Snickerdoodle er den kendte amerikanske cookie, som er rullet i kanelsukker. De smager helt vildt godt og er en af mine yndlingsopskrifter.
Snickerdoodle har ikke kun et meget karakterestisk navn, men også smagen er helt unik. Fordi det er ikke bare en småkage med kanel, den er også bagt med cream of tartar, som gør den helt unik.
Cream of tartar er et hævemiddel med vinsyre i. Det gør, at småkagerne hæver anderledes, end hvis de var lavet med natron eller bagepulver. Og så giver det også en dejlig "tangy" smag, som jeg virkelig holder af.
Dejen er meget blødere og mere klistret end andre småkagedeje. Det er meningen, lad den bare stå på køl i cirka en halv time, og så burde den være lettere at arbejde med.
Opskrift på snickerdoodle
Snickerdoodle
Ingredienser
- 230 gram usaltet smør - stuetemperatur
- 2 tsk vaniljesukker
- 300 gram sukker
- 2 stk æg
- 350 gram hvedemel
- 1,5 tsk cream of tartar
- 0,5 tsk natron
- 0,5 tsk salt
Dyppelse
- 30 gram sukker
- 1,5 spsk stødt kanel
Sådan gør du
- Start med at komme stuetempereret smør, sukker og vaniljesukker i en skål. Pisk det nu sammen i fem minutter, så blandingen bliver helt lys og luftig. Tilføj et æg af gangen, mens du pisker det yderligere sammen i et minut.
- Bland hvedemel, cream of tartar, natron og salt sammen. Tilføj det derefter til de våde ingredienser og rør dejen ordentlig sammen. Dæk dejen til og stil den på køl i 20 minutter.
- Bland nu sukker og stødt kanel sammen i en dyb tallerken.
- Forvarm ovnen til 175 grader almindelig ovn og beklæd to bageplader med bagepapir.
- Tag nu dejen ud fra køl og rul små kugler ud af dejen. Rul derefter en kugle af gangen i kanelsukkeret og put den på bagepladen, forsæt, indtil al dejen af rullet. Pres hver kugle en smule flad med dine fingre.
- Bag en bageplade af gangen i cirka 10 minutter, kanterne skal kun lige begynde at blive gyldne. Lad dem køle af på en rist og så er dine snickerdoodle klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Hvis ikke du kan finde cream of tartar, kan du som alternativ bruge bagepulver og så tilsætte en smule eddike eller citronsaft i dejen.
Se også andre amerikanske cookieopskrifter:
Verdens bedste brownie cookies
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: