Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Marcipanhjerter med lakrids i lyserød chokolade

Marcipanhjerter med lakrids i lyserød chokolade

Marcipanhjerter
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
49
SHARES
FacebookMessenger49PinterestEmailSMS

Marcipanhjerter kan laves året rundt, for eksempel til Valentinsdag, polterabends eller jul. Se opskrift og tips til temperering af chokolade.

Marcipanhjerter i Ruby chokolade bliver ekstra fine, da Ruby chokolade er lyserød.

Tag ikke fejl af farven. Det er ikke hvid chokolade, som blot har fået et par dråber rød frugtfarve, men en chokolade lavet på de rødlige Ruby-kakaobønner.

Det er lettere at støbe sine marcipanhjerter og andet konfekt i forme, end man skulle tro.

Så længe chokoladen får den rette temperatur over vandbadet, at du blander smeltet chokolade med hele chokoladestykker, og der ikke kommer vand ned i chokoladen.

I opskriften kan du se, hvordan du temperer chokoladen. Og hvordan du får marcipanfyldet ned i de små forme.

Opskrift på marcipanhjerter med lakridspulver

Marcipanhjerter med lakrids i lyserød Ruby chokolade

Karen SenecaKaren Seneca
4.7 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 30 minutter min
Marcipanhjerter kan laves året rundt, for eksempel til Valentinsdag eller jul. Se opskrift og tips til temperering af chokolade.
Antal: 24 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g chokoladeknapper (Ruby chokolade)
  • 150 g marcipan
  • 1 tsk rå-lakridspulver
  • 1 silikoneform

Fremgangsmåde

  1. Smelt to-tredjedele af chokoladen over et vandbad.
  2. Når chokoladen er smeltet, tager du den væk fra varmen og blander resten af chokoladen i, mens du rører rundt. Sørg for, at chokoladen bliver helt glat uden klumper.
  3. Imens chokoladen køler af, ælter du lakridspulveret ind i marcipanen og putter marcipanen i en tylpose.
  4. Hæld chokoladen i formene - brug rigeligt, så formene dækkes af chokoladen. Når alle 24 huller er udfyldt vender du bunden i vejret på formen og lader chokoladen dryppe ned i chokoladeskålen. Der skal så meget som muligt ud af formene, så chokoladen ikke bliver for tyk.
  5. Tak en paletkniv og skrab den overskydende chokolade af formens flade. Stil chokoladen på køl, til den stivner.
  6. Når chokoladen er stivnet: Placer en klat marcipan i hvert hjerte. Den skal ikke helt op til kanten, men næsten.
  7. Hæld nu resten af din chokolade ud over formen, så den lægger sig som en bund på marcipanen. Skrab af med en paletkniv og lade dine marcipanhjerter køle af.
  8. Når chokoladen er helt stivnet, kan du banke hjerterne ud af formen ved at slå let på bagsiden af formen.

Næringsindhold

Kalorier83kcalKulhydrater9gProtein1gFedt5gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gNatrium4mgKalium47mgKostfibre1gSukker8gVitamin A1IUCalcium6mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Her har jeg udfyldt halvdelen af formen, så du kan se, hvor meget chokolade det kræver at lægge låg på hjerterne. Når chokoladen er hældt ud over formen, skrabes den af med en paletkniv. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Jeg har brugt en silikoneform med plads til 24 hjerter. De er lette at bruge, når hjerterne skal bankes ud af formen.

Opskrifter på søde sager

  • Chokolade med saltkaramel
    Chokolade med saltkaramel
  • Cornflakestoppe cornflakes toppe
    Cornflakestoppe - verdens hurtigste konfekt
  • Havretern med nougat
    Havretern med nougat - skønne havresnitter
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required