• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Pastel de nata - portugisiske tærter med creme

Pastel de nata - portugisiske tærter med creme

Pastel de nata
Pastel de nata er klassiske tærter, som stammer fra Lissabon. De smager så godt, og skal helst have en lidt brændt top, så cremen karamelliserer. Foto: Rakel Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  25. juni 2023 - Udgivet:  6. juli 2021

Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Pastel de nata er små portugisiske tærter fyldt med vaniljecreme, som har en karamel-agtig skorpe og en sprød bund af butterdej.
  2. Opskrift på pastel de nata - små portugisiske tærter
  3. Pastel de nata - små cremetærter
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Tip
Gå til opskrift

Pastel de nata er små portugisiske tærter fyldt med vaniljecreme, som har en karamel-agtig skorpe og en sprød bund af butterdej.

Pastel de nata er små, portugisiske tærter er kendt og elsket over hele verden. De er helt vildt lækre og er en af mine yndlingsdesserter.

Tærterne er smækfuld af vanilje og så danner de en skorpe, som smager af karamel.

Bunden er lavet af butterdej, som man selv kan lave fra bunden eller købe den færdiglavet. Den sidste løsning er klart den nemmeste og hvis man gør det, så har man lækre tærter klar på under en time.

De er generelt nemme at lave, så selv begyndere i et køkken kan godt overkomme opgaven. De serveres bare som de er - eller tilføj lidt friske bær og så garanterer jeg glade maver og smagsløg.

Opskrift på pastel de nata - små portugisiske tærter

Pastel de nata

Pastel de nata - små cremetærter

Pastel de nata er små portugisiske tærter fyldt med vaniljecreme, som har en karamel-agtig skorpe og en sprød bund af butterdej.
Bedømmelse
4.6 fra 8 stemmer
RetDessert
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 1 dl vand
  • 0,5 stang vaniljestang
  • 250 ml sødmælk
  • 0,5 tsk kanel
  • 2 spsk maizena
  • 1 spsk citronskal - revet
  • 4 stk æggeblommer
  • 1 rulle butterdej
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at tænde ovnen på 225 grader almindelig over- og undervarme.
  • Tag en lille gryde, tilføj vand og sukker. Bring det i kog, og når først det koger, skal du lade det simre i tre minutter. Sluk derefter for varmen.
  • I en anden gryde tilføjer du vaniljestang og stangens korn samt 200 ml sødmælk og kanel. Varm det op, i en lille skål blander du maizena og 50 ml sødmælk sammen. Når gryden med mælk er varm, tilføjer du maizenablandingen. Bliv ved med at piske. mens det tykner. Lad ikke mælken koge, men hold den stadig meget varm.
  • Når blandingen er tyknet, hældes sukkervandet i. Pisk det godt sammen og lad det køle ned til stuetemperatur.
  • Fjern vaniljestangen og tilføj citronskal og æggeblommer. Pisk det godt sammen. Konsistensen skal minde lidt om en tyk sauce.
  • Tag nu butterdej og rul den til en lang rulle, skær rouladen ud i otte stykker. Tag muffinsforme og put hver stykke butterdej i formen. Brug tommelfingeren til at trykke dejen ud og op i kanterne, så de er tynde nederst og dermed lidt tykkere i kanterne.
  • Hæld nu cremen i, så den er næsten op til kanten.
  • Stil dem i ovnen og skru temperaturen ned på 200 grader, bag dem i cirka 30 minutter, eller indtil de har en mørk karamelfarve på toppen.
  • Lad dem køle lidt af inden servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Se også vores andre lækre opskrifter på søde tærter såsom tærte med rabarber og mazarin eller en jordbærtærte med mazarinbund og vaniljecreme.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christian Aunsborg

    juni 01, 2024 at 5:30 pm

    Har meget lidt at gøre med de små, lækre tærter man får i Portugal

    Svar
  2. Anna-Lise Henriksen

    september 15, 2023 at 11:07 am

    Kan kagerne fryses?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 15, 2023 at 2:17 pm

      Hej Anna-Lisa
      Ja, det kan du tro 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  3. Allan Olsen

    februar 20, 2022 at 4:55 pm

    Har lige prøvet denne opskrift, det blev bare rigtig godt sammen med en 20 år gammel Colheita. Havde udvidet den med små sveske stykker der havde ligget i Portvin et stykke tid, som blev anbragt i bunden. Bruger gerne opskrifterne fra "Madens Verden" syntes de er rigtig gode. Fik de her kager i Porto, men syntes at kunne huske at de var lavet med mørdej, kan man ikke bruge den overskydende creme sammen med mørdej?
    Venlig hilsen og tak
    Allan

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required