Marcipanhjerter kan laves året rundt, for eksempel til Valentinsdag, polterabends eller jul. Se opskrift og tips til temperering af chokolade.
Marcipanhjerter i Ruby chokolade bliver ekstra fine, da Ruby chokolade er lyserød.
Tag ikke fejl af farven. Det er ikke hvid chokolade, som blot har fået et par dråber rød frugtfarve, men en chokolade lavet på de rødlige Ruby-kakaobønner.
Det er lettere at støbe sine marcipanhjerter og andet konfekt i forme, end man skulle tro.
Så længe chokoladen får den rette temperatur over vandbadet, at du blander smeltet chokolade med hele chokoladestykker, og der ikke kommer vand ned i chokoladen.
I opskriften kan du se, hvordan du temperer chokoladen. Og hvordan du får marcipanfyldet ned i de små forme.
Opskrift på marcipanhjerter med lakridspulver
Marcipanhjerter med lakrids i lyserød Ruby chokolade
Ingredienser
- 250 g chokoladeknapper - Ruby chokolade
- 150 g marcipan
- 1 tsk rå-lakridspulver
- 1 silikoneform
Fremgangsmåde
- Smelt to-tredjedele af chokoladen over et vandbad.
- Når chokoladen er smeltet, tager du den væk fra varmen og blander resten af chokoladen i, mens du rører rundt. Sørg for, at chokoladen bliver helt glat uden klumper.
- Imens chokoladen køler af, ælter du lakridspulveret ind i marcipanen og putter marcipanen i en tylpose.
- Hæld chokoladen i formene - brug rigeligt, så formene dækkes af chokoladen. Når alle 24 huller er udfyldt vender du bunden i vejret på formen og lader chokoladen dryppe ned i chokoladeskålen. Der skal så meget som muligt ud af formene, så chokoladen ikke bliver for tyk.
- Tak en paletkniv og skrab den overskydende chokolade af formens flade. Stil chokoladen på køl, til den stivner.
- Når chokoladen er stivnet: Placer en klat marcipan i hvert hjerte. Den skal ikke helt op til kanten, men næsten.
- Hæld nu resten af din chokolade ud over formen, så den lægger sig som en bund på marcipanen. Skrab af med en paletkniv og lade dine marcipanhjerter køle af.
- Når chokoladen er helt stivnet, kan du banke hjerterne ud af formen ved at slå let på bagsiden af formen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Jeg har brugt en silikoneform med plads til 24 hjerter. De er lette at bruge, når hjerterne skal bankes ud af formen.
Opskrifter på søde sager
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: