• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Malfatti i krydret tomatsauce - italiensk ret

Malfatti i krydret tomatsauce - italiensk ret

Malfatti italiensk vegetarret
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. februar 2024 - Udgivet:  3. juni 2022

Malfatti kan minde om hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat. Spinat- og ostebollerne smager fantastiske sammen med krydret tomatsauce.

Malfatti i tomatsauce er en dejlig italiensk ret fra Norditalien. Selve navnet betyder faktisk "dårlig formet", fordi at de er ret så rustikke i udseendet i forhold til mange af Italiens andre smukke retter.

Men bare fordi at de ikke skal formes perfekte, betyder det bestemt ikke noget for smagen.

For denne ret smager simpelthen helt himmelsk, jeg synes også, at det er sjovt at prøve en ny italiensk ret, som ikke bare er pasta.

Se også: Hjemmelavet ravioli med skinke, pesto og salviesmør

Jeg vil helt sikkert lave denne ret næste gang, jeg får gæster. Jeg synes nemlig, at den er ret imponerende, og så ville ingen kunne gætte, at den kun tager cirka 40 minutter.

Opskrift på malfatti i tomatsauce

Malfatti italiensk vegetarret
Rakel Seneca

Malfatti i krydret tomatsauce

5 fra 2 stemmer
Malfatti kan minde om hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat. Spinat- og ostebollerne smager fantastiske sammen med krydret tomatsauce.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 413
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Tomatsauce
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 0,5 stk grønsagsbouillonterning
  • 1 dl vand
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • 0,5 tsk sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knivspids friskkværnet peber
Malfatti
  • 300 g spinat - frossen
  • 500 g ricotta
  • 1 stk æggeblomme
  • 1 stk æg
  • 75 g parmesan
  • 75 g hvedemel - plus 4 spsk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave tomatsaucen, da den har godt af at simre. Først hakkes løg og hvidløg fint.
  2. Tag nu en gryde og tilføj olivenolie og løg, steg dem i to minutter eller indtil klare, tilføj derefter hvidløg og steg dem i et minut.
  3. Tilføj de flåede tomater, tomatpuré, grønsagsbouillon, vand og krydderierne. Lad saucen simre og tilsæt sukker, salt og sort peber.
  4. Lad nu saucen simre i cirka 20 minutter og smag den derefter til med mere salt eller sukker.
  5. Start med malfatti nu: Kom spinat i en gryde med lidt vand og lade det koge op i et minut, eller indtil spinaten ikke er frossen længere. Hæld vandet fra og sørg for at klemme så meget vand ud af spinaten som muligt.
  6. Hak spinaten fint og hæld den i en skål. Tilføj ricotta, æg og æggeblomme, rør det godt sammen.
  7. Tilføj nu revet parmesan, hvedemel, salt og sort peber. Rør det sammen. Blandingen skal være for våd til at kunne formes med hænderne, men stadig tør nok til at den ikke falder fra hinanden, når du tager noget op på en ske.
  8. Tag en tallerken og tilføj fire spiseskefulde hvedemel. Form malfattiblandingen til mundrette kugler, vend dem forsigtigt i melet.
  9. Tag nu en stor gryde med vand og lad det koge. Når vandet simrekoger, tilføjer du forsigtigt et par kugler. Lad dem koge, indtil de kommer op i overfladen, dette tager max. to minutter. Forsæt, indtil de alle sammen er kogt.
  10. Fjern malfattikuglerne fra vandet med en si eller en hulske og lad dem dryppe lidt af.
  11. Server dem nu sammen med tomatsaucen, og pynt gerne med lidt revet parmesan.

Næringsindhold

Kalorier: 413kcalKulhydrater: 28gProtein: 26gFedt: 23gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gKolesterol: 80mgNatrium: 1219mgKalium: 831mgKostfibre: 4gSukker: 4gVitamin A: 7914IUVitamin C: 32mgCalcium: 604mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du skal bruge en tør ricotta til malfatti i stedet for en cremet ost.

Hvis du har en ricotta, som føles lidt for våd, så kan du ligge den i et osteklæde og lad væden dryppe ud i cirka 30 minutter.

Se også: Lasagne opskrift - en italiensk klassiker

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke

    september 21, 2023 at 10:05 am

    Kan kuglerne fryses?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required