Ratatouilletærte med fuldkornsbund, auberginer, squash, peberfrugt og en lækker hjemmelavet tomatsauce. Smager skønt og ser også flot ud.
Ratatouilletærte med fuldkorns-tærtedej smager lige som den klassiske franske ret. Men jeg synes, denne opskrift er endnu bedre, da det er en tærte med sprød bund, som passer perfekt til grønsagerne.
Denne ret er vegetarisk, så den passer til alles behov, og dermed er den perfekt at servere, når du har gæster. Det er også en smuk ret, så jeg er sikker på, at alle vil blive imponerende.
Du kan også servere denne tærte kold. Jeg synes faktisk, at den smager ligeså godt kold som varm.
Opskrift på sund ratatouilletærte
Ratatouilletærte med grov bund
Ingredienser
Tærtebund
- 100 g fuldkornsmel
- 100 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 50 g smør - koldt
- 50 g olivenolie
- 0,5 dl vand
Ratatouille fyld
- 1 stk løg - groft hakket
- 2 fed hvidløg - fint hakket
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk timian - stødt
- 1 dåse hakkede tomater
- 50 g tomatpure
- 0,5 tsk salt
- 1 knivspids friskkværnet peber
- 0,5 stk aubergine
- 0,5 stk squash
- 0,5 stk rød peberfrugt
Fremgangsmåde
- Start med at lave tærtebunden. Først blander du hvedemel, fuldkornsmel og salt sammen. Skær smørret i små firkanter og tilføj det til melet. Smuldre det sammen. Tilføj olivenolie og rør det hurtigt sammen.
- Tilføj vandet lidt af gangen, i mens du samler dejen. Pak dejen ind i husholdningsfilm og put den i køleskabet i 20 minutter. Derefter tager du dejen og ruller den ud, så den passer til en tærteform med ca. 20 cm i diameter.
- Lav små huller rundt omkring i dejen med en gaffel og bag den derefter ved 180 grader i 10 minutter.
- I mens tærtedejen bager, kan du gøre tomatsaucen klar. Skær løget i små stykker og hak hvidløg fint.
- Kom olivenolie i en gryde, tænd for varmen og tilføj hakket løg, når gryden er varm. Steg det sammen i to minutter og tilføj hvidløg. Lad det stege i et minuts tid. Tilføj nu timian, hakkede tomater og tomatpure. Lad det simre i 15 minutter og smag det til med salt og sort peber.
- Forbered nu grønsagerne ved at skære dem i skiver.
- Lav tærten: Fordel tomatsaucen jævnt på den forbagte tærtedej, fordel derefter grønsagerne, som du ser på billedet.
- Bag nu tærten i 30 minutter eller, indtil grønsagerne er færdigstegte.
- Drys lidt timian udover din ratouilletærte, og så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Noter
Prøv også at tilføje en smule ost øverst på tærten, både parmesan og mozzarella er virkelig lækkert i en ratatouilletærte.
Vil du have opskriften på den klassiske ratatouille, får du den her: fransk ratatouille.
Se også andre opskrifter på tærter:
Porretærte med skinke og spinat
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: