• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Panang karry med kylling - thailandsk curry

Panang karry med kylling - thailandsk curry

Panang karry med kylling
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. marts 2024 - Udgivet:  5. juni 2022

Panang karry med kylling og kogte jasminris smager, så englene synger. Elsker du thailandsk mad, vil du være vild med denne ret.

Panang karry med kylling er noget af det lækreste, hvis man som jeg elsker krydret thailandsk mad.

Hemmeligheden er karrypastaen, som kan købes hos de fleste grønthandlere, asiatiske supermarkeder og på nettet.

Og så skal der limeblade i retten. De kan købes tørrede, friske og på frost. Kan du ikke finde dem, kan du bruge limesaft fra en limefrugt og 2 citrongræs i stedet.

Server med kogte jasminris og drys eventuelt med korianderblade og chiliskiver på toppen, så har du et lækkert måltid, der smager af noget.

Opskrift på panang karry med kylling

Panang karry med kylling
Karen SenecaKaren Seneca

Panang karry med kylling - thailandsk curry

5 fra 2 stemmer
Panang karry med kylling og kogte jasminris smager, så englene synger. Elsker du thailandsk mad, vil du være vild med denne ret.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Thailandsk
Kalorier: 667
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g kyllingoverlår uden ben - evt. kyllingebryst
  • 2 løg - finthakket
  • 5 fed hvidløg - finthakket
  • 3 chilifrugter - finthakket, gerne 2 røde og 1 grøn
  • 1 rød peberfrugt - i lange strimler
  • 1 dåse babymajs - halveret på langs
  • 1,5 spsk brun farin
  • 8 limeblade - i strimler
  • 3 spsk panang karry
  • 1 dåse kokosmælk - ca. 450 gram
  • 2 spsk peanutbutter
  • 3 spsk fish sauce
  • 1 tsk chiliflager
  • rapsolie til stegning
  • Jasminris - kogte som tilbehør

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at sætte vand over kog til jasminrisene. Kog dem, mens du laver retten.
  2. Skær kyllingekødet i små, mundrette tern eller skiver. Du kan også købe kylling skåret i strimler, så halverer du dem bare.
  3. Skær peberfrugt i lange strimler og halver babymajsene på langs. Skær limebladene i meget tynde strimler.
  4. Finhak løg, chilifrugter og hvidløg i en løghakker eller med en stavblender. Hvis du ikke kan lide for meget chili, nøjes du med to i stedet for tre.
  5. Varm en god klat olie i en stegegryde, på panden eller i en wok. Tilsæt løg- og chiliblandingen. Steg i tre minutter.
  6. Tilsæt panang karry, kylling og peberfrugt, steg nu til kyllingekødet har fået farve.
  7. Tilsæt halvdelen af kokosmælken samt limeblade. Rør godt rundt og lad det "svede" lidt. Tilsæt resten af kokosmælken og rør rundt. Lad det småkoge et par minutter.
  8. Kom fish sauce, peanutbutter, sukker og babymajs i gryden. Lad panang karry med kylling simre uden låg i 10 minutter. Smag til.
  9. Spis curry-retten med kogte jasminris og top eventuelt med friske korianderblade.

Næringsindhold

Kalorier: 667kcalKulhydrater: 40gProtein: 29gFedt: 47gMættet fedt: 25gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 0.1gKolesterol: 123mgNatrium: 1216mgKalium: 940mgKostfibre: 5gSukker: 14gVitamin A: 1459IUVitamin C: 49mgCalcium: 59mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Panang karry med kylling er en stærk ret, men du kan udelade den ene chilifrugt og eventuelt komme lidt mindre karrypasta i, hvis du ikke er til hot mad.

Er du vild med, at det brænder lidt, kan du tilsætte en ekstra spiseskefuld karrypasta og eventuelt chiliflager til sidst.

Hvis du vil have flere grøntsager i, kan du for eksempel vende bønnespirer i retten det sidste minut, så de kun lige bliver opvarmet uden at blive bløde.

Se også disse opskrifter på thailandsk mad:

Panang curry med oksekød

Thailandske forårsruller

Pad thai med tofu

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required