Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Morsbrød

Morsbrød (lækker vegetar-steg til jul)

Morsbrød - vegetarsteg til jul
4.7 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMS
Indhold
  • Morsbrød
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på vegetarisk morsbrød
  • Tip
  • Kommentarer

Morsbrød

Rakel Seneca
4.7 fra 19 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Morsbrød er en indbagt linsesteg fuld af champignon, valnødder og lækre krydderurter. Perfekt vegetarisk julemad, men lækker året rundt.
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 tsk smør finthakket
  • 100 g aubergine
  • 100 g champignoner
  • 80 g valnødder
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 tsk rosmarin stødt
  • 2 tsk røget paprika
  • 0,5 tsk spidskommen stødt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 0,5 tsk salt
  • 2 spsk soyasauce
  • 240 g brune linser færdigkogte fra dåse
  • 2 stk æg
  • 5 spsk hvedemel
  • 1 pakke butterdej

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Start med at hakke løg og hvidløg fint. Hak derefter aubergine i små stykker og skær også champignon i små stykker.
  3. Tag nu en pande og tilføj smørret, lad det smelte og tilføj løget. Steg løget i et minut og tilføj hvidløg. Steg det sammen i to minutter.
  4. Tilføj aubergine og champignon. Steg det hele sammen i fem minutter, tilføj derefter tomatpure og alle krydderierne. Lad det stege sammen i et minut.
  5. Tilføj nu linserne og rør det godt sammen. Tag halvdelen af blandingen og blend det i en food processor. Rør det hele sammen og tilføj et æg, soyasauce og hvedemel. Smag til med salt og peber.
  6. Hæld nu blandingen ud på bagepladen og form den, som du ønsker den. Bag den nu i 30 minutter på 175 grader varmluft.
  7. Tag derefter butterdejen ud på køkkenbordet og placer den bagte fars i midten af dejen. Skær strimler af butterdejen ude fra fyldet og stræk strimlerne henover fyldet, så det danner et mønster.
  8. Pensel dejen med et pisket æg og bag morsbrød i 20 minutter, eller indtil linsestegen er gylden.

Næringsindhold

Kalorier1084kcalKulhydrater106gProtein30gFedt62gMættet fedt14gFlerumættet fedt16gEnkelumættet fedt29gTransfedt0.04gKolesterol5mgNatrium618mgKalium975mgKostfibre24gSukker4gVitamin A607IUVitamin C5mgCalcium89mgJern12mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på vegetarisk morsbrød

Morsbrød er en rigtig god vegetarisk klassiker, som kan spises hele året rundt. Den er især populær i juletiden, da retten passer super godt sammen med sovs, rødkål og brunede kartofler.

Jeg laver denne opskrift hvert eneste år til jul, da jeg selv er vegetar, og har været det de sidste syv år.

Sidst jeg lavede vegetarstegen, blev den så god, at alle fra min familie bad om et stykke trods deres store kærlighed for and.

Det vil jeg mene, er en succes - når kødelskere synes, at en vegetarret er lige så lækkert som selve kødet.

Tip

Du kan sagens lave selve fyldet i god tid, ja, helt op til dagen før servering.

Så skal du blot pakke fyldet ind i butterdej og bage dit morsbrød, lige før retten skal spises.

Se også andre lækre vegetarretter:

Tarteletter med vegetarisk fyld

Vegetarisk leverpostej

Vegetariske kødboller med tomatsovs og pasta

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Micella skriver

    december 17, 2024 at 9:41 pm

    Hej 🙂

    Jeg har lavet dette Morsbrød til en vegetar, der deltager juleaften. Jeg har lavet det i god tid og har nu lagt det i fryseren i butterdejen, inden den endelige afbagning.

    Hvor længe ville du bage det når det skal spises og på hvilken temperatur?

    Tak for en god side 😊
    Mvh. Micella

    Svar
  2. Charlotte skriver

    december 22, 2023 at 10:42 am

    Hvornår skal valnødderne i og skal de blendes eller hakkes?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required