Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Panang karry med kylling - thailandsk curry

Panang karry med kylling - thailandsk curry

Panang karry med kylling
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS

Panang karry med kylling og kogte jasminris smager, så englene synger. Elsker du thailandsk mad, vil du være vild med denne ret.

Panang karry med kylling er noget af det lækreste, hvis man som jeg elsker krydret thailandsk mad.

Hemmeligheden er karrypastaen, som kan købes hos de fleste grønthandlere, asiatiske supermarkeder og på nettet.

Og så skal der limeblade i retten. De kan købes tørrede, friske og på frost. Kan du ikke finde dem, kan du bruge limesaft fra en limefrugt og 2 citrongræs i stedet.

Server med kogte jasminris og drys eventuelt med korianderblade og chiliskiver på toppen, så har du et lækkert måltid, der smager af noget.

Opskrift på panang karry med kylling

Panang karry med kylling - thailandsk curry

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Panang karry med kylling og kogte jasminris smager, så englene synger. Elsker du thailandsk mad, vil du være vild med denne ret.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Thailandsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g kyllingoverlår uden ben evt. kyllingebryst
  • 2 løg finthakket
  • 5 fed hvidløg finthakket
  • 3 chilifrugter finthakket, gerne 2 røde og 1 grøn
  • 1 rød peberfrugt i lange strimler
  • 1 dåse babymajs halveret på langs
  • 1,5 spsk brun farin
  • 8 limeblade i strimler
  • 3 spsk panang karry
  • 1 dåse kokosmælk ca. 450 gram
  • 2 spsk peanutbutter
  • 3 spsk fish sauce
  • 1 tsk chiliflager
  • rapsolie til stegning
  • Jasminris kogte som tilbehør

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at sætte vand over kog til jasminrisene. Kog dem, mens du laver retten.
  2. Skær kyllingekødet i små, mundrette tern eller skiver. Du kan også købe kylling skåret i strimler, så halverer du dem bare.
  3. Skær peberfrugt i lange strimler og halver babymajsene på langs. Skær limebladene i meget tynde strimler.
  4. Finhak løg, chilifrugter og hvidløg i en løghakker eller med en stavblender. Hvis du ikke kan lide for meget chili, nøjes du med to i stedet for tre.
  5. Varm en god klat olie i en stegegryde, på panden eller i en wok. Tilsæt løg- og chiliblandingen. Steg i tre minutter.
  6. Tilsæt panang karry, kylling og peberfrugt, steg nu til kyllingekødet har fået farve.
  7. Tilsæt halvdelen af kokosmælken samt limeblade. Rør godt rundt og lad det "svede" lidt. Tilsæt resten af kokosmælken og rør rundt. Lad det småkoge et par minutter.
  8. Kom fish sauce, peanutbutter, sukker og babymajs i gryden. Lad panang karry med kylling simre uden låg i 10 minutter. Smag til.
  9. Spis curry-retten med kogte jasminris og top eventuelt med friske korianderblade.

Næringsindhold

Kalorier667kcalKulhydrater40gProtein29gFedt47gMættet fedt25gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt12gTransfedt0.1gKolesterol123mgNatrium1216mgKalium940mgKostfibre5gSukker14gVitamin A1459IUVitamin C49mgCalcium59mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Panang karry med kylling er en stærk ret, men du kan udelade den ene chilifrugt og eventuelt komme lidt mindre karrypasta i, hvis du ikke er til hot mad.

Er du vild med, at det brænder lidt, kan du tilsætte en ekstra spiseskefuld karrypasta og eventuelt chiliflager til sidst.

Hvis du vil have flere grøntsager i, kan du for eksempel vende bønnespirer i retten det sidste minut, så de kun lige bliver opvarmet uden at blive bløde.

Se også disse opskrifter på thailandsk mad:

Panang curry med oksekød

Thailandske forårsruller

Pad thai med tofu

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required