• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Brød › Simit - tyrkiske brød med sesamfrø

Simit - tyrkiske brød med sesamfrø

Simit - tyrkiske brød
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juni 2022 - Udgivet: 8. februar 2022

Simit er tyrkisk brød, som dækkes af sesamfrø. De ligner lidt bagels og smager super skønt. Brødene nydes både alene eller som sandwich.

Simit er virkelig lækre, de tyrkiske brød ligner bagels, men er helt deres egne. Brødene flettes, og derefter dypper man dem i brunt sukkervand og til slut i sesamfrø, før de bages.

Traditionelt bruger man faktisk melasse af druer eller granatæbler, men det er ret svært at finde den ingrediens i danske supermarkeder.

Derfor har jeg i denne opskrift valgt at erstatte melassen med brun farin opløst i vand.

Det gør, at disse brød ikke bliver lige så mørke, som de autentiske brød er. Men smagen bliver bestemt ikke dårligere af den grund.

Opskrift på tyrkiske simit

Rakel Seneca

Simit

5 fra 4 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
hævning 2 timer t 30 minutter min
Samlet tid 3 timer t
Antal: 6 stykker
Ret: Brød
Køkken: Tyrkisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 240 ml vand - lunt
  • 0,5 tsk tørgær
  • 400 g hvedemel
  • 2 spsk olivenolie
  • 7 g salt
  • 100 g brun farin
  • 80 g vand - kogende
  • sesamfrø

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage en skål og tilføj stuetempereret vand og tørgær, rør det godt sammen. Tilføj olivenolie, salt og hvedemel, imens du ælter dejen sammen.
  2. Ælt dejen i ti minutter, indtil den er smidig og stadig en smule klistret. Dæk nu dejen til og lad den hæve i to timer.
  3. I en skål blander du brun farin og kogende vand sammen. Rør det godt sammen, så sukkeret bliver helt opløst. Lad det nu køle ned. Hæld sesamfrøene i en dyp tallerken, så er det nemmeste at dyppe brødene i dem.
  4. Når dejen er hævet, forvarmes oven til 200 grader, gør også en bageplade klar med bagepapir.
  5. Del derefter dejen i seks lige store dele. Tag et stykke af dejen og rul den til en lang "pølse" på cirka 45 centimeter. Fold den fra midten, så det nu er to pølser ved siden af hinanden, som stadig hænger sammen i en af enderne. Sno dem nu sammen og sæt enderne sammen, så den danner en cirkel. Forsæt med resten af dejen.
  6. Tag nu en af dem og dyp den først i den opløste brune farin og derefter i sesamfrøene, put den på bagepladen. Forsæt med dem alle sammen.
  7. Dæk nu brødene til og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  8. Når dine simit er hævet færdige, sættes de i ovnen og bages i cirka 20 minutter, eller indtil flot gyldne. Og så er de klar til at blive serveret.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Hvis du har tiden til det, kan du vælge at hæve dejen til simit i køleskabet henover natten.

Så skal du bare sørge for at tage dejen ud i god tid, så den kan komme tilbage til stuetemperatur, før du former dine simit.

Se også andre brød fra Mellemøsten:

Hjemmebagte pitabrød

Naanbrød

Fladbrød med krydderiblandingen za'atar

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)
  • Billede med rabarberbrud.
    Rabarberbrud (skønne boller med rabarber og marcipan)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required