Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Lækker pekannøddetærte med chokolade og mørdej

Lækker pekannøddetærte med chokolade og mørdej

billede med pekannøddetærte
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på en lækker pekannøddetærte med chokolade og mørdej. Den bedste kage med de lækre pekannødder. God som dessertkage.

Indhold
  • Her får du min opskrift på en lækker pekannøddetærte med chokolade og mørdej. Den bedste kage med de lækre pekannødder. God som dessertkage.
  • Opskrift på pekannøddetærte
  • Lækker pekannøddetærte
  • Noter
  • Kommentarer

Pekannøddetærte er en fantastisk kage og tærte, der laves med masser af pekannødder.

Fyldet laves desuden af mørk chokolade og æg, men uden hvedemel. Der er dog hvedemel i mørdejen, så kagen er altså ikke glutenfri.

Pekantærten er god som en kage til kaffen, men den er bestemt også fin som dessertkage, hvor den altid vækker glæde og begejstring. Og så er kagen altså rimelig nem at bage.

Opskriften er beregnet til ca. 8 personer, afhængig af hvor kageglade I er.

Opskrift på pekannøddetærte

Lækker pekannøddetærte

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 40 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på en lækker pekannøddetærte med chokolade og mørdej. Den bedste kage med de lækre pekannødder. God som dessertkage.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Mørdej
  • 150 g hvedemel
  • 100 g smør køleskabskoldt
  • 50 g flormelis
  • 1 æg sammenpisket
Fyld til pekannøddetærte
  • 150 g muscovadosukker
  • 100 g brun farin
  • 50 g smør
  • 125 g mørk chokolade med 70% gram kakao, hakket
  • 3 æg
  • 1 nip salt
  • 100 g pekannødder hakkede, plus lidt uhakkede nødder lidt til pynt

Fremgangsmåde

  1. Start med mørdej til din pekannøddetærte. Her kommes hvedemel og koldt smør i tern i en skål, og det smuldres hurtigt sammen med fingrene, så det kommer til at ligne revet ost. Vend flormelis i. Pisk ægget sammen, og tilsæt ca. halvdelen af ægget. Saml dejen med en spiseske.
  2. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den hurtigt sammen. Lægges på køl i 30 minutter.
  3. Fyldet laver du ved, at komme muscovadosukker i en lille gryde sammen med brun farin og smør. Smelt det sammen under omrøring, og tag det af kogepladen.
  4. Rør hakket chokolade i, så chokoladen er rørt helt ud.
  5. Derefter røres røres æggene i massen, men et æg ad gangen, som røres helt ud inden det næste tilsættes. Brug en grydeske til det.
  6. Rør de hakkede pekannødder i sammen med en smule salt, og nu er fyldet klar.
  7. Tag mørdejen ud af køleskabet, og rul den ud i ca. 4 millimeters tykkelse. Læg mørdejen i en tærteform, der er ca. 20-22 centimeter i diameter. Pres dejen let til, og skær overskydende dej fra.
  8. Fordel fyldet i tærten, og pynt med nogle pekannødder øverst.
  9. Den fantastiske pekannøddetærte bages i ca. 20 minutter ved 180 °C over- og undervarme på næstnederste rille.

Næringsindhold

Kalorier558kcalKulhydrater60gProtein7gFedt33gMættet fedt15gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt12gTransfedt1gKolesterol123mgNatrium166mgKalium243mgKostfibre3gSukker41gVitamin A600IUVitamin C0.1mgCalcium56mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Den færdigbagte pekannøddetærte køles af. Derefter kan tærten nydes, og den kan evt. serveres med lidt vaniljeis og friske bær.

Du kan sagtens bage pekantærten dagen før, for den har en fin holdbarhed.

Se flere opskrifter

  • dagmartærte
    Dagmartærte - lækker smørkage med remonce og creme
  • billede med mazarinkage mazarintærte
    Mazarinkage (opskrift på den perfekte mazarintærte)
  • billede med pærekage
    Pærekage (med chokolade i springform)
  • billede med æblecrumble
    Æblecrumble (nem opskrift med æbler og smuldredej)
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. laerke skriver

    december 20, 2022 at 10:20 pm

    Sådan en lækker opskrift, jeg håber, at det vil vise sig som i miniaturebilledet!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required