Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Malfatti i krydret tomatsauce - italiensk ret

Malfatti i krydret tomatsauce - italiensk ret

Malfatti italiensk vegetarret
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Malfatti kan minde om hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat. Spinat- og ostebollerne smager fantastiske sammen med krydret tomatsauce.

Malfatti i tomatsauce er en dejlig italiensk ret fra Norditalien. Selve navnet betyder faktisk "dårlig formet", fordi at de er ret så rustikke i udseendet i forhold til mange af Italiens andre smukke retter.

Men bare fordi at de ikke skal formes perfekte, betyder det bestemt ikke noget for smagen.

For denne ret smager simpelthen helt himmelsk, jeg synes også, at det er sjovt at prøve en ny italiensk ret, som ikke bare er pasta.

Se også: Hjemmelavet ravioli med skinke, pesto og salviesmør

Jeg vil helt sikkert lave denne ret næste gang, jeg får gæster. Jeg synes nemlig, at den er ret imponerende, og så ville ingen kunne gætte, at den kun tager cirka 40 minutter.

Opskrift på malfatti i tomatsauce

Malfatti i krydret tomatsauce

Rakel Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Malfatti kan minde om hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat. Spinat- og ostebollerne smager fantastiske sammen med krydret tomatsauce.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Tomatsauce
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 0,5 stk grønsagsbouillonterning
  • 1 dl vand
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • 0,5 tsk sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knivspids friskkværnet peber
Malfatti
  • 300 g spinat frossen
  • 500 g ricotta
  • 1 stk æggeblomme
  • 1 stk æg
  • 75 g parmesan
  • 75 g hvedemel plus 4 spsk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave tomatsaucen, da den har godt af at simre. Først hakkes løg og hvidløg fint.
  2. Tag nu en gryde og tilføj olivenolie og løg, steg dem i to minutter eller indtil klare, tilføj derefter hvidløg og steg dem i et minut.
  3. Tilføj de flåede tomater, tomatpuré, grønsagsbouillon, vand og krydderierne. Lad saucen simre og tilsæt sukker, salt og sort peber.
  4. Lad nu saucen simre i cirka 20 minutter og smag den derefter til med mere salt eller sukker.
  5. Start med malfatti nu: Kom spinat i en gryde med lidt vand og lade det koge op i et minut, eller indtil spinaten ikke er frossen længere. Hæld vandet fra og sørg for at klemme så meget vand ud af spinaten som muligt.
  6. Hak spinaten fint og hæld den i en skål. Tilføj ricotta, æg og æggeblomme, rør det godt sammen.
  7. Tilføj nu revet parmesan, hvedemel, salt og sort peber. Rør det sammen. Blandingen skal være for våd til at kunne formes med hænderne, men stadig tør nok til at den ikke falder fra hinanden, når du tager noget op på en ske.
  8. Tag en tallerken og tilføj fire spiseskefulde hvedemel. Form malfattiblandingen til mundrette kugler, vend dem forsigtigt i melet.
  9. Tag nu en stor gryde med vand og lad det koge. Når vandet simrekoger, tilføjer du forsigtigt et par kugler. Lad dem koge, indtil de kommer op i overfladen, dette tager max. to minutter. Forsæt, indtil de alle sammen er kogt.
  10. Fjern malfattikuglerne fra vandet med en si eller en hulske og lad dem dryppe lidt af.
  11. Server dem nu sammen med tomatsaucen, og pynt gerne med lidt revet parmesan.

Næringsindhold

Kalorier413kcalKulhydrater28gProtein26gFedt23gMættet fedt14gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gKolesterol80mgNatrium1219mgKalium831mgKostfibre4gSukker4gVitamin A7914IUVitamin C32mgCalcium604mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du skal bruge en tør ricotta til malfatti i stedet for en cremet ost.

Hvis du har en ricotta, som føles lidt for våd, så kan du ligge den i et osteklæde og lad væden dryppe ud i cirka 30 minutter.

Se også: Lasagne opskrift - en italiensk klassiker

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke skriver

    september 21, 2023 at 10:05 am

    Kan kuglerne fryses?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required