• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Morsbrød - lækker vegetar-steg til jul

Morsbrød - lækker vegetar-steg til jul

Morsbrød - vegetarsteg til jul
4.7 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  6. januar 2022

Morsbrød er en indbagt linsesteg fuld af champignon, valnødder og lækre krydderurter. Perfekt vegetarisk julemad, men lækker året rundt.

Morsbrød er en rigtig god vegetarisk klassiker, som kan spises hele året rundt. Den er især populær i juletiden, da retten passer super godt sammen med sovs, rødkål og brunede kartofler.

Jeg laver denne opskrift hvert eneste år til jul, da jeg selv er vegetar, og har været det de sidste syv år.

Sidst jeg lavede vegetarstegen, blev den så god, at alle fra min familie bad om et stykke trods deres store kærlighed for and.

Det vil jeg mene, er en succes - når kødelskere synes, at en vegetarret er lige så lækkert som selve kødet.

Opskrift på vegetarisk morsbrød

Morsbrød - vegetarsteg til jul
Rakel Seneca

Morsbrød

4.74 fra 19 stemmer
Morsbrød er en indbagt linsesteg fuld af champignon, valnødder og lækre krydderurter. Perfekt vegetarisk julemad, men lækker året rundt.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Kalorier: 1084
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 1 tsk smør - finthakket
  • 100 g aubergine
  • 100 g champignoner
  • 80 g valnødder
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 tsk rosmarin - stødt
  • 2 tsk røget paprika
  • 0,5 tsk spidskommen - stødt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 0,5 tsk salt
  • 2 spsk soyasauce
  • 240 g brune linser - færdigkogte fra dåse
  • 2 stk æg
  • 5 spsk hvedemel
  • 1 pakke butterdej

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Start med at hakke løg og hvidløg fint. Hak derefter aubergine i små stykker og skær også champignon i små stykker.
  3. Tag nu en pande og tilføj smørret, lad det smelte og tilføj løget. Steg løget i et minut og tilføj hvidløg. Steg det sammen i to minutter.
  4. Tilføj aubergine og champignon. Steg det hele sammen i fem minutter, tilføj derefter tomatpure og alle krydderierne. Lad det stege sammen i et minut.
  5. Tilføj nu linserne og rør det godt sammen. Tag halvdelen af blandingen og blend det i en food processor. Rør det hele sammen og tilføj et æg, soyasauce og hvedemel. Smag til med salt og peber.
  6. Hæld nu blandingen ud på bagepladen og form den, som du ønsker den. Bag den nu i 30 minutter på 175 grader varmluft.
  7. Tag derefter butterdejen ud på køkkenbordet og placer den bagte fars i midten af dejen. Skær strimler af butterdejen ude fra fyldet og stræk strimlerne henover fyldet, så det danner et mønster.
  8. Pensel dejen med et pisket æg og bag morsbrød i 20 minutter, eller indtil linsestegen er gylden.

Næringsindhold

Kalorier: 1084kcalKulhydrater: 106gProtein: 30gFedt: 62gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 16gEnkelumættet fedt: 29gTransfedt: 0.04gKolesterol: 5mgNatrium: 618mgKalium: 975mgKostfibre: 24gSukker: 4gVitamin A: 607IUVitamin C: 5mgCalcium: 89mgJern: 12mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan sagens lave selve fyldet i god tid, ja, helt op til dagen før servering.

Så skal du blot pakke fyldet ind i butterdej og bage dit morsbrød, lige før retten skal spises.

Se også andre lækre vegetarretter:

Tarteletter med vegetarisk fyld

Vegetarisk leverpostej

Vegetariske kødboller med tomatsovs og pasta

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Micella

    december 17, 2024 at 9:41 pm

    Hej 🙂

    Jeg har lavet dette Morsbrød til en vegetar, der deltager juleaften. Jeg har lavet det i god tid og har nu lagt det i fryseren i butterdejen, inden den endelige afbagning.

    Hvor længe ville du bage det når det skal spises og på hvilken temperatur?

    Tak for en god side 😊
    Mvh. Micella

    Svar
  2. Charlotte

    december 22, 2023 at 10:42 am

    Hvornår skal valnødderne i og skal de blendes eller hakkes?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required