Pecan pie er den lækreste amerikanske tærte fyldt med sprøde pecannødder og brun farin. Få opskriften, som ofte serveres til Thanksgiving.
Pecan pie med den sprødeste skorpe og det lækreste fyld, der smager af brun farin og nødder, er virkelig lækker. Tærten kan spises både varm eller kold dagen efter.
Tærten laves ofte til amerikanske højtider for eksempel Thanksgiving, men den spises af hele året, da den smager så godt. Rigtig mange amerikanere serverer tærten med vaniljeis eller flødeskum.
Derudover kan du vælge at tilføje en smule whisky til fyldet, det balancerer sødmen på en super lækker måde.
Opskrift på pecan pie
Pecan pie
Ingredienser
Tærtedej
- 50 gram smør - usaltet, koldt
- 0,5 spsk vand
- 1 knivspids salt
- 85 gram hvedemel
Fyldet
- 75 gram mørk sirup
- 50 gram brun farin
- 1 tsk vaniljesukker
- 0,5 tsk salt
- 2 stk æg
- 50 gram pecannødder
Sådan gør du
- Start med at lave tærtedejen. Først skærer du smørret i små firkanter, hæld det i en skål sammen med hvedemel og salt. Smuldr det nu sammen med hænderne. Tilføj vand og bland dejen sammen.
- Hvis dejen stadig føles tør, kan du tilføje en smule mere vand. Tag nu en tærteform og tryk dejen ud i den. Lad den køle ned i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Lav nu fyldet i mellemtiden. I en skål tilføjer du brun farin, mørk sirup og æg, rør det godt sammen og tilføj vaniljesukker og salt. Hak nu pecannødderne groft og tilføj dem, rør det godt sammen.
- Hæld fyldet ud over dejen i tærteformen og bag tærten i cirka 30 minutter, eller indtil flot gylden og fast.
- Lad din pecan pie køle ned en smule og så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan også vælge at halvere mængden af pecannødder og tilsætte valnødder i stedet for den anden halvdel.
Pecan pie er både en flot dessert og en dejlig kage til kaffen. Du behøver ikke is eller flødeskum til tærten, da den er god i sig selv.
Se også vores andre opskrifter på tærter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: