Her får du min opskrift på et nemt rugbrød med tørret surdej. En nem og rimelig hurtig grundopskrift på rugbrød uden for mange ingredienser.
Jeg har lavet denne opskrift på et nemt rugbrød med tørret surdej fordi, det skal være nemt at bage et sundt og lækkert rugbrød.
Opskriften er med tørret surdej, som du kan købe i de fleste supermarkeder, og samtidig indeholder rugbrødsdejen ikke for mange ingredienser, så den er rimelig nem at gå til.
Arbejdstiden er heller ikke lang, så det meste af tiden er hævning og bagning, og her passer dej og brød jo sig selv.
Se også: Sønderjysk rugbrød - nem opskrift med eller uden surdej
Rugbrødet bages i en brødform på 3 liter, og bemærk, at jeg har anvendt brugsklare rugkerner, som blandt andet Valsemøllen sælger. Og som du også kan købe i supermarkedet.
Opskrift på rugbrød med tørret surdej

Nemt rugbrød med tørret surdej
Ingredienser
- 200 g vand - lunkent
- 350 g hvidtøl
- 15 g gær
- 350 g rugmel - groft
- 150 g hvedemel
- 25 g tørret surdej
- 200 g rugkerner - klar til brug, fra Valsemøllen
- 12 g mørkt maltmel
- 15 g mørk sirup
- 15 g salt
- 15 g citronsaft - friskpresset
Fremgangsmåde
- Til rugbrød med tørret surdej starter du med, at veje lunkent vand af i skålen til din røremaskine sammen med hvidtøl og gær. Rør det ud med en ske.
- Derefter vejes de øvrige ingredienser af direkte i skålen.
- Sæt skålen på røremaskinen, brug kagespartel og rør nu rugbrødsdejen i 5 minutter ved middel hastighed.
- Fordel dejen i en brødform på 3 liter. Glat dejen ud med lidt vand. Prik dejen med en gaffel.
- Læg et viskestykke over, og lad rugbrødet hæve et lunt sted i ca. 75 minutter.
- Tænd din ovn på 180 grader over- og undervarme, altså ikke varmluft.
- Stil rugbrødet ind i ovnen på en rist på næstnederste rille, og bag det i ca. 65 minutter. Mål evt. brødet med et stegetermometer, og rugbrød skal have en kernetemperatur på 97 grader. Så er det færdigbagt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Nu har du bagt et nemt rugbrød med tørret surdej, og det nybagte brød tages straks ud af formen og køler af på en rist.
Lad rugbrødet blive koldt inden udskæring.
Det hjemmebagte rugbrød kan sagtens fryses ned.
Se også: Kernerugbrød med surdej på 2 timer

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Hanne
Hvorfor falder mit rugbrød sammen i midten ?
Sven Gladov
Skal rugkernerne opblødes inden brug?
Marianne
Hvis du har brugt poppede rugkerner bør du skrive det!
Holger Rørby Madsen
Hej Marianne
Tak for det - og det er netop poppede rugkerner. Det kalder Valsemøllen dem dog ikke, så for at undgå misforståelser har jeg ikke skrevet det i opskriften 🙂
Det er varmebehandlede rugkerner.
Alt det bedste
Holger
Marianne
Har prøvet at finde de rugkerner du bruger,men kan ikke finde dem. De skal alle udblødes. Hvad hedder de præcis de kerner du bruger,da jeg gerne vil prøve din opskrift?