Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter

Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter

Marokkansk gulerodssalat
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter og den lækreste tahindressing samt friske granatæblekerner er virkelig velsmagende tilbehør.

Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter er en virkelig frisk og lækker salat, som indeholder både sødme, syre og et spark af krydderier. Den sender dig direkte ned til den mellemøstlige sol og sommer.

Superstjernen i opskriften må dog være kikærterne, som steges i lidt olie, spidskommen og gurkemeje.

Dermed får den lækreste sprøde skorpe og fungerer de som en sund form for croutoner.

Man spiser selvfølgelig også med øjnene, og denne opskrift mætter enhver æstetiker, da den er så smuk at kigge på. De mange farver, synes jeg, vækker ens appetit endnu mere.

Opskrift på marokkansk gulerodssalat med kikærter

Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter

Rakel Seneca
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter og den lækreste tahindressing samt friske granatæblekerner er virkelig velsmagende tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk gurkemeje stødt
  • 0,5 tsk spidskommen stødt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 spsk tahin
  • 0,5 dl citronsaft
  • 500 g gulerødder
  • 1 hel granatæble
  • 1 dl mynte frisk

Fremgangsmåde

  1. Start med hælde alle kikærterne i en si for at fjerne vandet. Tag nu en pande og tilføj en smule olivenolie. Når olien er varm, kommer du kikærterne på panden.
  2. Tilføj nu stødt spidskommen, stødt gurkemeje og salt til kikærterne. Bland det godt sammen. Lad dem nu stege i cirka fem til ti minutter, så de bliver sprøde. Husk at røre rundt i dem en gang i mellem, imens de steger,
  3. Tag nu gulerødderne og riv dem på den grove side at et rivejern. Placer dem i serveringsskålen. Udhul granatæblet og put alle kernerne i skålen sammen med gulerødderne.
  4. Snit myntebladene fint og tilføj dem til resten af grønsagerne.
  5. Tag en lille skål og bland citronsaft og tahin sammen. Hæld nu dressingen henover grønsagerne.
  6. Tilføj nu de sprøde kikærter og pynt med mynteblade. Så er der serveret.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du kan sagtens lave en dobbeltportion af kikærterne, da de fungerer perfekt som en lille, sund snack, der sagtens kan blive spist på alle tider af døgnet.

En lille plastikboks med sprøde kikærter er også en dejlig overraskelse i børnenes madpakker.

Se også vores andre opskrifter på salater, for eksempel gedeostsalat med valnødder, æbler og vinaigrette eller en frisk jordbærsalat med bolsjebeder.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat
  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required