• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Rabarbersnurrer med vanilje og remonce

Rabarbersnurrer med vanilje og remonce

Rabarbersnurrer
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. september 2022 - Udgivet:  5. september 2022

Rabarbersnurrer med vanilje, rabarberkompot og remonce smager helt fantastiske, og så er de også søde at se på. Servere dem lune til kaffen.

Rabarbersnurrer med vanilje smager simpelthen helt fortryllende, så jeg vil helt sikkert sige, at de er arbejdet værd.

De er nemlig bløde og saftige, og så balancerer rabarberens syre og remoncens sødme fantastisk.

Det er en smule svært at forme pæne snurrer, men lad dig ikke skræmme. Læs opskriften godt igennem, før du begynder, så du er sikker på, hvordan de skal foldes, og husk at køle kompotten af.

Jeg synes, at de minder om en luksus udgave af en bolle med smør og syltetøj, da de har lidt af den samme smag af gærdej og frugt.

Opskrift på rabarbersnurrer med vanilje

Rabarbersnurrer
Rakel Seneca

Rabarbersnurrer med vanilje

5 fra 4 stemmer
Rabarbersnurrer med vanilje, rabarberkompot og remonce smager helt fantastiske, og så er de også søde at se på. Servere dem lune til kaffen.
Forb. tid 35 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
hævning 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 2 timer t 5 minutter min
Antal: 10 stk
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 558
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Dej
  • 2,5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 stk æg - plus et æg til pensling
  • 650 g hvedemel
  • 150 g smør - blødt
Rabarber kompot
  • 350 g rabarber
  • 50 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk maizena
Remonce
  • 150 g smør - blødt
  • 100 g sukker
  • 1 tsk maizena

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave dejen. Først varmes mælken op til lillefingervarme, derefter smuldres gæren deri, tilføj sukker og rør det sammen.
  2. Tilføj nu salt, æg og hvedemel. Rør dejen sammen, tilføj nu lidt smør af gangen, i mens du ælter dejen sammen. Den kan godt føles lidt klistret og fedtet i starten, men når du har æltet den i længere tid, så begynder den at samle sig.
  3. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve i en time.
  4. I mens laves rabarberkompot og remoncen. Start med at skære rabarberne i mindre stykker, tilføj dem til en gryde sammen med sukker og vaniljesukker.
  5. Lad dem koge op og derefter simre, indtil de er helt bløde. Smag kompotten til og tilføj eventuel mere sukker, hvis den er for sur. Bland maizena og lidt vand sammen og tilføj til kompotten.
  6. Lad den simre i to minutter mere, indtil den er tyknet. Lad den nu køle helt ned.
  7. For at lave remoncen blander du det bløde smør, sukker og maizena sammen, stil det til siden for senere brug.
  8. Når dejen er færdighævet, tager du den ud på et rent bord drysset med mel. Rul den ud til en rektangel på 40 gange 50 centimeter.
  9. Smør remoncen jævnt ud på dejen og fordel rabarberkompot jævnt udover den.
  10. Før du laver selve snurrerne, så vær opmærksom på, at dit køkken ikke er for varmt og at du skal arbejde nogenlunde hurtigt. Dejen bliver sværere at arbejde med, når den for lov at efterhæve i løbet af processen. Hvis dejen undervejs bliver for varm, kan du stille den på køl i fem minutter.
  11. Fra den lange side af dejen folder du siden ind mod midten, tag nu den modsatte side og fold den henover den første fold. Så du står med tre lag dej foldet.
  12. Skær nu en strimmel af cirka to centimeter bredde af gangen og sno den. Rul den snoede dejstrimmel sammen som en snegl, og kom den på en bageplade med bagepapir. Forsæt, indtil al dejen at snoet til snurrer.
  13. Pensel alle snurrene med et pisket æg, og lad dem efterhæve i bare 15 minutter.
  14. Bag dem nu i 15 minutter ved 200 grader. De skal være gyldne og hævet flot.
  15. Lad dem køle en smule ned og server derefter dine duftende rabarbersnurrer.

Næringsindhold

Kalorier: 558kcalKulhydrater: 70gProtein: 10gFedt: 27gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 100mgNatrium: 336mgKalium: 258mgKostfibre: 3gSukker: 19gVitamin A: 873IUVitamin C: 3mgCalcium: 84mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Hvis du laver denne opskrift om sommeren eller i et varmt køkken, så stil dejen på køl efter, den er foldet rundt om remonce og kompot.

Det er nemlig svært at lave flotte rabarbersnurrer med en halvsmeltet dej.

Se også andre opskrifter med rabarber her:

Rabarberkage med kokos

Rabarbergalette - galette med rabarber

Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required