Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Rabarbersnurrer med vanilje og remonce

Rabarbersnurrer med vanilje og remonce

Rabarbersnurrer
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMS

Rabarbersnurrer med vanilje, rabarberkompot og remonce smager helt fantastiske, og så er de også søde at se på. Servere dem lune til kaffen.

Rabarbersnurrer med vanilje smager simpelthen helt fortryllende, så jeg vil helt sikkert sige, at de er arbejdet værd.

De er nemlig bløde og saftige, og så balancerer rabarberens syre og remoncens sødme fantastisk.

Det er en smule svært at forme pæne snurrer, men lad dig ikke skræmme. Læs opskriften godt igennem, før du begynder, så du er sikker på, hvordan de skal foldes, og husk at køle kompotten af.

Jeg synes, at de minder om en luksus udgave af en bolle med smør og syltetøj, da de har lidt af den samme smag af gærdej og frugt.

Opskrift på rabarbersnurrer med vanilje

Rabarbersnurrer med vanilje

Rakel Seneca
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 35 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
hævning: 1 time t 15 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 5 minutter min
Rabarbersnurrer med vanilje, rabarberkompot og remonce smager helt fantastiske, og så er de også søde at se på. Servere dem lune til kaffen.
Antal: 10 stk
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dej
  • 2,5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 stk æg plus et æg til pensling
  • 650 g hvedemel
  • 150 g smør blødt
Rabarber kompot
  • 350 g rabarber
  • 50 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk maizena
Remonce
  • 150 g smør blødt
  • 100 g sukker
  • 1 tsk maizena

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave dejen. Først varmes mælken op til lillefingervarme, derefter smuldres gæren deri, tilføj sukker og rør det sammen.
  2. Tilføj nu salt, æg og hvedemel. Rør dejen sammen, tilføj nu lidt smør af gangen, i mens du ælter dejen sammen. Den kan godt føles lidt klistret og fedtet i starten, men når du har æltet den i længere tid, så begynder den at samle sig.
  3. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve i en time.
  4. I mens laves rabarberkompot og remoncen. Start med at skære rabarberne i mindre stykker, tilføj dem til en gryde sammen med sukker og vaniljesukker.
  5. Lad dem koge op og derefter simre, indtil de er helt bløde. Smag kompotten til og tilføj eventuel mere sukker, hvis den er for sur. Bland maizena og lidt vand sammen og tilføj til kompotten.
  6. Lad den simre i to minutter mere, indtil den er tyknet. Lad den nu køle helt ned.
  7. For at lave remoncen blander du det bløde smør, sukker og maizena sammen, stil det til siden for senere brug.
  8. Når dejen er færdighævet, tager du den ud på et rent bord drysset med mel. Rul den ud til en rektangel på 40 gange 50 centimeter.
  9. Smør remoncen jævnt ud på dejen og fordel rabarberkompot jævnt udover den.
  10. Før du laver selve snurrerne, så vær opmærksom på, at dit køkken ikke er for varmt og at du skal arbejde nogenlunde hurtigt. Dejen bliver sværere at arbejde med, når den for lov at efterhæve i løbet af processen. Hvis dejen undervejs bliver for varm, kan du stille den på køl i fem minutter.
  11. Fra den lange side af dejen folder du siden ind mod midten, tag nu den modsatte side og fold den henover den første fold. Så du står med tre lag dej foldet.
  12. Skær nu en strimmel af cirka to centimeter bredde af gangen og sno den. Rul den snoede dejstrimmel sammen som en snegl, og kom den på en bageplade med bagepapir. Forsæt, indtil al dejen at snoet til snurrer.
  13. Pensel alle snurrene med et pisket æg, og lad dem efterhæve i bare 15 minutter.
  14. Bag dem nu i 15 minutter ved 200 grader. De skal være gyldne og hævet flot.
  15. Lad dem køle en smule ned og server derefter dine duftende rabarbersnurrer.

Næringsindhold

Kalorier558kcalKulhydrater70gProtein10gFedt27gMættet fedt16gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gTransfedt1gKolesterol100mgNatrium336mgKalium258mgKostfibre3gSukker19gVitamin A873IUVitamin C3mgCalcium84mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Hvis du laver denne opskrift om sommeren eller i et varmt køkken, så stil dejen på køl efter, den er foldet rundt om remonce og kompot.

Det er nemlig svært at lave flotte rabarbersnurrer med en halvsmeltet dej.

Se også andre opskrifter med rabarber her:

Rabarberkage med kokos

Rabarbergalette - galette med rabarber

Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required