Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Pecan pie

Pecan pie

Pecan pie
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMS

Pecan pie er den lækreste amerikanske tærte fyldt med sprøde pecannødder og brun farin. Få opskriften, som ofte serveres til Thanksgiving.

Pecan pie med den sprødeste skorpe og det lækreste fyld, der smager af brun farin og nødder, er virkelig lækker. Tærten kan spises både varm eller kold dagen efter.

Tærten laves ofte til amerikanske højtider for eksempel Thanksgiving, men den spises af hele året, da den smager så godt. Rigtig mange amerikanere serverer tærten med vaniljeis eller flødeskum.

Derudover kan du vælge at tilføje en smule whisky til fyldet, det balancerer sødmen på en super lækker måde.

Opskrift på pecan pie

Pecan pie

Rakel Seneca
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
nedkøling: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Pecan pie er den lækreste amerikanske tærte fyldt med sprøde pecannødder og brun farin. Få opskriften, som ofte serveres til Thanksgiving.
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Tærtedej
  • 50 g smør (usaltet, koldt)
  • 0,5 spsk vand
  • 1 knivspids salt
  • 85 g hvedemel
Fyldet
  • 75 g mørk sirup
  • 50 g brun farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 stk æg
  • 50 g pecannødder

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave tærtedejen. Først skærer du smørret i små firkanter, hæld det i en skål sammen med hvedemel og salt. Smuldr det nu sammen med hænderne. Tilføj vand og bland dejen sammen.
  2. Hvis dejen stadig føles tør, kan du tilføje en smule mere vand. Tag nu en tærteform og tryk dejen ud i den. Lad den køle ned i 30 minutter.
  3. Forvarm ovnen til 200 grader.
  4. Lav nu fyldet i mellemtiden. I en skål tilføjer du brun farin, mørk sirup og æg, rør det godt sammen og tilføj vaniljesukker og salt. Hak nu pecannødderne groft og tilføj dem, rør det godt sammen.
  5. Hæld fyldet ud over dejen i tærteformen og bag tærten i cirka 30 minutter, eller indtil flot gylden og fast.
  6. Lad din pecan pie køle ned en smule og så er den klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du kan også vælge at halvere mængden af pecannødder og tilsætte valnødder i stedet for den anden halvdel.

Pecan pie er både en flot dessert og en dejlig kage til kaffen. Du behøver ikke is eller flødeskum til tærten, da den er god i sig selv.

Se også vores andre opskrifter på tærter:

Rabarbertærte

Pastel de nata - portugisiske cremetærter

Chokoladetærte med peanuts

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. instantproxies skriver

    juni 25, 2025 at 12:53 am

    Ridiculous story there. What happened after? Take care!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required