• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Red Velvet kage - god til Valentinsdag

Red Velvet kage - god til Valentinsdag

Red velvet kage stykke
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 13. februar 2023 - Udgivet: 12. februar 2023

Red Velvet kage med den flotte, røde farve er perfekt til Valentinsdag. Bag den i en hjerteform og top med den lækreste flødeost-frosting.

Red Velvet kage er en klassisk kage i det amerikanske køkken. Den rødlige farve ser flot ud med den hvide frosting.

Kagen er en af de kager, som vi passende kan spise til Valentinsdag - særligt når den er bagt i en hjerteform.

Men har du ikke det, kan du bage den i en almindelig rund form, klippe et hjerte af karton og bruge hjertet som skabelon på toppen.

Her kan du så drysse frysetørrede hindbær eller røde sukkerhjerter, så du har et fint rødt hjerte midt i alt det hvide frosting.

Opskrift på Red Velvet kage

Red velvet kage stykke
Karen SenecaKaren Seneca

Red Velvet kage med flødeostfrosting

4.72 fra 7 stemmer
Red Velvet kage med den flotte, røde farve er perfekt til Valentinsdag. Bag den i en hjerteform og top med den lækreste flødeost-frosting.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 751
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1.25 dl olie
  • 60 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 stk æg
  • 150 g hvedemel
  • 25 g Maizena
  • 2 spsk kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 0.5 dl rød frugtfarve - evt mere
  • 1 tsk lagereddike - hvid
  • 1.20 dl kærnemælk
Frosting
  • 300 g flødeost naturel - gerne Philadelphia
  • 2-300 g flormelis
  • 50 g smør - blødt
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk citronskal - fintrevet
  • frysetørret hindbær - pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 160 varmluft og smør din bageform - gerne et hjerte.
  2. Pisk olie, blødt smør og sukker godt sammen. Tilsæt æg - et efter et - og pisk igen.
  3. Bland kakao, vaniljesukker, hvedemel og bagepulver i en lille skål.
  4. Miks det røde farvestof med kærnemælk.
  5. Nu skal du skiftevis hælde de tørre og de våde ingredienser ned i æggeblandingen. Rør rundt, indtil det hele er fordelt, og du står med en jævn dej.
  6. Hæld dejen i en silikone-hjerteform og bag i 30 minutter på 160 grader varmluft. Lad kagen køle helt af, før du smører frosting på.
Frosting
  1. Pisk flormelis, smør og flødeost godt igennem. Smag til med citronsaft og skal.
  2. Smør frostingen på toppen af kagen og drys med pynt efter eget valg. Nu kan du servere din red velvet kage.

Næringsindhold

Kalorier: 751kcalKulhydrater: 63gProtein: 7gFedt: 54gMættet fedt: 22gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 22gTransfedt: 1gKolesterol: 94mgNatrium: 344mgKalium: 162mgKostfibre: 2gSukker: 39gVitamin A: 1166IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 88mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringstips

Traditionelt er Red Velvet kage en kage, som er skåret i flere lag som en lagkage. Fyldet består oftest af en smørcreme, men det er en temmelig sød creme, som jeg personligt ikke bryder mig om.

I stedet laver jeg en frosting af flødeost, flormelis og lidt citronsaft. Det giver en mere frisk smag i stedet for den fede sukker- og smørsmag.

Den røde fløjlskage, som den hedder på dansk, er en kage, som mest af alt brillerer ved sit udseende og konsistens.

Smagen kommer fra den lækre frosting samt vanilje og kakao. Sidstnævnte skal du passe på med at overdosere, så overdøver kakaoens brune farve nemlig den røde frugtfarve.

Red Velvet kage med flødeostcreme
Kagen er smurt med en flødeost-frosting, som smager supergodt. Derudover er der drysset frysetørret hindbær og sukkerhjerter på den. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Flødeost-frosting smager bedre end smørcreme og icing, synes jeg. Desværre er det sværere at sprøjte i flotte mønstre med en tyl, da cremen er temmelig blød.

Derfor smører jeg det ud over kagen - og hvis der er nok: Skærer kagen i to og smører det ud over den nederste bund, som når man laver en lagkage.

Se lignende opskrifter

  • Angel food kage
    Angel food kage - lækker svampet kage
  • billede med black magic kage med chokolade mousse
    Black magic kage med intens chokoladesmag
  • Popcakes med chokoladeovertræk
    Popcakes med chokoladeovertræk
  • Poptarts
    Poptarts
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Forsiden lige nu

Billede af Vining bøfgryde.
Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté→ Se opskriften
spinatkarbonader med stuvede grøntsager og nye kartofler
Spinatkarbonader med stuvede grøntsager→ Se opskriften
jordbær flødeis
Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is→ Se opskriften
billederesultat for røget laks med kvark
Røget laks med kvark og æble på rugbrødschips→ Se opskriften
Billede med bagepulver.
Fakta om bagepulver og hvad det kan bruges til→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
Hindbærsnitter er klassiske kager, der laves med to lag mørdej og hindbærmarmelade i midten. Pyntes med glasur, og så har du den lækreste hindbærsnitte. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Hindbærsnitter - opskrift på de bedste genfersnitter→ Se opskriften
hel grillet blomkål
Hel grillet blomkål med olie og citron→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required