• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Nemt rugbrød med tørret surdej

Nemt rugbrød med tørret surdej

Nemt rugbrød med tørret surdej
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
35
SHARES
FacebookMessenger35PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. november 2024 - Udgivet:  26. maj 2023

Indhold

  1. Her får du min opskrift på et nemt rugbrød med tørret surdej. En nem og rimelig hurtig grundopskrift på rugbrød uden for mange ingredienser.
  2. Opskrift på rugbrød med tørret surdej
  3. Nemt rugbrød med tørret surdej
  4. Tips

Her får du min opskrift på et nemt rugbrød med tørret surdej. En nem og rimelig hurtig grundopskrift på rugbrød uden for mange ingredienser.

Jeg har lavet denne opskrift på et nemt rugbrød med tørret surdej fordi, det skal være nemt at bage et sundt og lækkert rugbrød.

Opskriften er med tørret surdej, som du kan købe i de fleste supermarkeder, og samtidig indeholder rugbrødsdejen ikke for mange ingredienser, så den er rimelig nem at gå til.

Arbejdstiden er heller ikke lang, så det meste af tiden er hævning og bagning, og her passer dej og brød jo sig selv.

Se også: Sønderjysk rugbrød - nem opskrift med eller uden surdej

Rugbrødet bages i en brødform på 3 liter, og bemærk, at jeg har anvendt brugsklare rugkerner, som blandt andet Valsemøllen sælger. Og som du også kan købe i supermarkedet.

Opskrift på rugbrød med tørret surdej

Nemt rugbrød med tørret surdej
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nemt rugbrød med tørret surdej

5 fra 3 stemmer
Her får du min opskrift på et nemt rugbrød med tørret surdej. En nem og rimelig hurtig grundopskrift på rugbrød uden for mange ingredienser.
Samlet tid 2 timer t 30 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 2493
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g vand - lunkent
  • 350 g hvidtøl
  • 15 g gær
  • 350 g rugmel - groft
  • 150 g hvedemel
  • 25 g tørret surdej
  • 200 g rugkerner - klar til brug, fra Valsemøllen
  • 12 g mørkt maltmel
  • 15 g mørk sirup
  • 15 g salt
  • 15 g citronsaft - friskpresset

Fremgangsmåde
 

  1. Til rugbrød med tørret surdej starter du med, at veje lunkent vand af i skålen til din røremaskine sammen med hvidtøl og gær. Rør det ud med en ske.
  2. Derefter vejes de øvrige ingredienser af direkte i skålen.
  3. Sæt skålen på røremaskinen, brug kagespartel og rør nu rugbrødsdejen i 5 minutter ved middel hastighed.
  4. Fordel dejen i en brødform på 3 liter. Glat dejen ud med lidt vand. Prik dejen med en gaffel.
  5. Læg et viskestykke over, og lad rugbrødet hæve et lunt sted i ca. 75 minutter.
  6. Tænd din ovn på 180 grader over- og undervarme, altså ikke varmluft.
  7. Stil rugbrødet ind i ovnen på en rist på næstnederste rille, og bag det i ca. 65 minutter. Mål evt. brødet med et stegetermometer, og rugbrød skal have en kernetemperatur på 97 grader. Så er det færdigbagt.

Næringsindhold

Kalorier: 2493kcalKulhydrater: 539gProtein: 81gFedt: 12gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 1gNatrium: 5879mgKalium: 1567mgKostfibre: 73gSukker: 16gVitamin C: 0.01mgCalcium: 221mgJern: 24mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Nu har du bagt et nemt rugbrød med tørret surdej, og det nybagte brød tages straks ud af formen og køler af på en rist.

Lad rugbrødet blive koldt inden udskæring.

Det hjemmebagte rugbrød kan sagtens fryses ned.

Se også: Kernerugbrød med surdej på 2 timer

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne

    september 29, 2023 at 12:17 pm

    Hvorfor falder mit rugbrød sammen i midten ?

    Svar
  2. Sven Gladov

    juli 15, 2023 at 8:34 pm

    Skal rugkernerne opblødes inden brug?

    Svar
  3. Marianne

    juni 07, 2023 at 9:25 am

    Hvis du har brugt poppede rugkerner bør du skrive det!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 07, 2023 at 10:11 am

      Hej Marianne
      Tak for det - og det er netop poppede rugkerner. Det kalder Valsemøllen dem dog ikke, så for at undgå misforståelser har jeg ikke skrevet det i opskriften 🙂
      Det er varmebehandlede rugkerner.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Marianne

    juni 03, 2023 at 10:04 pm

    Har prøvet at finde de rugkerner du bruger,men kan ikke finde dem. De skal alle udblødes. Hvad hedder de præcis de kerner du bruger,da jeg gerne vil prøve din opskrift?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required