Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Småkager med fyld af dadler fra Mellemøsten

Småkager med fyld af dadler fra Mellemøsten

Småkager med fyld af dadler
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMS

Småkager med fyld af dadler fra Mellemøsten, som måske er bedre kendt under navnet Maamoul, smager super godt. Og så er de nemme at lave.

Småkager med fyld af dadler fra Mellemøsten er som en lille eksplosion af smag. De består af en dejlig skal lavet af semolina, og så er de fyldt med dadler, kanel og kardemomme. Hvilket selvfølgelig er super lækkert.

Maamoul er deres rigtige navn på arabisk, og stort set alle landene i Mellemøsten har deres egen version af denne lille cookie.

Men de har det alle sammen til fælles, at det altid vil være hele familiens favorit.

Faktisk er der utrolig mange traditioner forbundet med denne dessert. Oftest bliver der lavet en kæmpe portion i påskeferien, hvilke er et par dage før Eid, som er islams vigtigste helligdage.

Under Eid besøger familier og venner hinanden, og så er det der, at maamoul bliver serveret sammen med arabisk kaffe og chokolade.

Det syntes jeg, var virkelig hyggeligt at tænke på, da jeg selv spiste dem.

Oprindeligt bruger man en træform til at forme dem, så de laver et fint lille mønster, men sådan har jeg ikke. Og jeg tror i øvrigt heller ikke de fleste andre mennesker har sådan en. Så opskriften bliver foruden.

Men det gør skam ingenting, fordi de er fine ligegyldigt hvad, og smagen er jo det vigtigste element i mad. Her mangler der bestemt ingenting, fordi de smager så ekstremt godt.

Jeg valgte kun at lave disse småkager med fyld af dadler fremfor at lave alle de forskellige slags småkager, de har, som laves af samme dej med fyld af nødder. Begge er lækre, men min favorit er dadelfyld.

Opskrift på småkager med fyld af dadler

Småkager med fyld af dadler fra Mellemøsten

Rakel Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Småkager med fyld af dadler fra Mellemøsten, som måske er bedre kendt under navnet Maamoul, smager super godt. Og så er de nemme at lave.
Antal: 10 småkager
Ret: Kager
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2,5 dl semolina
  • 1 dl hvedemel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 2 dl usaltet smør smeltet
  • 3 spsk sukker
  • 0,5 dl mælk
  • 2 dl dadler
  • 1 tsk stødt kanel
  • 0,5 tsk kardemomme stødt
  • 2 tsk sesamfrø hvide
  • 1 spsk smør smeltet
  • 1 spsk flormelis

Fremgangsmåde

  1. Start med at tage en skål og bland hvedemel og semolina sammen. Smelt nu smørret og bland det sammen med melet.
  2. Tilføj nu bagepulver, mælk og sukker. Bland det hele sammen og form det til en kugle. Selve dejen vil være ret våd og klistret, men semolinaen vil suge alt væsken til sig, så lad dig ikke bekymre. Dæk nu dejen med husholdningsfilm og stil den på køl i 30 minutter.
  3. Gør fyldet klar i mellemtiden. Tag en gryde og kog cirka en deciliter vand. Tag nu vandet af varmen og tilføj dadlerne. Lad dem ligge i blød i et par minutter, så de bliver bløde.
  4. Si nu vandet fra og fjern stenen fra dadlerne. I en skål kan du mose dadlerne med en gaffel, tilføj kardemomme, kanel, sesamfrø og smeltet smør. Bland det godt sammen.
  5. Tag nu dejen ud af køleskabet og del den i 10 stykker. Tag nu et stykke af gang og gør den flad i din hånd, put derefter cirka en halv teske fyld i midten og luk dejen rundt om fyldet. Forsæt, indtil al dejen er blevet formet.
  6. Placer småkagerner på en bagepapirklædt bageplade og bag dem ved 190 grader i cirka 20 minutter. De skal kun være en smule gyldne i hjørnerne.
  7. Tag dem nu ud af ovnen og lad dem køle ned på en rist. Drys derefter med flormelis.
  8. Nu er de lækreste småkager klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Se også nogle vores andre spændende opskrifter på desserter:

Baklava - en favoritdessert fra Mellemøsten
Baklava kan bedst beskrives ved dens sprøde skorpe, sødmen fra honningen og smagen af nødder. Denne kombination skaber den perfekte dessert.
Se opskriften her
Billederesultat for baklava
Gulab jamun - opskrift på Indiens favoritdessert
Gulab jamun, Indiens favoritdessert er kendt i hele verden og med god grund. Se her, hvordan du laver denne søde og ekstremt lækre dessert.
Se opskriften her
Indisk dessert gulab jamun
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required