Ostekiks med frisk rosmarin og en masse Grana Padano-ost er simpelthen så gode. Her får du opskriften på en favorit til ostebordet.
Ostekiks kræver ikke den store arbejdstid, og så er de helt eminent. Sprøde med det helt rigtige knæk som en mellemting mellem saltkiks og grovkiks er de perfekte til ostebordet.
Men man kan nu sagtens spise dem uden ost, da de har så dejlig en smag, at de sagtens kan stå alene.
Det er vigtigt, at du bruger revet Grana Padano, da den italienske ost har en fin umamismag, som står godt til frisk rosmarin.
Se også disse opskrifter:
- Hjemmelavede ostechips mad Grana Padano
- Madbrød med rosmarin og post
- Opskrift på hjemmelavede Digestive-kiks
Bemærk: Denne opskrift er sponsoreret af Grana Padano, men udviklet af Madens Verden.
Opskrift på sprøde ostekiks og rosmarin
Ostekiks med rosmarin og Grana Padano
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 2,5 dl hvedemel
- 2,25 dl Grana Padano - revet
- 2 kviste rosmarin - friske og finthakkede
- 100 g smør
- 1 stk æg
- 0,5 tsk flagesalt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Hiv bladene af rosmarinkvistene og hak dem fint.
- Bland hvedemel, havregryn, rosmarin og smør i en røremaskine - eller med dejkrogene på en elpisker.
- Når det er godt smuldret, tilsætter du revet ost. ægget, salt og peber og rører videre, så du får en fast dej. Ælt den lidt igennem og form dejen til en rulle - præcis som du gør, når du bager brunkager.
- Kom det i fryseren i en halv til en hel time.
- Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
- Tag dejrullen ud af fryseren og skær skiver a ca. 3-4 mm. Læg dem på bagepladen beklædt med bagepapir.
- Bag i 20 minutter og læg dem på en rist, når de er kommet ud af ovnen. Nu er dine ostekiks klar til at blive spist. Velbekomme.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan erstatte havregrynene med rugmel, hvis du vil have en grovere struktur.
Friske rosmarinblade giver en mere ren smag end tørret rosmarin, derfor anbefaler jeg, at du holder dig til de friske.
Om Grana Padano
Grana Padano er en 100 procent italiensk ost med de fineste krystaller og en god, umamismag.
Osten har lange rødder tilbage i historien, som har en lang historie. Det er over tusind år siden, at munke fandt en metode til at konservere fastost.
Denne ost blev kaldt Grana. I 1953 blev det officielle navn Grana Padano efter Pianura Padana i Norditalien.
Osten er PDO-certificeret (Protected Designation of Origin), og det betyder, at den kun må sælges som Grana Padano, hvis den er lavet i Pianura Padana-området - Lombardiet, Veneto, Piacenza og en del af Piemonte.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Mette
Er det sådan en dej man kan have liggende længe i fryseren?
Karen Seneca
Du kan godt fryse dejen ned og opbevare den i fryseren et par måneder. God fornøjelse.
Else
Smager godt, vil dog næste gang tilføje lidt chili for at give lidt "bid". Skar kiksene i 3-4 mm skiver og ikke 3-4 cm som der står i opskriften 😉 Desuden står der ikke, hvornår osten tilsættes, men det har jo heller ikke den store betydning, bare man husker osten.
Karen Seneca
Hej Else.
God ide med chili. Og tusind tak for at korrigere min fejl mht. kiksenes tykkelse 🙂 Jeg har rettet i opskriften. God december fra Karen
Bent Olsen
Mmmmhh blev så lækkert med chili, tak for rådet;)