Småkager med fyld af dadler fra Mellemøsten, som måske er bedre kendt under navnet Maamoul, smager super godt. Og så er de nemme at lave.
Småkager med fyld af dadler fra Mellemøsten er som en lille eksplosion af smag. De består af en dejlig skal lavet af semolina, og så er de fyldt med dadler, kanel og kardemomme. Hvilket selvfølgelig er super lækkert.
Maamoul er deres rigtige navn på arabisk, og stort set alle landene i Mellemøsten har deres egen version af denne lille cookie.
Men de har det alle sammen til fælles, at det altid vil være hele familiens favorit.
Faktisk er der utrolig mange traditioner forbundet med denne dessert. Oftest bliver der lavet en kæmpe portion i påskeferien, hvilke er et par dage før Eid, som er islams vigtigste helligdage.
Under Eid besøger familier og venner hinanden, og så er det der, at maamoul bliver serveret sammen med arabisk kaffe og chokolade.
Det syntes jeg, var virkelig hyggeligt at tænke på, da jeg selv spiste dem.
Oprindeligt bruger man en træform til at forme dem, så de laver et fint lille mønster, men sådan har jeg ikke. Og jeg tror i øvrigt heller ikke de fleste andre mennesker har sådan en. Så opskriften bliver foruden.
Men det gør skam ingenting, fordi de er fine ligegyldigt hvad, og smagen er jo det vigtigste element i mad. Her mangler der bestemt ingenting, fordi de smager så ekstremt godt.
Jeg valgte kun at lave disse småkager med fyld af dadler fremfor at lave alle de forskellige slags småkager, de har, som laves af samme dej med fyld af nødder. Begge er lækre, men min favorit er dadelfyld.
Opskrift på småkager med fyld af dadler
Småkager med fyld af dadler fra Mellemøsten
Ingredienser
- 2,5 dl semolina
- 1 dl hvedemel
- 0,5 tsk bagepulver
- 2 dl usaltet smør - smeltet
- 3 spsk sukker
- 0,5 dl mælk
- 2 dl dadler
- 1 tsk stødt kanel
- 0,5 tsk kardemomme - stødt
- 2 tsk sesamfrø - hvide
- 1 spsk smør - smeltet
- 1 spsk flormelis
Fremgangsmåde
- Start med at tage en skål og bland hvedemel og semolina sammen. Smelt nu smørret og bland det sammen med melet.
- Tilføj nu bagepulver, mælk og sukker. Bland det hele sammen og form det til en kugle. Selve dejen vil være ret våd og klistret, men semolinaen vil suge alt væsken til sig, så lad dig ikke bekymre. Dæk nu dejen med husholdningsfilm og stil den på køl i 30 minutter.
- Gør fyldet klar i mellemtiden. Tag en gryde og kog cirka en deciliter vand. Tag nu vandet af varmen og tilføj dadlerne. Lad dem ligge i blød i et par minutter, så de bliver bløde.
- Si nu vandet fra og fjern stenen fra dadlerne. I en skål kan du mose dadlerne med en gaffel, tilføj kardemomme, kanel, sesamfrø og smeltet smør. Bland det godt sammen.
- Tag nu dejen ud af køleskabet og del den i 10 stykker. Tag nu et stykke af gang og gør den flad i din hånd, put derefter cirka en halv teske fyld i midten og luk dejen rundt om fyldet. Forsæt, indtil al dejen er blevet formet.
- Placer småkagerner på en bagepapirklædt bageplade og bag dem ved 190 grader i cirka 20 minutter. De skal kun være en smule gyldne i hjørnerne.
- Tag dem nu ud af ovnen og lad dem køle ned på en rist. Drys derefter med flormelis.
- Nu er de lækreste småkager klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Se også nogle vores andre spændende opskrifter på desserter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: