Malfatti kan minde om hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat. Spinat- og ostebollerne smager fantastiske sammen med krydret tomatsauce.
Malfatti i tomatsauce er en dejlig italiensk ret fra Norditalien. Selve navnet betyder faktisk "dårlig formet", fordi at de er ret så rustikke i udseendet i forhold til mange af Italiens andre smukke retter.
Men bare fordi at de ikke skal formes perfekte, betyder det bestemt ikke noget for smagen.
For denne ret smager simpelthen helt himmelsk, jeg synes også, at det er sjovt at prøve en ny italiensk ret, som ikke bare er pasta.
Se også: Hjemmelavet ravioli med skinke, pesto og salviesmør
Jeg vil helt sikkert lave denne ret næste gang, jeg får gæster. Jeg synes nemlig, at den er ret imponerende, og så ville ingen kunne gætte, at den kun tager cirka 40 minutter.
Opskrift på malfatti i tomatsauce
Malfatti i krydret tomatsauce
Ingredienser
Tomatsauce
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk olivenolie
- 1 dåse flåede tomater
- 2 spsk tomatpuré
- 0,5 stk grønsagsbouillonterning
- 1 dl vand
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
- 0,5 tsk sukker
- 0,5 tsk salt
- 1 knivspids friskkværnet peber
Malfatti
- 300 g spinat - frossen
- 500 g ricotta
- 1 stk æggeblomme
- 1 stk æg
- 75 g parmesan
- 75 g hvedemel - plus 4 spsk
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at lave tomatsaucen, da den har godt af at simre. Først hakkes løg og hvidløg fint.
- Tag nu en gryde og tilføj olivenolie og løg, steg dem i to minutter eller indtil klare, tilføj derefter hvidløg og steg dem i et minut.
- Tilføj de flåede tomater, tomatpuré, grønsagsbouillon, vand og krydderierne. Lad saucen simre og tilsæt sukker, salt og sort peber.
- Lad nu saucen simre i cirka 20 minutter og smag den derefter til med mere salt eller sukker.
- Start med malfatti nu: Kom spinat i en gryde med lidt vand og lade det koge op i et minut, eller indtil spinaten ikke er frossen længere. Hæld vandet fra og sørg for at klemme så meget vand ud af spinaten som muligt.
- Hak spinaten fint og hæld den i en skål. Tilføj ricotta, æg og æggeblomme, rør det godt sammen.
- Tilføj nu revet parmesan, hvedemel, salt og sort peber. Rør det sammen. Blandingen skal være for våd til at kunne formes med hænderne, men stadig tør nok til at den ikke falder fra hinanden, når du tager noget op på en ske.
- Tag en tallerken og tilføj fire spiseskefulde hvedemel. Form malfattiblandingen til mundrette kugler, vend dem forsigtigt i melet.
- Tag nu en stor gryde med vand og lad det koge. Når vandet simrekoger, tilføjer du forsigtigt et par kugler. Lad dem koge, indtil de kommer op i overfladen, dette tager max. to minutter. Forsæt, indtil de alle sammen er kogt.
- Fjern malfattikuglerne fra vandet med en si eller en hulske og lad dem dryppe lidt af.
- Server dem nu sammen med tomatsaucen, og pynt gerne med lidt revet parmesan.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du skal bruge en tør ricotta til malfatti i stedet for en cremet ost.
Hvis du har en ricotta, som føles lidt for våd, så kan du ligge den i et osteklæde og lad væden dryppe ud i cirka 30 minutter.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Vibeke
Kan kuglerne fryses?