Rabarbersnurrer med vanilje, rabarberkompot og remonce smager helt fantastiske, og så er de også søde at se på. Servere dem lune til kaffen.
Rabarbersnurrer med vanilje smager simpelthen helt fortryllende, så jeg vil helt sikkert sige, at de er arbejdet værd.
De er nemlig bløde og saftige, og så balancerer rabarberens syre og remoncens sødme fantastisk.
Det er en smule svært at forme pæne snurrer, men lad dig ikke skræmme. Læs opskriften godt igennem, før du begynder, så du er sikker på, hvordan de skal foldes, og husk at køle kompotten af.
Jeg synes, at de minder om en luksus udgave af en bolle med smør og syltetøj, da de har lidt af den samme smag af gærdej og frugt.
Opskrift på rabarbersnurrer med vanilje
Rabarbersnurrer med vanilje
Ingredienser
Dej
- 2,5 dl mælk
- 50 g gær
- 1 spsk sukker
- 0,5 tsk salt
- 2 stk æg - plus et æg til pensling
- 650 g hvedemel
- 150 g smør - blødt
Rabarber kompot
- 350 g rabarber
- 50 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk maizena
Remonce
- 150 g smør - blødt
- 100 g sukker
- 1 tsk maizena
Fremgangsmåde
- Start med at lave dejen. Først varmes mælken op til lillefingervarme, derefter smuldres gæren deri, tilføj sukker og rør det sammen.
- Tilføj nu salt, æg og hvedemel. Rør dejen sammen, tilføj nu lidt smør af gangen, i mens du ælter dejen sammen. Den kan godt føles lidt klistret og fedtet i starten, men når du har æltet den i længere tid, så begynder den at samle sig.
- Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve i en time.
- I mens laves rabarberkompot og remoncen. Start med at skære rabarberne i mindre stykker, tilføj dem til en gryde sammen med sukker og vaniljesukker.
- Lad dem koge op og derefter simre, indtil de er helt bløde. Smag kompotten til og tilføj eventuel mere sukker, hvis den er for sur. Bland maizena og lidt vand sammen og tilføj til kompotten.
- Lad den simre i to minutter mere, indtil den er tyknet. Lad den nu køle helt ned.
- For at lave remoncen blander du det bløde smør, sukker og maizena sammen, stil det til siden for senere brug.
- Når dejen er færdighævet, tager du den ud på et rent bord drysset med mel. Rul den ud til en rektangel på 40 gange 50 centimeter.
- Smør remoncen jævnt ud på dejen og fordel rabarberkompot jævnt udover den.
- Før du laver selve snurrerne, så vær opmærksom på, at dit køkken ikke er for varmt og at du skal arbejde nogenlunde hurtigt. Dejen bliver sværere at arbejde med, når den for lov at efterhæve i løbet af processen. Hvis dejen undervejs bliver for varm, kan du stille den på køl i fem minutter.
- Fra den lange side af dejen folder du siden ind mod midten, tag nu den modsatte side og fold den henover den første fold. Så du står med tre lag dej foldet.
- Skær nu en strimmel af cirka to centimeter bredde af gangen og sno den. Rul den snoede dejstrimmel sammen som en snegl, og kom den på en bageplade med bagepapir. Forsæt, indtil al dejen at snoet til snurrer.
- Pensel alle snurrene med et pisket æg, og lad dem efterhæve i bare 15 minutter.
- Bag dem nu i 15 minutter ved 200 grader. De skal være gyldne og hævet flot.
- Lad dem køle en smule ned og server derefter dine duftende rabarbersnurrer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Hvis du laver denne opskrift om sommeren eller i et varmt køkken, så stil dejen på køl efter, den er foldet rundt om remonce og kompot.
Det er nemlig svært at lave flotte rabarbersnurrer med en halvsmeltet dej.
Se også andre opskrifter med rabarber her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: