• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vintest › Bedste vinkøb: 5-stjernet Cotes de Rhone i Meny til 50 kroner

Bedste vinkøb: 5-stjernet Cotes de Rhone i Meny til 50 kroner

Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. april 2025 - Udgivet:  5. oktober 2021

Indhold

  1. Meny har faktisk mange fine vine i denne uge, hvor mange nok går efter de gode Rhone-vine. Find ugens vintest med Menys vine her.
  2. Fleurie "la Madone", Cru Beaujolais, kr/fl v. 6: 75,-
  3. Barolo "Patres", San Silvestro... 89,95
  4. Cono Sur "20 barrels"... 99,95
  5. Cono Sur "Ocio" pinot noir.... 249,95
  6. Ch. Roc de Binet, Montagne St Émilion... 89,95
  7. Cotes du Rhone "Vieilles Vignes", kr/fl v 2: 50,-
  8. Rhone by Roger Sabon, Cotes du Rhone, kr/fl v 3: 66,67
  9. Cova Negra, València, kr/fl v 6: 50,-
  10. Cañadeles "718", València, kr/fl v 6: 58,34
  11. Peter Weinbach, Riesling Mosel, kr/fl v 2: 50,-
  12. Dr L Riesling Dry, Mosel, kr/fl v 3: 66,67
  13. Pinot Gris eller Gewurztraminer "Cuvée René Dopff"... 79,95
  14. Champagne Piper-Heidsieck Brut... 249,95
  15. Penfold's "Father" 10 års tawny... 199,95

Meny har faktisk mange fine vine i denne uge, hvor mange nok går efter de gode Rhone-vine. Find ugens vintest med Menys vine her.

Jeg har måske været lidt på nakken af Meny for de utallige ripasso-typer, som de sælger - men må tilstå, at i denne uge er der rigtig mange flotte vine til rimelige priser.

Modsat Brugsen og Salling-gruppen importerer Meny kun en lille del af deres udvalg, men til gengæld vil du i mange af kædens butikker finde et meget stort udvalg, som aldrig optræder i kædens tilbudsavis - som jeg bedømmer.

Så jeg "nøjes" med at skrive om Dr L, Weinbach og alle de andre vine - og slutter af med noget så sjældent som en australsk 10 årig tawny. Den er ikke billig, men sjov!

Bedste KØB: Fleurie "la Madone", Barolo "Patres" San Silvestro, Cotes du Rhone "Vieilles Vignes", Rhone by Roger Sabon, Peter Weinbach Riesling Mosel

Bedste VIN: Cono Sur "20 barrels", Cono Sur "Ocio" pinot noir, Champagne Piper-Heidsieck Brut


Fleurie "la Madone", Cru Beaujolais, kr/fl v. 6: 75,-

6 fl. 450,-

Bedste KØB

**** (⅘)

Meny, indtil torsdag d. 7. oktober.

Jeg kender ikke leverandøren, men kan se, at vinen tilbydes af forskellige websider til 99-149 kr (med prismatch!).

Vinen er tappet i regionen, årgangen er 2019 eller 2020, så her må være et bedste køb.

Fleurie er nok den mest mondæne af Beaujolais' 10 Crus og er ofte den bedste.

Madone er et særligt bjerg kronet af kapel med lille statue af samme madonna som spir.

Du skal forvente en meget frugtig (hindbær) vin med fin frugtsyre og middelfyldig, ganske frisk smag med lidt frugtsyre, der gør vinen meget egnet til mad.

Med 2-3 år mere på flaske får du en mere fløjlsagtig vin med rig bouquet.

Serveres kælderkold.


Barolo "Patres", San Silvestro... 89,95

2017, bedste KØB

**** (⅘)

Meny, indtil torsdag d. 7. oktober.

San Silvestro er specialist i Piemonte og sælger modsat mange andre ikke vine fra f.eks. Puglia (endnu?).

Ældre årgange var gode og gode køb, som også kunne drikkes af andre end masochistiske nebbiolo-tifosis.

Brødrene Sartirano ejer 7 hektar (!) i Barolo (under navnet Costa di  Bussia).

Denne vin laves af druer fra 40 mindre avlere. Barolo'en er god i en kommerciel stil, men for mig knap så overbevisende som Gemma eller Fontanafredda. Jeg husker en flot duft efter en halv time i glasset.

Årgang 2016 og 2017 har fået 88-90p/Decanter.


Cono Sur "20 barrels"... 99,95

Vælg mellem Pinot Noir, cabernet-sauvignon eller hvid chardonnay

Bedste VIN

***** (5/5)

Meny, indtil torsdag d. 7. oktober

"20 Barrels" var oprindelig den bedste vin fra (du gætter det aldrig)... 20 fade! Dvs 6000 flasker. I dag tappes - af pinot'en alene - 100.000 fl/år.

Et tegn på, at huset er vokset! Men med 30 millioner fl/år er vinene jo "limited production", som etiketten fortæller! Og der er kommet to endnu finere serier end de 20 fade.

Men stadig rigtig flotte vine, som kan konkurrere med langt dyrere vin fra Californien eller New Zealand.

Pinot noir er en specialitet hos Cono Sur. Huset er unikt ved at producere mere pinot noir end anden rød.

Pinot kommer fra det kølige Casablanca, og vinen laves på traditionelle Bourgogne-metoder, blot med kulturgær.

Vinen gærer i åbne kar som i Bourgogne, men der er noget mere eg (85% ny fransk eg til 80% af høsten).

Robert Parker er begejstret for 2018, som får hele 93p/100.

Cabernet-sauvignon er også meget flot fra Maipo, magtfuld og lækker. 2017 fik 92p af Parker.

Chardonnay fra Casablanca er ret frisk, fyldig og lang, men mangler det sidste for mig. 2018 får dog 91p/Parker.


Cono Sur "Ocio" pinot noir.... 249,95

2015, Bedste VIN

***** (5/5)

Meny, indtil torsdag d. 7. oktober.

En af Cono Surs 2 topvine.

Kan ikke se årgang, men da 95p/Parker og 96p/Tim Atkin nævnes, er årgang måske 2014, som nok bør nydes inden for 1-3 år.

"Superb", mener Parker -perfekt pinot til rimelig pris.

Vinen kommer fra det kølige Casablanca, hvor vinen gror blot 20 km fra Stillehavet, hvor vind og tåge sørger for køligt klima.

Mosten gærer i åben tank og lagrer i små og store egefade indtil tapning.

12.000 flasker tappet i 2014.  


Ch. Roc de Binet, Montagne St Émilion... 89,95

2015 Bordeaux

***** (5/5)

Meny, indtil torsdag d. 7. oktober.

Ej smagt i denne årgang, men ældre vine var ganske gode i en afrundet, moden stil.

2015 er god årgang, så jeg vover pelsen og anbefaler denne vin, som bl.a. har fået sølvmedalje i Lyon.

Du kan vente en ret klassisk merlot (85%) med åben bouquet og pænt lang smag. Formentlig tæt på modenhed nu.

Vingården er en af de historiske i Montagne, men ganske lille i dag med blot 7,5 hektar vin.


Cotes du Rhone "Vieilles Vignes", kr/fl v 2: 50,-

2 fl. 100, Cellier des Princes

Bedste KØB

***** (5/5)

Meny, indtil torsdag d. 7. oktober

For mig en rigtig god Rhône, som laves af det eneste kooperativ i Chateauneuf du Pape (som trods adressen leverer utrolig meget mere vin fra naboerne end fra hjemegnen).

En glimrende Rhône - og denne er en af de bedre, præget af 80% grenache + lidt syrah og mourvedre.

Ganske mørk for grenache, rig frugt, god længde, men stadig let drikkelig.


Rhone by Roger Sabon, Cotes du Rhone, kr/fl v 3: 66,67

3 fl: 200

Bedste KØB

***** (5/5)

Meny, indtil torsdag d. 7. oktober

Roger Sabon er en rigtig god vingård i Chateauneuf du Pape, som også ejer jord i Lirac (12 ha) og i nabomarker, der leverer Rhone (6 hektar) og bordvin.

Denne Rhone er rigtig god. Kender ikke aktuel årgang, men både 2015 og '17 var meget flotte med medium fylde, god frugt (peber og krydderi) og afrundet, middellang smag. En klassisk Rhone!    


Cova Negra, València, kr/fl v 6: 50,-

6 fl. 300,- 2018

**** (⅘)

Meny, indtil torsdag d. 7. oktober

Jeg er måske for konservativ, for denne 2018 har fået en guldmedalje i Bruxelles.

Jeg kender dog ikke denne vin, et undermærke fra giganten AneCoop.

Regionen er mest kendt for moscatel og lette rødvine (på grund af frugtbar jord og varmt klima), mens kraftige vine med navnet València i reglen kommer fra naboer som Alicante og Utiel-Requena.


Cañadeles "718", València, kr/fl v 6: 58,34

6 fl. 350,- 2018

**** (⅘)

Meny, indtil torsdag d. 7. oktober

Skal komme fra særlig vingård i højderne i det varme València, hvor tempranillo blandes med bl.a. syrah og cabernet og lagres op til et år i eg før tapning i en af kældrene under giganten AneCoop.

Desværre ikke smagt, men har hørt pænt om den.


Peter Weinbach, Riesling Mosel, kr/fl v 2: 50,-

2 fl. 100,- Medium Dry

Bedste KØB

**** (⅘)

Meny, indtil torsdag d. 7. oktober

Let hvid (10%) med frugtsødme og frisk syre med lidt blomst i næsen.

Der er hele 26,5 g/l restsødme, men syren hjælper til et halvtørt udtryk.

Jeg elsker druen riesling og er egentlig godt tilfreds med, at vi er sluppet af med de billige Piesportere, sorte katte og "barrøv" vine, der engang hærgede vinhylderne.

Med kun lidt præg af Mosel og intet præg af druen riesling. Først kom Dr Loosen med en ren Mosel Riesling uden bynavn - siden fulgte naboen Bergweiler, "Peter & Peter" efter - resten er historie!

Bergweiler ved Mosel sælger riesling fra Rhinen, mens Peter Weinbach ligger ved Rhinen - og sælger riesling fra Mosel! Den omvendte verden!

Huset er for et par år siden købt af giganten GCF i Frankrig (Calvet, JP Chenet osv).


Dr L Riesling Dry, Mosel, kr/fl v 3: 66,67

3 fl 200, 2019/20

Bedste KØB

***** (5/5)

Meny, indtil torsdag d. 7. oktober

Dr L kommer modsat Dr Pauly (som ellers er god) fra Mosel, og vinen laves i Loosen hypermoderne kælder.

Spectator giver 2016 88p/100 med ordene: "A nicely balanced, off-dry Riesling, with vanilla spice framing the core of white peach and cardamom. The acidity is firm and keeps this intact. Drink now. 105,000 cases imported".

2019 og '20 er mindst lige så gode! Denne udgave er tør, men et par gram restsødme får den fine aroma helt frem og balancerer den fine syre.

Tysk vin har haft et skrækkeligt ry, men det er i sidste ende vores egen skyld, da danskerne indtil for nogle år siden stort set kun drak vine med dubiøse navne som Piesporter Michelsberg og Liebfraumilch.

Og Ernst Loosen skal have æren for at være pioner for god tysk vin.


Pinot Gris eller Gewurztraminer "Cuvée René Dopff"... 79,95

Alsace

**** (⅘)

Meny, indtil torsdag d. 7. oktober

Dopff & Irion var nogle af de første jeg smagte fra Alsace, dengang vinene i årene op til 1972 blev tappet i Danmark.

Så jeg har en svaghed for navn - og etiket - selvom den er lidt mindre stilfuld end dengang!

Ren aroma (æble, lime), tør, let med god sprød friskhed. Ikke de store dikkedarer, men en positiv Alsace og en perfekt ledsager til skaldyr.

2018 fik 89p/WineEnthusiast og 84p/DecanterWorldAwards.

Engang var Dopff & Irion et stolt familiefirma på "Château de Riquewihr", som konkurrerede med Hugel og en anden Dopff om at være byens mest kendte vinhus.

Siden er det gået tilbage, og i dag er Dopff & Irion mest et firma af navn, ejet af kooperativet i Pfaffenheim (så vinen kan meget vel være identisk med den Pfaff, som sælges i Coop's butikker).

Men byens selv! Riquewihr er en vidunderlig perle, som - med fuld ret - tiltrækker rigtig mange turister, omtrent som Kaysersberg og et par andre.

Byen er ganske lille og ligger ved foden af det fine Schoenenbourg (som sandelig er "wunder schön"). Prøv at komme der først eller sidst på dagen og gerne f.eks. i april-juni, før turisterne gør deres indtog.


Champagne Piper-Heidsieck Brut... 249,95

Bedste VIN

***** (5/5)

Meny, indtil torsdag d. 7. oktober

Ikke topkøb, da du kunne få den til 200 i november.

Men flot Champagne med overdådig aroma, god længde og fint brus - med lidt mere vægt end elegantiers som Joseph Perrier eller Jacquart, men med lidt mere vægt. 

Kritikerne er altid lidt uenige, men jeg hælder til Spectator, der gav vinen 92p/100 (2019), mens Revue du Vin giver 13,5p/20 (2020). 

Men næppe Verdens bedste uden år, som Meny praler af (og slet ikke, når du kan få mærker som Jacquesson og Krug).


Penfold's "Father" 10 års tawny... 199,95

"Port"

**** (⅘)

Meny, indtil torsdag d. 7. oktober

Indtil 1970'erne var det australsk vin en joke for bl.a. Monty Python (det tog blot 20-25 år at gå fra joke til verdensklasse!).

Nogle af de mest populære dengang blev solgt som Port, Sherry og Tokay. I dag ses disse vine sjældent, men til gengæld er de ofte fremragende, ikke mindst fra et hus som Morris. Penfold's nyder ikke helt samme ry for deres "Father", en tawny port-type lagret 10 år.

Men den er lækker - omtrent så god som den ægte vare fra Portugal - så til 200 kr bestemt ikke topkøb!

Men masser af nødder, kaffe og chokolade i næsen + lidt mandler og orange. 90-91p af et par kritikere, men det er nogle år siden. 

vinkender Jan Sørensen Madens Verden
Vinkender Jan Sørensen guider dig igennem junglen af vine, og finder de bedste tilbud til dig. Grafik. Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Jan
Jan Sørensen, vinkender på Madens Verden
Jan Sørensen

Jan Sørensen er en af de allerbedste vinkendere, og her deler han sin viden med dig her Madens Verden. Blandt andet får du ugens vintest, hvor Jan gennemgår de bedste vine på tilbud lige nu.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her