• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Brød › Peanutbutterbrød

Peanutbutterbrød

Peanutbutterbrød
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 18. marts 2022 - Udgivet: 22. februar 2021

Peanutbutterbrød er lækkert og let at lave. Du pisker bare ingredienserne sammen, kommer dejen i en form og bager det i en lille times tid.

Peanutbutterbrød er endnu en af de retter - eller bagværk - som er gået viralt efter at have været næsten glemt. Heldigvis. For det er et dejligt brød, som er nært beslægtet med kage lige som bananbrødet.

Og der skal faktisk også en banan i dette brød, så man får den svampede konsistens og en svag smag af frugten.

Da jeg holder af peanutbutter-smagen, behøver jeg ikke at komme andet på end netop en god smør.

Du kan også vælge at komme chokoladestykker i brødet og servere det som en kage. Eller lægge pålægschokolade på de nybagte skiver, så det smelter lidt ned i skiverne. Lækkert.

Opskrift på peanutbutterbrød

Peanutbutterbrød
Karen SenecaKaren Seneca

Peanutbutterbrød - det velsmagende og virale hit

5 fra 3 stemmer
Peanutbutterbrød er lækkert og let at lave. Du pisker bare ingredienserne sammen, kommer dejen i en form og bager det i en lille times tid.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 1 stk
Ret: Brød
Køkken: Amerikansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 æg
  • 200 g sukker
  • 2.25 dl peanutbutter
  • 1 banan - moden
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 180 grader over- og undervarme.
  2. Pisk sukker og æg til en luftig masse.
  3. Tilsæt æg og pisk videre.
  4. Hæld peanutbutter og den modne banan i og pisk igen.
  5. Vend bagepulver og salt i melet og tilsæt det til dejen. Rør rundt eller pisk på laveste hastighed, til dejen er samlet.
  6. Hæld dejen i en form, ca. 10 x 20 cm og bag ca. en time. Efter 50 minutter stikker du en strikkepind eller et træspyd i midten for at se, om dejen hænger fast. Tag brødet ud, når dejen ikke hænger fast.
  7. Lad brødet køle af mindst ti minutter, før I spiser det.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Peanutbutterbrød indeholder bagepulver i stedet for gær, og det gør det så dejlig let at bage. Ingen hævning, ingen æltning.

Opskriften her er inspireret af den gamle kogebog Five Roses Cookbook, som udkom i 1932.

Har du lyst til at bage andre brød og kager, som er blevet TikTok-fænomener, kan du tjekke disse opskrifter ud.

Bananbrød

Tortilla trend

Fetapasta

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich
  • Billede med rabarberbrud.
    Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan
  • Rugboller
    Rugboller - skøn opskrift med rugmel og hvidtøl

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Forsiden lige nu

billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften
Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
Kyllingelår i fad med tomater og kartofler→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for kalkun nuggets.
Sprøde kalkun nuggets i panko rasp→ Se opskriften
billede med brombærmarmelade
Brombærmarmelade - nem marmelade med brombær→ Se opskriften
Billede med havregryn.
Havregryn - fakta, opskrifter og derfor er havren så sund→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required