Studenterhuekage med hyldeblomstmousse er den perfekte dessert til ethvert studentergilde, og så smager den dejligt af sommer.
Studenterhuekage med hyldeblomstmousse er den fineste kage til den nyudklækket studine eller student. På sådan en stor dag passer det også perfekt med en kage, som hylder traditionerne.
Jeg har blandt andet bagt denne kage til min fætter, som blev STX student, og derfor er båndet rødt.
Hvis kagen laves til en som færdiggør HF eller lignende, kan man udskifte den røde farve og bruge blå i stedet for.
Denne kage er måske ikke helt for begyndere, så jeg vil anbefale at følge opskriften nøje. Når det kommer til dekoration, hjælper det meget at kigge på billedet i opskriften samt en rigtig studenterhue.
Opskrift på studenterhuekage med hyldeblomstmousse
Studenterhuekage med hyldeblomstmousse
Ingredienser
Kagebunde
- 4 stk æg
- 140 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 25 g maizena - eller kartoffelmel
- 125 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
Hyldeblomstmousse
- 2,5 dl hyldeblomstsaft
- 0,5 dl citronsaft
- 1 spsk citronskal
- 2 tsk vaniljesukker
- 4 plader husblas
- 500 ml piskefløde
Smørcreme
- 200 g flormelis
- 100 g smør - stuetemperatur
- 1 spsk sødmælk
Dekoration
- 50 g rød fondant
- 50 g sort fondant
- 250 g hvid fondant
Fremgangsmåde
Kagebunde
- Start med at lave kagebundene. Tænd ovnen på 190 grader og tag en rund springform på 20 diameter og smør den i siderne og bunden.
- Tag nu en skål og slå alle æggene ud, tilføj sukker og vaniljesukker. Pisk det til en tyk æggesnaps med en elektrisk pisker. Dette tage cirka fem minutter.
- I en ren skål blander du hvedemel, maizena og bagepulver sammen. Si det nu ned i skålen med ægge-sukkerblandingen. Vend dejen forsigtigt sammen.
- Hæld dejen i formen og bag den i cirka 25 minutter. Den skal være let gylden, og du skal kunne stikke en tandstik i, som viser sig ren, når den tages ud. Lad derefter kagen køle helt ned, før du tager den ud af formen.
Hyldeblomstmousse
- Imens kagen bager, kan du forberede hyldeblomstmoussen. Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
- I en lille gryde tilføjer du hyldeblomstsaft og citronsaft. Lad det nu koge i et minut, og tag det derefter af varmen. Vrid husbladsen fri fra vand, og tilføj den til det varme saft. Rør det godt sammen, og lad det køle ned.
- Pisk fløden til flødeskum, og tilføj citronskal og vaniljesukker. Hæld nu lidt af hyldblomstsaftblandingen i flødeskummet, og vend det sammen, forsæt indtil det hele er vendt sammen. Stil det nu på køl i cirka en time.
Kagen
- Tag nu kagen ud af springformen, og beklæd formen med husholdningsfilm. Skær kagen på tværs, så du nu har to bunde. Put den ene bund i springformen og tilføj hyldeblomstmouse, put det andet lag bund på, og stil nu kagen på køl i fire timer, eller indtil moussen har stivnet.
- Gør smørcremen klar. Put stuetemperatur smør i en skål, og pisk det med en elpisker i cirka syv minutter, det skal være helt cremet og lyst. Tilføj flormelis lidt af gangen i mens du forsat pisker. Tilføj sødmælk og pisk i et minut mere.
- Når kagen har sat sig fuldstændig kan du tage dem ud af springformen. Nu skal første lag smørcreme på, dæk kagen med halvdelen af smørcremen, og fordel den på toppen og siderne af kagen. Stil den på køl i 20 minutter. Tag kagen ud, og brug resten af smørcremen til at smøre kagen ind i endnu et lag frosting.
- Sæt kagen tilbage på køl i en time.
- Tag den hvide fondant og ælt den en smule på et rent bordplade. Rul den derefter ud så den passer til kagens form.
- Glat eventuelle luftbobler ud og skær overskydende fondant ud, så den passer til kagens højde.
- Rul nu den røde fondant ud til en lang strimmel på cirka tre centimeter i højden og lang nok til at komme hele vejen rundt om kagens bund.
- Rul den sorte fondant ud og skær den ud som skygge til huens kant samt detaljerne til huen.
- Sørg for, at kagen er opbevaret koldt og så er den flotte studenterhuekage klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan også bruge marcipan i stedet for fondant, det smager en smule bedre, men så får man selvfølgelig ikke den helt kridhvide farve, som er flottest.
Du kan også se vores opskrifter på drinks til studenterfesten.
Se også vores opskrift på mexicanske taquitos eller studenterbrød med Nutella som også passer super godt til et studentergilde.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: