• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Rødbedetærte med feta og rosmarin

Rødbedetærte med feta og rosmarin

Rødbedetærte
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. oktober 2022 - Udgivet:  5. oktober 2022

Rødbedetærte med feta smager helt fantastisk, og passer perfekt til indendørs hygge en smuk efterårsdag. Den kan spises både varm eller kold.

Rødbedetærte med feta er både sund, lækker og nem at lave. Jeg synes, at det er den perfekte efterårsopskrift, da det er her, rødbeder er i sæson.

Smagen af søde rødbeder og salt feta er en lækker kombination.

Man kan både spise denne tærte varm eller kold. Jeg plejer at lave den til aftensmad og så gemme et stykke til frokosten dagen efter, som jeg spiser kold.

Opskriften er vegetarisk, så alle kan spise med, derfor er det også en ideel gæsteret.

Opskrift på rødbedetærte med feta

Rødbedetærte
Rakel Seneca

Rødbedetærte med feta og rosmarin

5 fra 2 stemmer
Rødbedetærte med feta smager helt fantastisk, og passer perfekt til indendørs hygge en smuk efterårsdag. Den kan spises både varm eller kold.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Kalorier: 372
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Tærtedej
  • 100 g hvedemel
  • 50 g fuldkornsmel
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 dl yoghurt
  • 0,5 tsk salt
Rødbedefyld
  • 2 stk æg
  • 100 g hytteost
  • 250 g rødbeder
  • 1 spsk rosmarin - frisk
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 100 g feta

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at opvarme ovnen til 200 grader. Lav tærtebunden først ved at tage en skål og tilføje hvedemel, fuldkornsmel, olivenolie, yoghurt og salt. Rør det godt sammen til en samlet dej, du kan eventuelt tilføje lidt ekstra mel eller olivenolie, hvis dejen føles for våd eller tør.
  2. Rul dejen ud og put den i en tærteform på 20 centimeter. Brug en gaffel til at lave små huller i dejen. Bag den nu i 10 minutter.
  3. Vask og skræl rødbederne og skær dem derefter i skiver. Fordel dem på den forebagte tærtebund.
  4. Tag nu en skål og bland æg, hytteost, salt, sort peber, frisk rosmarin og halvdelen af fetaen sammen. Fordel det udover rødbederne i bunden.
  5. Fordel resten af fetaen udover tærten og bag den derefter i cirka 40 minutter, eller indtil osten er gylden og bunden sprød.
  6. Lad den køle en smule ned og så er din rødbedetærte klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 372kcalKulhydrater: 37gProtein: 13gFedt: 20gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gKolesterol: 28mgNatrium: 1321mgKalium: 325mgKostfibre: 4gSukker: 6gVitamin A: 180IUVitamin C: 4mgCalcium: 198mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Rødbedetærte serveres med en let grøn salat, så har du et sundt og smukt måltid.

Prøv også at udskifte feta med gedeost, det passer også fantastisk sammen med smagen af rødbeder.

Se også andre opskrifter på tærter her:

Ratatouilletærte med fuldkornsbund

Ostetærte med cheddar og jalapenos

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required