• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Papayasalat - skøn salat til thaimad

Papayasalat - skøn salat til thaimad

Papayasalat
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. marts 2024 - Udgivet: 27. januar 2023

Papayasalat er den perfekte salat til thailandsk mad. Du får det søde fra papayafrugt, det syrlige fra lime og sprødhed fra ristede peanuts.

Papayasalat er en thailandsk salat, som giver en smagseksplosion af syrlighed, sødme og umami.

Salaten laves traditionelt af grønne papayaer, men da de er svære at få i Danmark, kan vi sagtens bruge de modne, røde.

Salaten er hurtig at lave, men den får en endnu bedre smag, når grøntsagerne og frugten får lov at trække i dressingen. Så du kan altså sagtens lave den flere timer før servering.

Opskrift på papayasalat

Papayasalat
Karen SenecaKaren Seneca

Papapyasalat

5 fra 2 stemmer
Papayasalat er den perfekte salat til thailandsk mad. Du får det søde fra papayafrugt, det syrlige fra lime og sprødhed fra ristede peanuts.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Thailandsk
Kalorier: 287
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 stk papaya - tynde skiver
  • 3 stk gulerødder - skrællede, i skiver
  • 4 stk forårsløg - tynde ringe el. hakkede
  • 0,5 stk peberfrugt - grøn el. rød, i tynde skiver
  • 150 g bønner - hurtigt opkog, små stykker
  • 10 stk cherrytomater - kvarte
  • 1 håndfuld peanuts - el. cashew, hakkede
Dressing
  • 3 spsk fiskesauce
  • 2 dl brun farin
  • 2 stk lime - saften
  • 3 stk hvidløg - finthakkede
  • 1 stk chili - finthakkede
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

Dressing/marinade
  1. Stød chili og hvidløg i en morter - eller hak dem fint.
  2. Bland dem med fiskeolie, sukker og saften fra en til to limefrugter. Smag til og tilføj evt. salt og peber.
Papayasalat
  1. Skær bønnerne i små stykker og giv dem et hurtigt opkog, max. to minutter.
  2. Hæld dem i en sigte og skyl over med koldt vand.
  3. Rist peanuts på panden i 2-3 minutter, hak dem groft.
  4. Skær papayen i tynde skiver eller strimler, hak forårsløgene groft, snit en halv peberfrugt i strimler og skær cherrytomaterne i kvarte eller halve.
  5. Bland frugt og grøntsager med marinaden. Top op med de hakkede peanuts og server salaten med det samme eller sæt på køl en times tid.

Næringsindhold

Kalorier: 287kcalKulhydrater: 61gProtein: 6gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gNatrium: 1645mgKalium: 259mgKostfibre: 4gSukker: 51gVitamin A: 157IUVitamin C: 2mgCalcium: 27mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Papayasalat kan også laves med rødløg i stedet for forårsløg. Du kan selvfølgelig tilsætte alle mulige grøntsager, som du vil.

Men behold endelig bønnerne, for de giver et godt modspil til papayafrugten og marinaden.

Se andre thai-opskrifter:

  • Græskarsalat
    Græskarsalat med feta og granatæble
  • Panang karry med kylling
    Panang karry med kylling - thailandsk curry
  • thaisalat med agurk
    Thaisalat med agurk - skøn til thailandske retter
  • billede med Tom Yam suppe
    Tom Yam suppe med kylling og grøntsager
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required