud og skær den ud som skygge til huens kant samt detaljerne til huen.
  9. Sørg for, at kagen er opbevaret koldt og så er den flotte studenterhuekage klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan også bruge marcipan i stedet for fondant, det smager en smule bedre, men så får man selvfølgelig ikke den helt kridhvide farve, som er flottest.

Du kan også se vores opskrifter på drinks til studenterfesten.

Se også vores opskrift på mexicanske taquitos eller studenterbrød med Nutella som også passer super godt til et studentergilde.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required