• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Marcipanhjerter med lakrids i lyserød chokolade

Marcipanhjerter med lakrids i lyserød chokolade

Marcipanhjerter
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
49
SHARES
FacebookMessenger49PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. februar 2023 - Udgivet:  6. oktober 2020

Marcipanhjerter kan laves året rundt, for eksempel til Valentinsdag, polterabends eller jul. Se opskrift og tips til temperering af chokolade.

Marcipanhjerter i Ruby chokolade bliver ekstra fine, da Ruby chokolade er lyserød.

Tag ikke fejl af farven. Det er ikke hvid chokolade, som blot har fået et par dråber rød frugtfarve, men en chokolade lavet på de rødlige Ruby-kakaobønner.

Det er lettere at støbe sine marcipanhjerter og andet konfekt i forme, end man skulle tro.

Så længe chokoladen får den rette temperatur over vandbadet, at du blander smeltet chokolade med hele chokoladestykker, og der ikke kommer vand ned i chokoladen.

I opskriften kan du se, hvordan du temperer chokoladen. Og hvordan du får marcipanfyldet ned i de små forme.

Opskrift på marcipanhjerter med lakridspulver

Marcipanhjerter
Karen SenecaKaren Seneca

Marcipanhjerter med lakrids i lyserød Ruby chokolade

4.72 fra 7 stemmer
Marcipanhjerter kan laves året rundt, for eksempel til Valentinsdag eller jul. Se opskrift og tips til temperering af chokolade.
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 24 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 83
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g chokoladeknapper - Ruby chokolade
  • 150 g marcipan
  • 1 tsk rå-lakridspulver
  • 1 silikoneform

Fremgangsmåde
 

  1. Smelt to-tredjedele af chokoladen over et vandbad.
  2. Når chokoladen er smeltet, tager du den væk fra varmen og blander resten af chokoladen i, mens du rører rundt. Sørg for, at chokoladen bliver helt glat uden klumper.
  3. Imens chokoladen køler af, ælter du lakridspulveret ind i marcipanen og putter marcipanen i en tylpose.
  4. Hæld chokoladen i formene - brug rigeligt, så formene dækkes af chokoladen. Når alle 24 huller er udfyldt vender du bunden i vejret på formen og lader chokoladen dryppe ned i chokoladeskålen. Der skal så meget som muligt ud af formene, så chokoladen ikke bliver for tyk.
  5. Tak en paletkniv og skrab den overskydende chokolade af formens flade. Stil chokoladen på køl, til den stivner.
  6. Når chokoladen er stivnet: Placer en klat marcipan i hvert hjerte. Den skal ikke helt op til kanten, men næsten.
  7. Hæld nu resten af din chokolade ud over formen, så den lægger sig som en bund på marcipanen. Skrab af med en paletkniv og lade dine marcipanhjerter køle af.
  8. Når chokoladen er helt stivnet, kan du banke hjerterne ud af formen ved at slå let på bagsiden af formen.

Næringsindhold

Kalorier: 83kcalKulhydrater: 9gProtein: 1gFedt: 5gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gNatrium: 4mgKalium: 47mgKostfibre: 1gSukker: 8gVitamin A: 1IUCalcium: 6mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Her har jeg udfyldt halvdelen af formen, så du kan se, hvor meget chokolade det kræver at lægge låg på hjerterne. Når chokoladen er hældt ud over formen, skrabes den af med en paletkniv. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Jeg har brugt en silikoneform med plads til 24 hjerter. De er lette at bruge, når hjerterne skal bankes ud af formen.

Opskrifter på søde sager

  • Chokolade med saltkaramel
    Chokolade med saltkaramel
  • Cornflakestoppe cornflakes toppe
    Cornflakestoppe - verdens hurtigste konfekt
  • Havretern med nougat
    Havretern med nougat - skønne havresnitter
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required