Morgenmadspizza med æg, spinat og champignon er perfekt til brunch eller til de morgener, hvor du fortjener lidt ekstra forkælelse.
Morgenmadspizza er virkelig lækker og er det bedste fra to verdener: Pizza og morgenmad kombineret.
Først laver man pizzaen, som bages i ti minutter og så tilføjes rå æg, der bliver tilberedt i ovnen.
Jeg synes virkelig, at denne ret smager godt, og jeg tror, at det blive en ugentlig klassiker, da den passer perfekt til en søndag morgen.
Man kan eventuelt vælge at lave både dejen og tomatsaucen aften før, så er det virkelig nemt at tilberede den om morgen når man vågner.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på morgenmadspizza
Morgenmadspizza
Ingredienser
Pizzadej
- 1,5 dl vand - stuetemperatur
- 1 tsk tørgær
- 0,5 tsk sukker
- 250 g hvedemel
- 0,5 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
Tomatsauce
- 1 tsk olivenolie
- 1 dl passata
- 0,5 spsk tomatpure
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk oregano - stødt
- 0,5 tsk sukker
- 5 blade frisk basilikum
- 1 knivspids friskkværnet peber
- 0,5 tsk salt
Toppings
- 75 g champignon
- 1 håndfuld babyspinat
- 100 g cheddarost - revet
- 3 stk æg
- basilikum - friske blade
Fremgangsmåde
- Start med at lave dejen. Kom lunt vand, tørgær og sukker i en skål og rør det sammen. Tilføj derefter olivenolie, salt og hvedemel.
- Ælt dejen sammen i cirka ti minutter. Dæk derefter dejen til og lad den hæve i en time.
Tomatsauce
- I mens dejen hæver, kan du lave tomatsaucen. Start med at knuse hvidløget og tag derefter en gryde, tilføj olivenolie og hvidløg. Lad det stege i et halv minut og tilføj derefter passata og tomatpuré.
- Tilføj sukker, sort peber, stødt oregano og frisk basilikum. Lad saucen simre i ti minutter og smag til med salt.
Morgenmadspizza og fyld
- Tag en pande og steg babyspinaten i et minut eller to for at trække vandet ud. Skær derefter champignonerne i skiver.
- Forvarm ovnen til 200 grader og gør en bageplade klar med bagepapir.
- Rul nu dejen ud til en tynd pizzabund, hæld tomatsauce ud over den og smør det jævnt ud. Fordel spinaten og champignonerne og drys cheddarosten ud over pizzaen.
- Bag den i ti minutter. Osten skal være smeltet, men gylden endnu. Tag pizzaen ud og slå forsigtigt de tre æg ud over pizzaen. Bag den nu i yderligere ti minutter -eller indtil æggehviderne er faste, men blommerne stadig er bløde.
- Pynt med frisk basilikum og lidt stødt oregano. Nu er din pizza klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan tilføje lige præcis den topping, som du ønsker på din morgenmadspizza.
Små baconstykker eller skinke i tern passer for eksempel rigtig godt ind i morgenmadstemaet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: