Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Red Velvet kage - god til Valentinsdag

Red Velvet kage - god til Valentinsdag

Red velvet kage stykke
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMS

Red Velvet kage med den flotte, røde farve er perfekt til Valentinsdag. Bag den i en hjerteform og top med den lækreste flødeost-frosting.

Red Velvet kage er en klassisk kage i det amerikanske køkken. Den rødlige farve ser flot ud med den hvide frosting.

Kagen er en af de kager, som vi passende kan spise til Valentinsdag - særligt når den er bagt i en hjerteform.

Men har du ikke det, kan du bage den i en almindelig rund form, klippe et hjerte af karton og bruge hjertet som skabelon på toppen.

Her kan du så drysse frysetørrede hindbær eller røde sukkerhjerter, så du har et fint rødt hjerte midt i alt det hvide frosting.

Opskrift på Red Velvet kage

Red Velvet kage med flødeostfrosting

Karen SenecaKaren Seneca
4.7 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Red Velvet kage med den flotte, røde farve er perfekt til Valentinsdag. Bag den i en hjerteform og top med den lækreste flødeost-frosting.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1.25 dl olie
  • 60 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 stk æg
  • 150 g hvedemel
  • 25 g Maizena
  • 2 spsk kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 0.5 dl rød frugtfarve (evt mere)
  • 1 tsk lagereddike (hvid)
  • 1.20 dl kærnemælk
Frosting
  • 300 g flødeost naturel (gerne Philadelphia )
  • 2-300 g flormelis
  • 50 g smør (blødt)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk citronskal (fintrevet)
  • frysetørret hindbær (pynt)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 160 varmluft og smør din bageform - gerne et hjerte.
  2. Pisk olie, blødt smør og sukker godt sammen. Tilsæt æg - et efter et - og pisk igen.
  3. Bland kakao, vaniljesukker, hvedemel og bagepulver i en lille skål.
  4. Miks det røde farvestof med kærnemælk.
  5. Nu skal du skiftevis hælde de tørre og de våde ingredienser ned i æggeblandingen. Rør rundt, indtil det hele er fordelt, og du står med en jævn dej.
  6. Hæld dejen i en silikone-hjerteform og bag i 30 minutter på 160 grader varmluft. Lad kagen køle helt af, før du smører frosting på.
Frosting
  1. Pisk flormelis, smør og flødeost godt igennem. Smag til med citronsaft og skal.
  2. Smør frostingen på toppen af kagen og drys med pynt efter eget valg. Nu kan du servere din red velvet kage.

Næringsindhold

Kalorier751kcalKulhydrater63gProtein7gFedt54gMættet fedt22gFlerumættet fedt7gEnkelumættet fedt22gTransfedt1gKolesterol94mgNatrium344mgKalium162mgKostfibre2gSukker39gVitamin A1166IUVitamin C0.3mgCalcium88mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Serveringstips

Traditionelt er Red Velvet kage en kage, som er skåret i flere lag som en lagkage. Fyldet består oftest af en smørcreme, men det er en temmelig sød creme, som jeg personligt ikke bryder mig om.

I stedet laver jeg en frosting af flødeost, flormelis og lidt citronsaft. Det giver en mere frisk smag i stedet for den fede sukker- og smørsmag.

Den røde fløjlskage, som den hedder på dansk, er en kage, som mest af alt brillerer ved sit udseende og konsistens.

Smagen kommer fra den lækre frosting samt vanilje og kakao. Sidstnævnte skal du passe på med at overdosere, så overdøver kakaoens brune farve nemlig den røde frugtfarve.

Red Velvet kage med flødeostcreme
Kagen er smurt med en flødeost-frosting, som smager supergodt. Derudover er der drysset frysetørret hindbær og sukkerhjerter på den. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Flødeost-frosting smager bedre end smørcreme og icing, synes jeg. Desværre er det sværere at sprøjte i flotte mønstre med en tyl, da cremen er temmelig blød.

Derfor smører jeg det ud over kagen - og hvis der er nok: Skærer kagen i to og smører det ud over den nederste bund, som når man laver en lagkage.

Se lignende opskrifter

  • Angel food kage
    Angel food kage - lækker svampet kage
  • billede med black magic kage med chokolade mousse
    Black magic kage (med intens chokoladesmag)
  • Popcakes med chokoladeovertræk
    Popcakes med chokoladeovertræk
  • Poptarts
    Poptarts
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette skriver

    oktober 12, 2025 at 12:27 pm

    Hejsa - hvornår skal lagerediken i? 🙂

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required