En nem opskrift på nøddebund med jordbærflæødeskum. En lækker dessertkage fra Newyorker By Heart, og det er en god sommerkage, der er hurtig at lave,
Her er opskriften på den lækre nøddebund med jordbærflødeskum fra Newyorker By Heart.
Hvis du søger en rigtig sommer dessert, så skal du prøve denne! Det er længe siden jeg har fået sådan en perfekt og velsmagende dessert - den var utrolig lækker.
Bunden er ikke sådan "kage-agtig", men sådan nærmest lidt halvblød karamel-agtig. Det er lidt svært at forklare og konsistensen når den færdigbagte nøddebund kommer ud af ovnen kan virke lidt bekymrende, men den skal være sådan let flydende - den størkner når den afkøler.
Bunden er ikke stenhård - kun hvis den får for lang tid i ovnen. Jeg kan kun anbefale dig at prøve den!
Opskrift på nøddebund
Nem nøddebund med jordbærflødeskum
Ingredienser
Nøddebund
- 150 g hasselnødder
- 160 g sukker
- 150 g smør
- 3 spsk. hvedemel
- 3 spsk. piskefløde
Fyld
- 500 g jordbær
- 2,5 dl piskefløde
Sådan gør du
- Hak nødderne groft og bland dem med de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde.
- Varm blandingen op ved svag varme, til en flydende "dej".
- Fordel "dejen" på en bageplade med bagepapir, hvorpå ringen af en springform er sat på.
- Bag din nøddebund ved 175 grader i 15-17 minutter.
- Lad bunden afkøle med ringen på.
- Skyl og nip jordbærrene, lad dem afdryppe.
- Skær dem i passende stykke og læg nogle pæne fra til pynt.
- Vend de ituskårne jordbær med den stiftpiskede fløde og pynt med halve bær.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Nøddebund med jordbærflødeskum serveres til en god kop kaffe.
Se også opskriften på klassisk jordbærtærte.
Del dine ideer og tanker med os andre her: